Lov Hlavatek ve Slovinsku

Diskuse k rybářskému videu Lov Hlavatek ve Slovinsku

Autor diskuse: MV fishing - Profil , 11.3.2024

malarybicka - Profil | Po 8.4.2024 12:56:00

Illex lover >> Nechci se nikoho dotknout, ale takhle lov hlavatek ve Slovinsku ani zdaleka nevypada a drina je to mnohem vetsi. Priznam se, ze vetsinu useku Savy jsem nepoznal, ale pokud se tam ryba podebira do podberaku, podsekavaji se ryby, at uz omylem a pouzivaji se pridavne trojhaky na malych nastrahach, tak to s lovem kralovny vod ve Slovinsku nemelo co delat....

rybomil - Profil | So 16.3.2024 16:16:47

Illex lover >> netvrdím že nebylo inspirativní a věcné.
když tam máš wob za 20 ojro, nemusí to pro někoho být úplně jednoznačný hned trhat.
vždycky je něco za něco.

Illex lover - Profil | So 16.3.2024 13:17:50

rybomil >> to video bylo náhodou fajn, docela i informativní pro ty, co by to chtěli někdy zkusit. A vyprošťování nástrah tímhle způsobem je určitě taky funkční, jen ne vhodné, pokud seš na top místě a nechceš si ho rozprcat.

rybomil - Profil | So 16.3.2024 12:06:22

do pytle ... používali je ok.

rybomil - Profil | So 16.3.2024 11:54:21

Illex lover - 16.3.2024 10:56:53 >> no když se ještě stála fronta na rapaly v tůzu a dávaly max. 3 ks/os. jsme to používaly docela dost. to byla doba kdy ostatní říkali zase jsou tu ty blbci s těma dřívkama... :-) o gumě teprve přemejšleli " " cz vývojáři " ".
na hlavaně jsem tedy nikdy nejezdil. na ty štici stačilo se vrátit za cca půlhoďku. pravda tenkrát byly poněkud jináč nahusto.
a taky někdy stačí popojít 1-3 desítky metrů po proudu dolů, pokud není překážka - změnit ten úhel k nástraze na opačnou stranu. to jistě kdekterý vláčkař ví, takže se podivuju, že tohle vláčkový guru ani nezkusil ? ani nevybrnkával.
nebo že by záměrně neukázal, by zdůrazněno, jak je hlavatkolov obtížný ???

Illex lover - Profil | So 16.3.2024 10:56:53

moje nervy >> to máš ale pak dosrané lovné místo na celkem dlouhou dobu.. To skoro radši urvu toho woba, nemluvě o gumě 🤓

moje nervy - Profil | So 16.3.2024 6:37:09

To kolečko se používa tak, že na naplém zvedlém prutu co nejvýš to necháš sklouznout co nejblíž k vázce, pak povilíš a necháš splavat 10-15m pod nástrahu a prutkým pohýbem se snažíš vycukat nástrahu do protisměru s vázky, se břehu to až tak účiné není, ale pokud stojíš kolmo po proudu v lodi funguje to docela dobře, něco podobného se používá i v Polsku.

sliver - Profil | St 13.3.2024 21:42:50

MV fishing >> hele, v klidu. No tak co jako, moc se nedařilo, nakonec to docela vyšlo. Furt lepší napráskat jak to bylo, než vystřihávat z 20 hodin poetické chvilky. Akorát mi tam chyběl vítězný doutník :-)))

MV fishing - Profil | St 13.3.2024 17:31:36

Díky všem za pozitivní i negativní zpětnou vazbu. V každém případě beru na vědomí, kde a včem mohlo být video lepší a příště vice rozmyslím jak video odprezentovat. Ale je to opravdu, tak jak tu někteří napsali. Mělo to být spiše více autentické a vzpomínka na naročnou výpravu ke které ten alk. tak nějak patřil. :) ale diky za info a přeji všem hodně úspěchů MV.

Honza7 - Profil | St 13.3.2024 16:44:53

murphyy >> Ahoj, máš pravdu, že se to dalo střihnout. Na druhou stranu z takového videa je vidět nadšení, či frustraci ( no a k tomu někdy padne i to sprosté slovo ). Když se dnes postavíš před ZŠ, tak během 10 minut těch sprostých slov uslyšíš výrazně víc.
U lidí, kteří jsou spontánní sprostá slova zaznamenáš, ale taky okamžitě víš na čem jsi. U úlisných lidí sice tohle neuslyšíš, ale otočit se k nim zády riskuješ, že ti je ozdobí kudla. Zaleží na každém z nás kterou skupinu lidí bude preferovat.

pavo - Profil | St 13.3.2024 10:17:41

murphyy >> Možná jsem to svým tvrdým soudem přehnal. Shlédl jsem, plný očekávání, video a zklamán z toho, co jsem viděl, hned reagoval. Asi jsem měl chvíli počkat😉… Jednoduše ta pachuť ze slovníku aktérů mne ovládla. To, že občas chytíme rybu za křídlo, nebo že výsledek našeho snažení není nic moc, k rybaření prostě patří. Klidně ve videu prezentujme naše očekávání a entuziasmus bez omezení, prosím ale v mezích slušnosti. A to píšu jak člověk, kterému nějaké to sprosté slovo občas uletí😉

murphyy - Profil | St 13.3.2024 0:41:26

Honza7 >> tiez nemam problem ako som pisal..
ale v ramci slusnosti vseobecne treba budovat nejaku uroven..

tu roven budujeme kazdy den, svojim spravanim atd atdale..
napr aj tym ze dame video

Honza7 - Profil | Út 12.3.2024 23:59:42

Já s uvedeným videem nemám problém. Jsem rád za tu neupravenou verzi ( poněvadž spousta rybářů co neviděla hlavatku si myslí, že jí chytit není žádný problém ). Ten kdo chce vidět, tak tam najde i věci s kterýma se ještě nesetkal. Možná autor videa i sdělí něco víc o kameře, která je uchycena na vlasci a snímá chod nástrahy.
V každém případě autor se nezaměřil pouze na lov hlavatky, což vůbec není na škodu. Osobně jsem rád i za vyjádření místního průvodce, včetně prezentace místních nástrah.

murphyy - Profil | Út 12.3.2024 23:03:02

za mna-nedavam ani plus ani minus..ale podme si o tom popovidat :)

urcite kvitujem chlapcom aky mali entuziazmus a vsetko okolo toho-pecka!!
na druhej strane, podobne video moze natocit skoro kazda partia ktora pojde chytat na rieku do Slovinska..

tym nezhadzujem nic, viem ake to je sakra tazke to vsetko natocit, ja som rad aj za taketo videa-resp taketo super videa..

..ktore idu z vasej duse by som povedal-resp. berete to ako taku spomienku na tie tazke chvile co ste museli prezit-ale hlavne aj chvile radosti..
skoda-aj sami to viete-ze neprisli viac ryb na ktore ste tam prisli-ale z toho co som videl, ta ryba je fakt len ceresnicka na torte ktoru sa vam podarilo raz pokorit-a verim ze do dnes ma lovec z toho slzy ked sleduje tie zabery..
za mna super, ale nedavam palec hore, kedze si myslim ze video na mrku by malo mat urcitu uroven-teda ziadne zabery na pitie alkoholu a neslusne slova..
inak este raz za mna-krasne pamiatkove video 👍

pavo - Profil | Út 12.3.2024 22:05:02

MV fishing >> Protože to nebyla propagace ani hezké Slovinské přírody a ani rybaření. Místo toho jsem viděl pár podseklých ryb, moravskou pálenku a slyšel záplavu sprostých slov. Nebo jsem snad shlédl nějaké jiné video ?

MV fishing - Profil | Út 12.3.2024 19:35:08

Z jakého důvodu prosim ???

pavo - Profil | Út 12.3.2024 0:54:23

MV fishing - >> Nic slušného mne nenapadá. Taková videa nepatří na MRK…