Neskutočná technika hádzania........

prívlačiari, treba vidiet a trénovat..:-)

Pedro36 - Profil, 17.12.2012

Uživatel není autorem nebo spoluautorem tohoto videa.

Diskuse k tomuto rybářskému videu

bremic - Profil | Čt 20.12.2012 4:13:46

JJanekk >> jj takhle se normálně házelo na terče. Ještě bych našel doma závodní prut co jsem nevrátil trenérovi :)

met - Profil | Čt 20.12.2012 1:30:27

neverim, ze niekto z ligistov ci executor by dokazal hadzat jeho stylom tak presne, ale hadzat tak presne je len vecou cviku. Kedysi mi to celkom islo, dnes netusim.

siri - Profil | Út 18.12.2012 14:53:58

JJanekk - my jezdili tehdy (v mem pripade v r. 75, 76 a 77) do byvaleho mlyna pod Karlstejnem, bylo to bezva, ale mimo tabor mne RT nejak nebrala.

JJanekk - Profil | Út 18.12.2012 14:44:56

siri >> RT jsem zavodne provozoval nekolik let jako kluk, v kategori zaku a pak junioru v ramci zavodu Zlata udice. Byla to skvela pruprava, dodneska z toho ziju.
Jezdili jsme na tabor do Straze nad Nezarkou, kde se trenovalo a tam jsem videl nekolik lidi hazet stejne jako ten chlapek na videu.

Chosé 2 - Profil | Út 18.12.2012 14:35:35

Jarda Š. >> Joó město..., to se pozná. My byli jen rybářskej venkov.
viz. popis níže.

Chosé 2 - Profil | Út 18.12.2012 14:32:47

siri >> My jsme byli kluci z vesnice, kteří celý prázdninový čas trávili u vody, kde jsme se zdokonalovali, právě podobnými hody jak bylo zde předvedeno na videu.(Povolenka platila pouze o letních prázdninách). No a tenkráte pokud si dobře vzpomínám, udělal kdosi jehož jméno jsem už zapomněl dobrý výsledek právě v tom tebou zmíněném arenbergu.
Náš vedoucí se v tom vzhlédl, ale nás to nebavilo.Jo to u Vás to proběhlo podle Komenského:
"Škola hrou" a to by nás asi bavilo více. Ty Lipna byly plnolaminátové dvojdílné pruty různých velikostí a ohebností. První žluté Lipno jsem dostal od děda rybáře, druhé (muškařské) jsem již vyhrál na rybářských závodech jako desetiletý kluk za chycené 3 úhoře něco nad 70 cm.
Ty pruty tenkráte jmenovali dle našich známých vod, ale výrobce byl stejný. Kvalita třeba toho muškařského a lehkost byla na tehdejší dobu asi dost dobrá co tak matně vzpomínám. Jo ten muškařský proutek jsem věnoval později tchánovi na pstruhy a ten si dosti liboval.

Jarda Š. - Profil | Út 18.12.2012 13:43:00

Chosé 2 >> Tak to my jsme už měli na kroužku pruty určené speciálně pro RT.

siri - Profil | Út 18.12.2012 13:22:53

Chose 2 - vsak my zacali taky s jakymkoli co nejkratsim prutem, vetsinou plnym laminatem, plus navijaky jaky kdo mel... A spicky na tech delanejch byly taky plnolaminatovy. :) Nicmene uz to byl 'special' a oblibena hracka... Taky nam bylo deset, jedenact let, byla v tom prirozena detska soutezivost (posun od razeni do klukovskeho hierarchickeho zebricku podle klice 'kdo koho prepere' ktery jsme meli v te dobe kratce za sebou, tedy aspon vetsina, krom par proflaknutych primitivu, treba v nasi tride na ZS byl takovy kousek snad jen jeden), puvodne slo o trenink na taborovou 'olympiadu' v RT - a ovsem i RL - na zaver turnusu. No a taky je velkej rozdil mezi nudnym hazenim na terce a zasahem kamarada v behu... Zvlast pri bocnim hodu s plochou drahou letu, nejlepe zleva, takova trefa se pak zvlast ceni (nakonec i ty terce jsme se snazili zasahovat pekne tvrde, aby to poradne bouchlo...). :) I proto jsme meli radsi skish, jako disciplinu, oproti arenbergu, kde se hazelo na nejaky zeleny hadr se soustrednymi kruhy. To byla celkem nuda... :)
Edit: kratke 'lipno' - to byla mozna Otava, ci tak neco, ne? ;)

Chosé 2 - Profil | Út 18.12.2012 12:49:25

siri >> Tyhle umělohmotné kapky jsme zkoušeli v rybářském kroužku v hodu na přesnost do kruhu. Moc nám to nešlo, to víš typy prutu malého Lipna zn.Tokoz s Rexem nebo lepším Roenem a Stabilem. Řekl bych, že spíše nás to asi na suchu za přísného dohledu nebavilo. No každý to máme spojené s něčím jiným a nějaký "rákosník" nás nijak nerozhodí, i když je šikovnej, tak na zadek nepadnem.

j.sladkay - Profil | Út 18.12.2012 11:55:49

Martinbati >> nieje na tom nic co sa neda zvladnut po troche treningu. rychlejsi parabolicky prutik k nemu relativne tazka dobre lietajuca nastraha a volna voda. nic prekvapujuce