Výběr kapra

Kategorie: Všeobecné

Na co si dát pozor při výběru vánočního kapra

Při nákupu kapra na vánoční stůl bychom se měli držet několika základních doporučení. Obecně platí, že kapra je nejlepší nakupovat přímo od chovatele, a to na sádkách, nebo v prodejnách ryb.

http://www.novinky.cz/vanoce/251803-na-co-si-dat-pozor-pri-vyberu-vanocniho-kapra.html

Cloud, 21.12.2011

Diskuse k bleskovce

Jarda 7 - Profil | Pá 23.12.2011 23:54:07

nofish >> Z perfektní suroviny uvařit blaf umí snad 99 procent kuchařů.Z průměrné zmražené udělat dobré jídlo,umí to zbylé jedno procento.Z dobré a kvalitně zamražené suroviny je možno při správném postupu udělat dobré jídlo,které se dá podávat v restauraci,pokud je tam kuchař který ví o co jde.

nofish - Profil | Pá 23.12.2011 22:31:11

lukasin >> vůbec jsi to nepochopil. Vůbec....... Není problém z perfektní suroviny uvařit blaf, nebo z průměrné, zmražené udělat dobré jídlo.
Okounů? Co já vím? To nehodím přepočítávat. Moc toho není.

lukasin - Profil | Pá 23.12.2011 22:26:49

nofish >> Ja jen nechapu tvuj hloupej nazor dle meho o mražene rybě???Mražena řikaš je stejna jak čersva po tve super upravě???:-)))))Nechci Tě uražet,ale vidim to jako stupiditu a jen tak dotaz na ty okyše-kolik jich maš a jak velke hlavně???Dik za odpověd Lukasin

CarpHouser - Profil | Čt 22.12.2011 18:24:22

Pro Gurmány ... www.reflex.cz/blaf

nofish - Profil | Čt 22.12.2011 9:20:24

Přemas >> CarpHouser - 22.12.2011 8:30:14 >> no konečně to někdo pochopil........ :-)

to Paranoidní Schizofre: To ano, ale tohle mrazení už je úplně o něčem jiném. To je trošku jiný level :-)

CarpHouser - Profil | Čt 22.12.2011 8:30:14

No a přitom, když se dobře připraví rozmražená ryba, nebo čerstvá, tak si každej bude mlaskat, aniž by něco poznal. Lidi ani kolikrát nevědí nad čím mlaskají, neb když se nezná postup, a zná se jen dobrý výsledek, tak není nad čím opovrhovat.

Paranoidní Schizofre - Profil | Čt 22.12.2011 6:47:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pár postřehů ze života, obyčejné zmražování potraviny víceméně degraduje (chuť, vůně, vzhled, konzistence, výživové hodnoty) oproti tomu hloubkové , nebo kryogení zamražovaní dosahuje mnohem lepších výsledků, bohužel není dostupné v běžných domácích podmínkách....
z čehož se dá usuzovat žě, potravina zmražená průmyslově (koupená) bude po rozmražení mnohem kvalitnější než tatáž potravina zamražená v domácích podmínkách....

rover - Profil | St 21.12.2011 23:29:38

nofish >> V tomto si můžeme podat ruce, ...nikdy nevíš, co tvému zdraví prospěje :-) Pravda, i jíst se musí umět, ...česká kuchyně je prvotřídní, v tomto jsem patriot, ...samozřejmě, že všeho moc škodí, to má v hlavě i malé dítě ...

nofish - Profil | St 21.12.2011 23:18:56

rover >> neboj, makrelu z udírny, sledě v salátu, sezobnu. I když oboje už zase není asi top zdravá rybí výživa dle představ dietologů a dalších odborníků :-)
edit: Prostě kapr, knedlo-zelo, plzeň 12. Mám rád "domácí" stravu........ Jeden pan kuchař řekl krásnou věc. Že prý česká jídla nejsou nezdravá, nekvalitní, horší. Ale že je češi špatně jí (přejídání atd).

rover - Profil | St 21.12.2011 23:09:58

nofish >> Rozumný názor, i když z hlediska "doporučení" odborníků na "příznivou" konzumaci mořských živočichů na náš organismus malinko rozporuplný, ...OK :-)
Kupovat balenou "vodu" umí každý ...

nofish - Profil | St 21.12.2011 23:03:56

rover >> zrovna tyhle potvory mě nějak neberou. Sežeru skoro všechno, když nechci urazit tak i jídlo relativně ošklivé. To víš, pět let školní jídelny na intru.... :-)
Nevím, asi je to spíš jen přesvědčením a jakýmsi "rybopatriotizmem" ale preferuju naše sladkovodní ryby.

edit: a zrovna tuhle potvoru jsem měl uzenou a od té doby si ji spojuju s ne příliš velkým gurmánským zážitkem (blatná? ale nechci hanit, už si to nepamatuju s jistotou)

rover - Profil | St 21.12.2011 23:00:39

nofish >> Lepší štikozubec zmražený, než žádný ... :-)