Českosaské Švýcarsko chce být meziNárodním parkem

Kategorie: Všeobecné

Správy chráněných území v Českosaském Švýcarsku dnes na semináři „Na cestě k meziNárodnímu parku Českosaské Švýcarsko” v Bad Schandau (Sasko) představily certifikát přeshraniční spolupráce Transboundary Parks, který jim letos udělila federace Europarc.
Více na :
http://www.nase-voda.cz/ceskosaske-svycarsko-chce-byt-mezinarodnim-parkem/

Rybatorstr, 30.11.2012

Diskuse k bleskovce

vahaj - Profil | Út 4.12.2012 7:48:43

arnošt >>

arnošt - Profil | Út 4.12.2012 7:41:19

Dakk >> Krásná fotka.Ještě,že už v zámku dnes není jeho ruská posádka,vypadá o poznání lépe.Na ty parníky se budu muset kouknout,protože to je do Hřenska a zpátky opravdu krásná projížďka.
Co ale opravdu v Děčíně doporučuju,je místní malá,ale krásná ZOO a hned vedle zámeček a krásný výhled z něj na půlku města...

vahaj - Profil | Út 4.12.2012 6:29:35

Vřele doporučuji. Když už dorazíte do Děčína, je to kousek a neskutečné:-)))

http://www.festung-koenigstein.de/index.php/vitejte​​.html

Dakk - Profil | Út 4.12.2012 6:18:04

arnošt >> Parníky jezdí stále, loni jsem tam byl na dovče a mohu to potvrdit. Jezdí tam loď Poseidon z Děčína přes Hřensko do Bad Schandau. Přidávám odkaz na provozující společnost
http://www.labskaplavebni.cz/jizdni-rad-ceny-decin-​hrensko-bad-schandau a jednu fotku focenou v Děčíně z mostu, zrovna když parník vyrážel směrem do Hřenska.
Rád bych se tam někdy vrátil - v Českosaském Švýcarsku je krásně. A na hospůdku a obsluhu v Arnolticích vzpomínáme dodnes jen v tom nejlepším! :-)

arnošt - Profil | Pá 30.11.2012 22:23:32

Kreja >> Dřív ty parníky jezdili z Děčína do Hřenska a byla to krásná hodinová projížďka.Ale co vím,tak už pár let nejezdí,i když to by nejspíš potvrdil nebo vyvrátil nějaký místní.Ovšem místo je to nádherné,to bezpochyby...

Chosé 2 - Profil | Pá 30.11.2012 21:25:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Souhlasím s tím, že je tam opravdu pěkně, a když jsem tam byl na výletě s chotí postihnul nás tam poněkud jiný příběh. Nedaleko Krásné Lípy jsme zaparkovali nášeho poněkud zánovního pašíka na odpočívadle mezi německý mercedes a audinu. Vyrazili jsme lesem ke mlýnu, kde se natáčely také nějaké ty televizní pohádky.
Poté co jsme se plni příjemných dojmů romanticky naladěni vrátili k vozidlu, čekalo nás překvapení v podobě rozbitého zadního skla.
V kufru zůstaly dražší přívlačové pruty s navijáky, ale zmizel batoh s prsačkami a batoh s bižuterií, kde bylo velké množství rapal, mepsek, nilsmasterů. Hledali jsme to ještě po cestách v příkopech, protože mi bylo jasné, že to čapli, nekoukali nalevo, napravo a honem pryč...Nezavdal jsem jim příčinu, že bych nechal cokoliv v autě na viditelném místě.
Po několika měsících jsem se doveděl, že byl chycen gang cizích státních příslušníků a nebyli to zrovna Rumuni.
Takže tato chráněná oblast přitahuje i jiné návštěvníky za poněkud jiným účelem....

Nyní už tam jezdíme vláčkem, protože to je sportovnější a hlavně levnější .....

Kreja - Profil | Pá 30.11.2012 19:10:05

arnošt >> máš pravdu očas tam zajedeme na dovču a je to paráda.Teď byl zrovna v televizi pořad o saském švýcarsku a to bylo supr.Snad někdy vyštracháme s mámou nějaký ten groš a zajede se tam kouknout.Viděl bych to tak parníkem z Děčína musí to být paráda J.

arnošt - Profil | Pá 30.11.2012 15:45:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nevím jak pro někoho jiného,ale pro mě je zdejší kraj jedním z nejkrásnějších v naší republice.Takže jakékoliv aktivitě nebo ochraně tohoto místa už dopředu fandím...