Rybář ulovil v Otrokovicích obřího sumce! Má přes dva metry a 70 kg!

Kategorie: Všeobecné

Snem každého rybáře je ulovit pořádnou rybu. V Otrokovicích se ten sen splnil Jiřímu Konečnému. Obrovský sumec má přes dva metry a přes sedmdesát kilogramů.

více na:
http://tn.nova.cz/zpravy/zajimavosti/rybar-jirka-ulovil-v-otrokovicich-obriho-sumce-ma-pres-dva-metry-a-70-kg.html

mates202, 24.7.2012

Diskuse k bleskovce

roxetaj - Profil | Út 31.7.2012 0:31:11

molca >>

Na takový komentář jsem čekal . 4 z 5 lidí v naší republice mají kamaráda potapěče a ten vám lidi viděl takové ryby , že by jste do těch revíru ani nelezli . To si vlastně můžeme pískat , máme tady tolik ryb, že není třeba na CRS nadávat :D :D

molca - Profil | Čt 26.7.2012 9:05:57

pánové pokud se nepletu tak taková ryba je škodná žere mírové kapry kolem 50cm a více tak se proberte a mužu vám říct že takových ryb jsou tam desítky místní potápěči to jen potvrzuji a kdyby lidi věděli prej co tam plave tak tam ani nelezou potápěč je kamarád takže asi tak

rover - Profil | Út 24.7.2012 23:16:09

Vzhledem k odhadovanému věku sumíka, a jeho "oschlé" fotografii, je celkem zřejmé, že se úspěšný lovec rozhodl správně, ...zákony přírody jsou neúprosné, ale s tím mohla "hloupá" ryba určitě předem počítat.

Mike1977 - Profil | Út 24.7.2012 23:11:03

Ale prd. Co kdyby jste náááhodou viděli, že byl celou dobu uvázán jak prase za žábra, poté vyloven jak tuňák hákem do držky a pověšen jak na oprátce? Hmmm? To dělá rybář? Ne, to dělá jen prase

arnošt - Profil | Út 24.7.2012 23:00:31

Dneska už bych byl taky na vážkách,zda takovou rybu pustit nebo jí prohnat udírnou.Ono jen takovou potvoru odvézt od vody dá asi docela práci,nikdo přece nejede k vodě s tím,že od ní poveze takovéhohle obra.Nikdy jsem takového sumce nechytil,ale myslím,že by se mi ho asi zželelo a pustil bych ho zpátky.Pokud si ho chce ale někdo nechat a má jistotu,že jeho maso využije a spotřebuje,ať si ho beze všeho vezme.Je to jeho úlovek,jeho rozhodnutí a jeho právo...

Braun - Profil | Út 24.7.2012 22:49:07

šmudla007 >> Tak to se sakra pletes, že mu to závidím. Kdybych takovou rybu chytl, tak se sní vyfotim, fotkou se urcite pochlubím,ale pustil bych ho. Jak jsem již psal, tak nejsu z těch co musí pustit všechno co vytáhne z vody, ale jsu názoru, aby se velký, trofejní ryby poustěli. At si rybář vezme dom na co má chut, ale s mírou (nemyslim míru v cm). Já to vidim na jednom rybníku u Brna. Nasadí kapry a je to tam jak o závodech, duchodci odtáhnou od vody kapra ráno pak jde zase odpoledne a takhle to dělají denne. až nová osádka prochytá a nejde to jak by si představovali, tak nadávaj, že nejsou ryby a přitom sedí na plnejch mrazácích!! Podotýkám, že jim nezávidím.... na ten rybník nechodím, ale vidim to jak to tam je, kdyz kolem jezdim na kole !!

šmudla007 - Profil | Út 24.7.2012 20:46:49

Braun >> Na rovinu přiznej že mu závidíš a nepřeješ, a že bys byl bez sebe radostí kdyby on ho pustil nebo mu utekl ..a tobě ten sumec za hodinu zabral a fotku bys měl ty a ne on.. a ty jsi šlechetný uvědomělý rybář a ty by jsi ho pustil. Cca tak nějak o tohle jde, ne o dva nebo tři tábory rybářské podle toho co kdo s mírovou rybou udělá a proč ji vlastně teda loví.
Je dobré zabít nástražní rybku(cejna kapra tlouště ..) abys mohl pustit a potencionálně nechtěně zabít velkého predátora kůli fotce(si představ že sumec občas utrhne trojháky šnůry atd .. a i po puštění se obrátí břichem vzhůru. Právě pro takové rybáře kteří jsou přecitlivělí je lepší sedět doma, hrát šachy, sbírat známky a obecně provozovat činnosti při nihž nevzniká zbytečné utrpení živých volně žijících zvířat.
Vágner opravdu není dobrej příklad jak se chovat k rybám.

Lee-Haney - Profil | Út 24.7.2012 20:33:59

Braun >> Tak to není.Je tu skupina co to s chyť a pusť moc hrotí a pak skupina co bere rybařinu jako lov.Je pak na rybáři co s ulovkem udělá,pokud se chová podle řádu.Ano když si člověk uvědomí že sumec rostl 30 let tak je to hromada roků,ale takových sumců je mnoho.Prostě není potřeba ze sumce udělat unikát jako by to byl poslední mohykán.Tím že byl sežrán uvolnil místo dalším.Tak je to potřeba brát.
Ten hlavní problém je ten že někteří rybařinu vnímají špatně.Podle jejich kriterií by bylo lepší ryby nelovit a chodit je jen pozorovat.

Braun - Profil | Út 24.7.2012 20:26:49

Lee-Haney >> gratulace mu samozřejmě patří,ale je prostě škoda, že se ta ryba sežrala!! Rybáři budou pořád rozdělení na dva tábory, kdy jeden bude za pouštění velkých ryb,nebo pouštění ryb celkově a další budou prosazovat chyť a sežer ....

Lee-Haney - Profil | Út 24.7.2012 20:00:12

Braun >> Lovci gratuluji,pěkná ryba a co s ní udělal je naprosto jeho věc.Pár jelimanům co zde vykřikují jak se v revírech mají hájit přestárlé ryby se to samozřejmě vysvětlit nedá.

MAXXSKATER - Profil | Út 24.7.2012 19:45:18

PYTLAKS >> :-) Zrovna včera jsem musel na pohotovost na chirurgii, chytil jsem štičku cca 60 cm, v hubě měla wobler, který jsem vyndával, cukla sebou a už jsem háček včetně zpětného hluboko v prstu, po cca hodině pokoušení se to vyndat jsme to vzdali a šli do nemocnice. :-)

LosPafkos - Profil | Út 24.7.2012 19:41:03

PYTLAKS >> a to jsou právě momenty kdy přemýšlím o zamáčknutí proti hrotů.