Pražské veletrhy - ohlédnutí

Kategorie: Všeobecné

Vaší rybářské pozornosti v posledních dnech určitě nemohly uniknout reklamy a zpozornění na rybářské veletrhy v Praze. Množné číslo bylo letos nasnadě, protože v právě minulých dnech proběhly veletrhy v Praze opravdu dva. Řízením osudu se stalo, že ke třetímu ročníku rybářského festivalu For Fishing přibyl nový konkurent, výstava Moderní Rybář. A jak to všechno probíhalo? Možná trochu nešťastně se termíny obou výstav trefily na den přesně stejně, tedy 26.-29. 1. 2012. Nakolik to byl záměr, nebo naopak náhoda, asi už není podstatné. Podstatné je, jak oba veletrhy působily na návštěvníka. Tím jsem se stal v sobotu odpoledne i já, proto si dovolím lehké shrnutí.

For Fishing

Přesto, že letos proběhl již třetí ročník, byl jsem v Praze na tomto veletrhu poprvé. Promo aktivity slibovaly zhruba 100ku vystavovatelů, mezi nimiž nechyběly jak velké ryby na rybářském trhu, tak i ty menší ale úplně stejně zajímavé. Do Letňan jsem se dostal v sobotu někdy kolem druhé odpolední, kdy už byl hlavní sobotní nápor pryč. Přesto bylo parkoviště, mimochodem placené, solidně zaplněné a spoustu aut stálo kolem na neplacených prostorech. Vstup do areálu byl také přehledný a jasně identifikovatelný. Rovněž občerstvení bylo na velmi dobré úrovni s možností výběru. K samotné výstavě. Hodně se mi zamlouvaly široké uličky a přehledné i logické uspořádaní stánků. Nebudu hodnotit jednotlivé výrobky ani vystavovatele. Daly se nalézt jak novinky a to především z oblasti kaprařiny, která vládla i celé výstavě, tak návštěvníci mohli nakoupit i léty prověřené výrobky. Velmi pozitivně překvapil kontrakční stánek firmy Spro. Doprovodnou výstavou ve vedlejší hale byl For Hunting. O poznání menší počet lidí mezi stánky dával tušit, že rybáři to letos vzali aktivněji než myslivci. Dalším pozitivem byl doprovodný program, pro který má letňanské výstaviště opravdu skvělé zázemí. V průběhu všech 4 dnů téměř nepřetržitě běžely přednášky a promítání videí.

Moderní Rybář

Tuto výstavu jsem navštívil jako první. Dvěma hlavními důvody byly dvě velmi zvučná jména vystavovatelů. Byly jimi Daiwa a Dragon – v zastoupení RSP Fishing. K samotným vystavovatelům až později. Moderní Rybář proběhl v Holešovicích, historický areál výstaviště se ještě plně nevzpamatoval z nedávného požáru a bylo to dost znát. Než se člověk dostal k samotné hale, měl pocit, že prochází staveništěm. Veletrh byl rozdělen na prodejní a kontrakční část – ta byla o poznání menší. A z té menší části většinu zabírala velmi, ale skutečně velmi zdařilá expozice značky Daiwa. Jak barevně, tak vším ostatním. Osobně mám tuto značku v oblibě a ani její prezentace můj názor nezměnila, tleskám. V prodejní části veletrhu nebylo jen víc vystavovatelů, ale také návštěvníků. Přece jenom bylo znát, že Češi jsou zvyklí spíše na výstavy prodejní. Nevím, jestli to byl jen můj dojem, nebo za to mohla architektura haly. Mně prostě přišlo, že v prodejní části byla dost výrazná tma. Ale jak říkám, mohl to být jen můj dojem. Co se týče samotných vystavovatelů, dalo by se říci, že ti, kdo nebyli na FF, vystavovali zde. I na Moderním Rybáři návštěvníci mohli nalézt novinky i starší výrobky. Přidružené výstavy byly oproti FF, alespoň pro mě, určitě zajímavější. Šlo o veletrh s loděmi Boat Expo a výstava zabývající se potápěním Diving Expo. Zejména první jmenovaná mě zaujala možná ze všeho nejvíce.

Zhodnocení

Pokud bych měl obě výstavy srovnat, o něco lépe pro mě vyšel veletrh For Fishing. Nutno ale dodat, že ta kritéria jsou spíše subjektivního charakteru, je to můj osobní pocit, který spousta z vás se mnou sdílet vůbec nemusí. U Moderního Rybáře bylo místy vidět, že jde o první ročník a spousta věcí se bude muset doladit. I tak bych ale řekl, že Praha minulý týden hostila dvě velmi zajímavé výstavy, kde si na každé jedné z nich návštěvníci mohli najít to svoje.

Mr.Stick, 2.2.2012

Diskuse k bleskovce

Gazza - Profil | Čt 2.2.2012 22:51:54

Ja v Praze nebyl,ale z toho co jsi napsal a musim uznat ze pekne tak to muselo byt dobre,skoda jen ze to vyslo na stejny termin!!!!No snad priste :-))
Jinak ja se chystam do Brna tak doufam ze to bude alespon na podobne urovni jako v Praze a ne jen jako takova okrajovka!!! jinak hezky clanek