Sázavu již potřetí obsadili dobrovolníci - aby ji vyčistili

Kategorie: Všeobecné

Na 180 dobrovolníků se minulý týden již třetím rokem vydalo ke břehům Sázavy, aby její koryto a okolí zbavili odpadků. Během již pravidelné akce "Čistá řeka Sázava", která odstartovala v okolí Kácova, se za šest dní podařilo shromáždit neuvěřitelných zhruba deset tun odpadu, včetně telefonní budky, šicího stroje, lodí a dalších kuriozit. Akce přitom ještě zdaleka neskončila. Potrvá do příští soboty, v následující fázi se dobrovolníci vrhnou na úsek mezi Žampachem a Pikovicemi.
Úklidem Sázavy očistné aktivity ve středních Čechách nekončí. Mladoboleslavští ochránci a studenti OA na dnešek naplánovali čistění řeky Jizery, Středočeský kraj spolu s vodáky zase chystá renesanci koryta Berounky, která proběhne 3. května u příležitosti Dne Země.
I když se letos účastní skoro dvě stovky ochránců přírody, skautů, vodáků, rybářů aj., organizátoři uvítají další pomocné ruce, zvlášť k zajištění prací ve všedních dnech. Případní pomocníci se mohou informovat či přihlásit na adrese mluvčí akce, p. Čmelíkové:
cmelikova@posazavi.com

Zdroje:

http://www.ekolist.cz/nazor.shtml?x=2090415
http://www.hydromagazin.cz/kalendar-akci/akce/61-cista-reka-sazava-4-rocnik-cisteni-sazavy/
http://www.posazavi.com

Petrson, 22.4.2009

Diskuse k bleskovce

Petrson - Profil | St 22.4.2009 0:28:45

Technické upřesnění:
Výzva se již nevztahuje k akci čistění Jizery - ta probíhala včera, 21. 4.