Maty už není mezi námi

Kategorie: Kaprařina

Jedna špatná zpráva, a tou je uhynutí lysce Matyho, jehož jméno většina z vás zná. Jednalo se o největšího uloveného kapra žijícího v naší republice s hmotností přesahující 31kg. Příčinou úhynu byla zřejmě nějaká nemoc, neboť dle rozboru šupin bylo Matymu 15 – 16 let a byla to jediná ryba, která zde v tomto období uhynula. Je to velká ztráta pro Hejlov, ale vzhledem ke zdejší obsádce kaprů, která nádherně přibývá na váze, se jistě můžeme v budoucnu těšit na jeho nástupce.

http://hejlov.jetfish.cz/index.php?view=96

Financ, 25.9.2010

Diskuse k bleskovce

Jarda Š. - Profil | Ne 26.9.2010 20:24:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

yvana >> Přál bych mu spíš nebíčko kapří, kde bude mít od kaprařů svatý klid, než kaprařské, kde by ho měl neustále někdo na prutu.

yvana - Profil | Ne 26.9.2010 20:02:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak už toho kapra nechte v klidu ať si užije to kaprařský nebíčko.

Vodník Kebule - Profil | So 25.9.2010 22:10:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Další zbytečná diskuze (hádka?) svazovky vs. soukromáky? Až se divím, z čeho soukromáky žijou, když mají tolik odpůrců... Osobně se nebráním ani jedné z variant, když chci mít na rybách klid, chytačku nonstop, třeba i na tři pruty - jedu na soukromák. Kdo z nás má ještě chuť při týdenní výpravě stahovat pruty z nakrmeného místa, aby je zase ve čtyři ráno vyvážel nebo nahazoval? A to nemluvím o variantě v jiném ročním období, třeba nyní v září - balit v deset a nahazovat v šest?
Jak říkám, nebráním se ani jedné z variant, ukamenujte mne.