jak probíhá výlov chovného rybníka | rybářská výzva!!!

Autor diskuse: Matejoso - Profil , 20.10.2022

Haka - Profil | St 28.12.2022 13:07:26

Super video, pokud ten candát je roček tak klobouček pánové.

zdevac - Profil | So 22.10.2022 14:04:45

1Mara >> Tak ona je hloubka a hloubka :-) To, co popisuješ, je asi ok, zejména pokud tam je vše, co jsi psal :-) Stačí se podívat do odborné literatury na to, kam až dosvítí světlo v takové intenzitě, aby tam ze dna prosperovaly rostliny. A to závidí i na mnoha dalších okolnostech. Ale v každém případě ti podobný revírek závidím. I když tedy já už bych tam s háčkem nešel, ale pokud je čistá voda, tak si třeba i jen lehnout se šnorchlem na hladinu a kochat se pouhým pozorování. Okoun neb lín v podběráku jsou faj, ale kam se to hrabe na lína nebo hejno okounů volně mezi rostlinami :-)

1Mara - Profil | So 22.10.2022 13:38:47

zdevac >> Tam do těch pinek se ryba nikdy nesadila, KO a lín tam byl odnepaměti a nebyla to ani svazová voda a vidíš, a co vím, tak tam chodil už můj táta jako malej kluk chytat ryby právě štiku, lína a karase .-) Tátovi je 73let tak a zasypaný je to cca 15 let :-)

zdevac - Profil | So 22.10.2022 13:32:40

1Mara >> O to nejde, paráda na chytání to je. Já to psal z hlediska dlouhodobé samoudržitelnosti, protože tu mělkou vodu řada vodních organismů potřebuje k rozmnožování a prosperitě. Jedna věc je nasypat pár ryb, kterým se tam větším už daří, a druhá pak rozmnožování, plůdek a celkově pobřežní život, protože mělké vody jsou na tom úplně jinak i z hlediska rostlinstva, obojživelníků...

1Mara - Profil | So 22.10.2022 13:28:03

zdevac >> Já na takových vodách chytal od dětství a velká paráda, ty malé rybníky dneska už jsou zasypaný .-) Jinak kamarád má ještě jako soukromák jeden rybníček, tam to padá do hloubky až 9m. a paráda .-))

zdevac - Profil | So 22.10.2022 13:21:07

1Mara >> Nechci zbytečně prudit, ale když už se to rozebíralo v té jiné diskuzi o rybách, rovnováze a podobně, tak právě hloubka hned u břehu je špatně, břehy by měly do vody padat pozvolně. Je to právě jeden z nešvarů čištění a rekultivací, že se vše vybagruje a břehy padají strmě do vody :-(

1Mara - Profil | So 22.10.2022 12:44:16

zdevac >> pro mě co to už doklepe za pár, tak pro mě by bylo útěchou rybníček s hloubkou u břehu, zarostlí okřehkem a orobincem, kde jen položíš splávek a budeš chytat karasi obecné o velikosti 30-45cm. a líny o velikosti třeba 50+.... Jenže to tady nejde !! lidi jsou kreténi a hned by vše sežrali či vypytlačili .-(( Dravci jsou už jen třešnička na dortu :-)))

zdevac - Profil | So 22.10.2022 12:23:28

1Mara >> Proč povolenky? Já bych zdražil členství. Peníze je potřeba vybrat a přerozdělit, protože některé finančně nákladné věci využívané všemi chytajícími jsou potřeba, ale nejsou výdělečné. A třeba i investice do vybavení rybářské stráže a podobně by nebyly od věci, i když tedy peníze z pokud nejdou svazu, jistě by se daly domluvit příspěvky od obcí.

1Mara - Profil | So 22.10.2022 11:46:55

zdevac >> jenže to by se pak museli povolenky zdražit o stovky korun a to by zase základna řvala, že to je drahý .-)

zdevac - Profil | So 22.10.2022 11:17:47

1Mara >> Podobné aktivity, jako je členství a činnost MO, by se neměly vůbec míchat. Ať každý platí za členství úplně stejně a ať všechny stojí povolenka stejně. A pokud někdo něco pro svaz dělá, nechť si to od svaz nechá zaplatit. Pak ztratí smysl i ta MO jak ji známe dnes, člen by měl být především členem rybářského svazu, MO ať se transformují do samostatných celků, které bude platit svaz. A kdo chce být členem, ať je, dokonce by ani člen této samostatné organizace nemusel být členem svazu, je to jedno. Organizace dostane za svoji činnost nějakou částku, je jedno, kdo tu činnost pro tu organizaci vykonává, bylo by to plně v její kompetenci.

1Mara - Profil | So 22.10.2022 8:14:57

Martin M. >> Zrovna včera jsem se bavil s kamarádem Heringem, jak to vše dopadlo po té povodni u nich na té líhni. Tam na opravě, po té povodni, co se jim prohnala líhní makalo slovy 6 lidí !! mají přes 1000 členů, ale nikdo nechce dělat !! No a tak nějaké ty finance, i když to bylo málo dostali jako dar od různých spolků a podobně a lidí jako dobrovolníků, co podpořili obnovu té zničené líhně a podobně a teď, když už se udělali nějaké ty hlavní úpravy a opravy, aby od letoška mohla ta líheň fungovat, tak tenhle člověk ti řekne, jak je na svaz a lidi tak nasranej, že si tam všechno dělá sám ještě s hospodářem, protože nikdo nemá čas, chuť a podobně, každý má hubu plnou keců, ale jakmile přijde na práci, tak nikdo najednou nemůže. Tak jsem mu řekl, zvedněte cenu za brigády každému členovi o 500Kč a holt tu práci co je potřeba udělá soukromá firma !! jenže to nejde, zvedneš jim finance za brigády a oni ti přeběhnou vedle do jiné MO !! Tady je ten kámen úrazu a je to i tak, jak ty píšeš, třeba my jako MO máme cca 15 chovných vod a na náš provoz si musíme vydělat a to hlavně bohužel kaprem a podobně, vedle máme jinou MO , která má hovno, ale má stejně členů jako my nemá skoro žádné náklady !! A a když by jsme my zvedli za brigády finance, lidi nám utečou právě do téhle MO :-(( Taky je to prostě špatně nastavený a je to jak ty píšeš :-(( realita .-(

Martin M. - Profil | So 22.10.2022 4:32:08

V MRS se brigady jiz zrusily a poplatek se zahrnul do clenske znamky a podle mne CRS bude brzy nasledovat. Sice to je na jednu stranu takove zasluzne a teambuildingove, ale na druhou si myslim, ze pokud MO nejakym zpusobem neco vytvari (lihen...), tak by za to mela byt plnohodnotne zaplacena z celeho kraje a nikoliv jen od svych vlastnich clenu, jejichz pocet a odhodlani odpracovat brigadu jsou v podstate uplne nahodne, a naopak jeste takova "uzitecna" organizace pozaduje od svych clenu vice prace nebo penez, nez jine organizace, ktere nic nedelaji. Takze z uzitecne organizaci cleni odchazeji a ti co tam zustanou, tem se za trest brigadnicka povinnost prodlouzi nebo zvysi cena. Brigady zrusit, poplatky z brigad vsechny prevest na kraj a organizacim proplacet vykonanou praci ... To by bylo najednou povyku, ze nektere organizace nemaji co vyfakturovat.