Kanál Dunaj-Odra-Labe veďte přes Polsko, vzkazují vládě Bohumínští

Kategorie: Všeobecné

Ačkoliv je vodní kanál Dunaj-Odra-Labe (DOL) zatím spíše snem, jeho plánovaná trasa dělá radnici v Bohumíně starosti už nyní. Kvůli takzvané územní rezervě nemohou Bohumínští rozvíjet některé části města.

Starosta města Petr Vícha proto vyzval českou vládu, aby navrhovanou trasu změnili. A vedení města přikládá svůj vlastní návrh - vést vodní cestu přes Polsko. „Na polské straně nehrozí takové střety se stávající zástavbou ani ochranou přírody,“ řekl starosta Bohumína Petr Vícha.

Napojit kraj na vodní cesty požadují hlavně velké firmy ze severní Moravy a Slezska, kterým by kanál ulehčil přepravu velkých a nadměrných nákladů.

Odkaz-bližší info zde: http://www.novinky.cz/domaci/291037-kanal-dunaj-odra-labe-vedte-pres-polsko-vzkazuji-vlade-bohuminsti.html

foxxx, 23.1.2013

Diskuse k bleskovce

boriak - Profil | St 23.1.2013 12:07:21

tento obludny projekt stale niekto nastoluje, podla mna v sr je to konečná vec- mrtvola, ani rakusko ani sr, nebudu viac dojeb..vat rieku moravu, ramsar nepusti, efektivita-navratnosť projektu 0 bodov, riečnadoprava stagnuje, rieku sa už dosť dodrb..la narovaním toku...