EU chce zakázat lov tresek v Irském moři

Kategorie: Všeobecné

Brusel - V červnu předložila Evropská unie plán, jak od základu změnit pravidla lovu ryb v moři. V prosinci by se EU měla - tak jako každý rok - shodnout na rybolovných kvótách pro příští rok.
Ve středu odhalila proto Evropská komise první podrobnosti týkající se povoleného množství ulovených ryb.

http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek.phtml?id=715728

rover, 29.9.2011

Diskuse k bleskovce

sliver - samolibý vůl - Profil | Pá 30.9.2011 16:44:10

welbin >> myslím, že v Norsku to hned tak nehrozí. Někde jsem četl, že kvůli krizi se prodalo velmi málo tresek nadnárodním firmám , takže se moc nelovilo a tímpádem u Norska dost stoupla populace tresek.
Jinak nevím, jestli někde na moři chtějí regulovat sport. rybolov, ale určitě se tlačí na ukončení lovů hlubinnými vlečnými sítěmi.

welbin - Profil | Čt 29.9.2011 20:45:41

sliver - samolibý vůl >> Moc to ne internetu neumím.ale pokud mají špatné stavy ryb cháúu,že je chtějí chránit,chybí mi tam diferenciace, jest-li i sportovně,nebo komerčně,nebo obojí,možná jsem to nepřečetl pečlivě.
Je reálné, že vzhledem k tlaku sportovních rybářů to bude časem i v Norsku

sliver - samolibý vůl - Profil | Čt 29.9.2011 19:19:56

welbin >> pak jsem nepochopil tvůj první příspěvek.

welbin - Profil | Čt 29.9.2011 19:09:02

sliver - samolibý vůl >> Já snad také,nejde mi o maso a zase Severní moře a Norsko je pro mne, i když převážně muškaře, jiná hezká dimenze,byl jsem tam letos poprvé a bylo to krásné.Vracení ryb z vlečných sítí je ptákovina na úrovní českých "baboček",které by obvykle neuspěly ve zkoušce z biologi 8 třídy ZŠ /dle mých zkušeností/

sliver - samolibý vůl - Profil | Čt 29.9.2011 18:49:59

welbin >> já jsem ten článek pochopil tak, že se jedná o kvóty pouze pro průmyslový lov. Pro sportovní rybáře žádné kvóty neexistujou. Tím vracením úlovku měli na mysli, poškozené ryby z vlečných sítí.

welbin - Profil | Čt 29.9.2011 18:43:33

Dle sdělení :Totální ptákovina alá EU.Pokud chytnu rybu a je to schopna rozdýchat,a nechci ji ,tak pustím, Pokud se bude směšovat sportovní rybolov s lovem do sítí, kde to asi,zejména u vlečných sítí žádná ryba nemá šanci rozdýchat,je to dle mne omezování a poškozování sportovní rybařiny a vážně ohrožení našeho koníčku, to máme chytat ryby jen na PC s joystickem z amerických DVD??