Lov sumce přívlačí - den | MRK.cz

Lov sumce přívlačí - den

Diskuse k rybářskému videu Lov sumce přívlačí - den

Autor diskuse: Tloušťobijec - Profil , 12.1.2022

P!F - Profil | Čt 27.1.2022 19:43:50

Malda512 >> poznať miesto, kde sú ryby je minimálne 50% úspechu. Ak nie viac. A je úplne jedno, či náučným videom na youtube, alebo fotkami na mrku, či súradnicami na facebooku.

Malda512 - Profil | Čt 27.1.2022 19:33:37

Borci klídek 😁
Tohle není žádný propal. Jelikož znát místo neznamená nachytat ryby. Krásný příklad je po každém zahájení. Ryby prestanou brát a půlka rybářu je náhle pryč..
Opačně je problém dát info lidem co chytat umí.
Co vidím jako velký špatný je stupidní soutěž na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/280627820473046/permalink/280788727123622/
Tohle je průser. Stačí jen testerům předat souřadnice a celej revír bude plný těchto,, wostrych rybářů.

Specialista - Profil | Čt 20.1.2022 20:55:05

Pedro1 >> to s tím moučkovým cukrem je víc než sladký. Občas se ovšem vítr obrátí, no a potom mají foukači tlamičku od pikaa...

Pedro1 - Profil | Čt 20.1.2022 20:37:10

Poušťák >> Ja umím jenom "a to je všechno co vím o krevetách".

Poušťák - Profil | Čt 20.1.2022 18:41:52

Pedro1 >> zapoměl jsi na konci napsat...Pa

FrPa - Profil | Čt 20.1.2022 15:19:40

Já takto dlouhé videa bez doplňující akce nevydržím dokoukat do konce, ale nevidím tam nic, co by mě mělo nějak pohoršovat.

atislav_fishing - Profil | Čt 20.1.2022 13:08:55

Dave1989 >> Doporučuju se s nějakým takovým "nositelem pravdy" z mrku potkat u vody. Nic není tak černobílé jak popisuješ. Ti páni sumcaři co tu na mrku jsou, ví proč se do takových diskuzí nezapoujují a není hejt jako hejt - ti co tu kroutí hlavou moc dobře ví proč tou hlavou kroutí.
Navíc člověk co vživotě nevláčel sumce si z toho videa stejně veme tak 5%, protože mu chybí zkušenost od vody a nedá si ty souvisloti dohromady.
Jinak k tomu kolik lidí by se vydalo na nějaký flek - běž se zeptat vedle kolegů muškařů jak to vypadá dneska na Ohři nebo feedrařů na Vltavě po pár takových dobře myšlených videích. Jinak přeju hodně úspěchů autorovi videa, docela fajn poslech, ale chápu proč tu někdo kroutí hlavou.

Pedro1 - Profil | Čt 20.1.2022 12:05:20

rybomil >> Na některých místech na Labi to na zahájení vypadá velmi podobně.

rybomil - Profil | Čt 20.1.2022 12:00:53

Pedro1 >> to nechce nikdo ... ale tohle video to myslím nijak moc negativně neovlivní.

třeba to bude horší, začne to takto ?


Pedro1 - Profil | Čt 20.1.2022 11:47:22

Dave1989 >> Obsah hodnotil pouze P!F jestli se nepletu a zrovna jeho názor v tomhle ohledu by měl být minimálně k zamyšlení.

Zbytek řeší pouze propal.

A mrkni do karet těm nenávistným a zlým co chtějí vše jen sestřelit a podívej se, kolik dávají líbí a kolik nelíbí. Tam je pěkně vidět, jaká je realita.

Pedro1 - Profil | Čt 20.1.2022 11:44:11

rybomil >> A jediné co nechci/nechceme, aby takto dopadla i místa, kam chodíme.

Dave1989 - Profil | Čt 20.1.2022 11:40:06

Pedro1 >> Vyrovnaná? Půl napůl? Projel jsem to, a nějak nevím, jestli si ze mě děláš srandu, nebo to myslíš vážně. Propaly je jedna věc, ale ta očividná snaha to video sestřelit je naprosto zjevná. Ta chuť v tom hledat chyby.

Víš, já se na to koukám asi jinak. Dívám se na to tak, že když se někdo o něco snaží, tak se ho v tom snažím podpořit, protože se mi líbí, když se někdo o něco snaží. Zatímco většina se na tom snaží hledat pouze chyby a kritizovat, kritizovat a zase kritizovat. Pak si to tu hezky vzájemně olajkujete (nafouká si ten práškovej cukr do prdele jak píšeš) a je to.

Já tam vidim taky plno chyb, a věř mi, že s nátáčením videí mám skutečně velmi velkou zkušenost ( nemyslím s rybářskou tématikou), ale nějak mi čoveče narozdíl od většiny diskutujících nechce na všem hledat primárně to negativní.

Na poslední odstavec resgovat nebudu, protože zjevně nemáš s youtube zkušenost a nevíš jak funguje. Nicméně se mi líbí tvůj postoj k fb a yt a tvůj pocit, že tam se kritizovat ,,nesmí'' :)

rybomil - Profil | Čt 20.1.2022 11:30:18

Pedro1 >> ta situace může být úplně stejná i u sumáků,
dokonce min. 1 takový místo znám. Při zahájení 16. 6. tam přijíždí lidi zdaleka už předchozí večer aby " chytili flek ". ohně, chlastačky, řev, prostě klasika. a není to jihomoravský ryboland.
ale řeště si to tady klidně dál...

Specialista - Profil | Čt 20.1.2022 11:29:36

Já nemůžu obsah hodnotit, protože jsem video neviděl celé, resp. neviděl jsem přes 95%. Skočil jsem na různá místa asi 30x, od začátku po konec.
U rybářského videa chci vidět opravdu něco jiného, než jen obličej lovce. Jako hodinové selfie?? WTF? Neshlédnutelné, sorry

Pedro1 - Profil | Čt 20.1.2022 11:24:47

Dave1989 >> Neumíš číst?
Aktuálně je v této otázce jen pár příspěvků a i přesto je zde několik lidí co s propaly nesouhlasí a několik lidí co souhlasí. Prozatím je diskuze slušná, tak se diskutuje a argumentuje. Víceméně půl na půl. Proč? Protože se tady kritizovat i obhajovat smí. Už chápeš?

Kdo je vlastně MRKojádro? Konkrétně?

A 20 komentů na YT? Víš co to znamená? Že si to opět pustí jen určitá-konkrétní skupina lidí a zbytek to buďto nepustí vůbec, neboť již tuší, nebo koukne na prvních 30 vteřin a znuděně/otráveně to zavře.

Dave1989 - Profil | Čt 20.1.2022 11:19:15

Pedro1 >> No čoveče já ti nějak nevím. Mám pocit, že to co jsi napsal, by se dalo do posledního písmenka napsat o Mrku. Dokonce mám pocit, že tady to plácání se po ramenou Mrkojádra, je daleko větší než na tom facebooku.

Vážně ti nepřijde ani trochu zvláštní, že má na yt pod tím videem asi 20 komentů, a ani jeden není v duchu: propalmajsr, nejsi lovec, protože lovec nesdílí svoje zkušenosti, technický chyby a podobně? Myslíš si, že Jícha ty komenty maže? Nebo si myslíš, že na tom yt a fb jsou horší a méně zkušení rybáři než tady? A to je právě ono, ty si to myslíš, vyplývá to z toho co jsi tu napsal, a potvrzuje to všechno co jsem o Mrku napsal já.

Pedro1 - Profil | Čt 20.1.2022 11:18:51

rybomil >> Ty se bavíš o kapřech a duhácích, zbytek se tady baví o sumcích, candátech a štikách.
Nevidíš ten rozdíl?

Dave1989 - Profil | Čt 20.1.2022 11:12:50

rybomil >> S tím nemůžu než souhlasit. Ta histerie kolem každýho videa, strach, že když se někde na videu objeví kus řeky, tak tam přijede autobus pražáků v dresech a vychytá ho, mi přijde směšná. Na druhou stranu já na podobných místech nechytám, takže těžko říct jak bych se cítil, kdyby tomu tak bylo. Čím déle chytám, tím víc se zaměřuju na malý říčky a potoky v lesích, který nikoho nezajímají, protože na něm nejsou velký ryby. Vzhledem k tomu, že dneska většinu rybářů zajímají čísla (centrimetry a kilogramy) tam mám svatej klid. Ať se daří i tobě.

rybomil - Profil | Čt 20.1.2022 10:57:05

Dave1989 >> Chodil jsem na MRK ještě před r. 2000, když jsem mohl na net jenom v práci, bo vlastní comp jsem neměl. Už taky něco tady pamatuju. Hlavně tu o hodně lepší atmosféru, neblbnutí lidí masivní reklamou a mnoho jinýho.
Ty fleky jsou propálený dávno před zveřejněním tohoto videa. Dokonce i lidi co na Labi nikdy nebyli, jako např. já je znají. Vím o cca 3 rybářích co na ty fleky jezdí a jsou úspěšní. Jet s nimi bych mohl kdykoliv. Takže takový ty plky rybkina aj. mi přijdou jako strach dětí , že jim někdo na pískovišti ukradne kyblíček nebo lopatičku. Nebo to typicky český, že cizáci jim vychytají řeku. Stejně jako ty tam taky nikdy nepojedu, ani nejspíš někdo z dalších mých kámošů co ty fleky zná.
Voda je pro všechny co si tam koupí permici, ať jsou místní, nebo dojíždí z blízkého okolí, stejně jako třeba pro cizince co sem přijede. Pokud někdo nechce na revíru zažít nějakou tlačenici lidí rybychtivých, není nic jednoduššího než jet ( jít ) jinam. Osobně znám místa, kde jeden nebo dva loví, další za ním čekají frontu až si ty svý 2 kapře nebo 3 tescodravce odchytí. Nikdo je nenutí tam čekat.
Ať se ti daří.

Pedro1 - Profil | Čt 20.1.2022 10:54:41

Dave1989 >> To je strašně jednoduché. Na fcb, stránkách různých závodů, obchodů apod. se utvoří skupina lidí se stejným myšlením/nemyšlením, která se rozrůstá a pokud tam někdo napíše negativní příspěvek, je obvykle odstraněn. Tudíž není prostor na kritiku, ani na konstruktivní kritiku. A čím více tam je stejně smýšlejících lidí, tím více si jsou jisti svojí jedinou "pravdou" a tím více blokují a mažou i jen drobné negativní připomínky. Tohle na MRKu zaplať bůh není a jsem za to velmi vděčen. Takže tady může kdokoliv napsat kritiku čehokoliv a pokud je to v rámci slušnosti a mezí, nebude to smazáno.
Všimni si, že kritiku nejméně přijímají a negují hlavně ti, co jsou hodně aktivní na fcb a podobných jebkách. Protože už prostě nejsou zvyklí na něco podobného, mají svojí pravdu za kterou je hromada lidí na fcb plácá po zádech (i když je ta pravda píčovina jako věž a v hospodě u stolu by si jí argumenty proti průměrně inteligentnímu člověku nikdy neobhájili) a mají pocit, že jim všichni závidí a nepřejí. A úplně Ti největší jelita nakonec nejsou schopni ani kritiky, ani diskuze a tak odejdou z MRKu a zavřou se do své bubliny na fcb a foukají si tam moučkový cukr do prdele s ostatně smýšlejícími individui.
A každej, kdo propaluje místo na které chodí si pod sebou řeže větev.

P!F - Profil | Čt 20.1.2022 9:35:00

Tloušťobijec >> Tiež nie som zástanca zbytočne predimenzovanej zostavy, napriek tomu si dovolím tvrdiť, že by mala byť dimenzovaná na konkrétny druh ryby, kompletne, to nastavenie brzdy čo máš je nezmysel. Tiež som už nejakého sumca chytil. Každopádne tvoja vec, nemám dôvod ti vravieť, ako máš chytať, akurát to ukazovať v "poučnom" videu je trochu hlúpe.
Čo sa týka toho, že hrúbka háku ovplyvní chod nástrahy, je to blbosť, rovnako ako to, že ten chod ovplyvní karabínka a treba namiesto toho viazať uzol. Ale tak možno veríš aj na ježiška, proti gustu...

Dave1989 - Profil | Čt 20.1.2022 8:35:40

Jsem na Mrku už hodně dlouho, a člověk si za ty léta prostě nemůže nevšimnout toho co se tu někdy stává. Videa, a občas i fotky, které mají na youtubu, nebo facebooku samý dobrý reagce, jsou tady totálně zhejtovaný. Osobně znám několik lidí (plus jsem to tu už několikrát četl), kteří mi řekli, že z toho důvodu museli z Mrku odejít. Vytvořila se tu prý jádro nositelů té jediné pravdy, nejlepších rybářů (samozřejmě měřeno velikostí aury, neboli počket zveřejněných komentářů), kteří ví všechny nejlíp.

Já z Mrku určitě odcházet nebudu, protože ho mám rád, a naprostá většina lidí tady jsou super, ale nejde si někdy nevšimnout, že na tom něco je.

Takže za mě naposledy - toč dál. Já jsem si žádnýho propalu nevšiml. Pokud tam byl, dej si na to pozor, to jediný bych opravdu řešil. Na druhou stranu by mě moc zajímalo, kolik lidí by po zveřejněný takovýho videa, kde se objeví někajek flek sbalila cajky a na ten flek jela. Jsem z ČB a i kdybys ukázal prstem na mapu kde chytáš, a že tam sumci jsou, v životě by mě taková blbost nenapadla.

Iza - Profil | St 19.1.2022 23:00:05

Tloušťobijec >> chápu že tě to baví, ale je to k hovnu. Nikomu to video nepomůže, jen uškodí. O technických chybách a nepravdách se bavit nebudu, ale uvědom si jedno.
Všechno už bylo natočeno a napsáno. Jediné co, tak zveš masařky a “dresaře” k vodě.
Howk, víc sem nenapíšu. Radši půjdu rozmístit očka na novém sumčáku. Hodně štěstí a ať tě to dál “baví”!!!

!!!propalu zdar!!!

Iza - Profil | St 19.1.2022 22:55:01

P!F >> on není lovec!!! Lovec si nepropálí revír ani znalosti.

Tloušťobijec - Profil | St 19.1.2022 22:14:11

P!F >> proč měnit háčky za zbytečně silné, které ovlivní chod nástrahy, když ty původní drží ? Proč mít zbytečně silnou sestavu, když tahle na daný revír stačí ? Myslím že těch sumců jsem nachytal celkem mraky a ne malých....zrovna sestava ve videu by mohla vyprávět.

P!F - Profil | Út 18.1.2022 17:33:47

Tloušťobijec >> kde sa tá blbosť nabrala dobre vysvetluješ sám v tom videu. Napríklad pri tom, prečo nepoužívaš hrubšie háky, alebo pri tom, prečo je blbosť ísť cielene na sumce s céčkovou zostavou.

Klobasa1 - Profil | Út 18.1.2022 16:55:14

Dave1989 >> To, že chce někdo něco točit a bavit se tím, to já taky po pravdě moc nechápu, v našem "hobby- koníčku". Ale nechám těm hvězdám Pithartovi Vágnerovi, Anakundovi a spol. v ČT. prostor a dám jim šanci se tím živit. Tvl. to samý je Krokodýl Dundee z roku nevím kolik. Někomu se to líbit může a jinej to zavrhne, nebo se tomu diví. Chytnu rybu, zabiju jí a jedu domů, nebo strávím hezkej den u vody i bez videa. Taky jsem ty chyby dělal, propaloval fleky i s fotkami, říkal to kamarádům, jsou na to svědci...atd. Pravda je ovšem jasná a daná - revíru to neprospěje. Pak je tu druhá stránka věci. Takovej velikej fousatej zločinec v řece už přirozeného nepřítele nemá a keď idú, traba jich brať. Tenhle měl v břiše slovy osm (číslicí 8) parem....dívej na ten tlustý naplněný břich.

Dole o tom tlouštobijec vášnivě diskutoval.....Kde chceš brát ty ryby (mimo kapra) které nikdy nikdo nevysadí a jednou prostě nebudou? Některé už skoro nejsou

Dave1989 - Profil | Út 18.1.2022 14:12:21

eskymak Mrakomor >> Myslíš, že místní domorodci jsou rádi, že jim tam turisti ničí pláže a okolí? Já myslím, že nejsou, stejně jako ty rybář nejsi rád, že přibývá rybářů a tím pádem ubývá ryb a škodí to přírodě. Abys mě chápal správně, já taky nejsem rád, že rybářů přibývá. V mojem ideálním světě bych byl jedinej kdo může v ČR chytat ryby. To máme všichni myslím stejně. Reagoval jsem spíš na to, že někdo nechápe, že má někdo potřebu točit video a rybařině a myslí si, že by se takový videa točit neměli. To je za mě prostě nesmysl. Že chce někdo něco tvořit a bavit se tím, to vidím jako úplně normální věc. A k tomu internetu...neříkej mi, že když chceš zjistit co je dneska novýho, tak běžíš pro noviny, nebo, že když potřebuješ zjisiti jak si doma opravit pračku, tak běžíš do knihovny. Informace na netu hledáme všichni. Doba je prostě taková a nadávat na to, že to není správný je sice fajn, ale nic to nezmění.

Bulda 64 - Profil | Út 18.1.2022 13:19:50

Kluci, mluvíme každý o něčem jiném ;)
Labe a místní poměry přesně neznám, byl jsem tam jen 3x.., přesto od známého vím, že ukázat někomu (V tomto případě v dobré víře, že to nepůjde dál) místo s četným výskytem ryb, je někdy průšvih. Troling ve dvou, ryby z5. Ale pak tam jezdil dotyčný jako průvodce a učedníci se tam pak vraceli, ale už nepouštěli. Je to řetězová reakce. Výsledek: vydrancovaná voda. Tím nemyslím Kunu, místní hvězdu... jednalo se o jiného týpka..

Jo a když to ženete emotivně přes ty děti, tak těm pomáhám, ale prakticky. Daroval jsem komplet nové vláčení kloučkovi, co mu frnknul táta.. a odcházel s výbavou jako vítěz, a pod... Tak děti jsou vděčné v dnešní době kolikrát i za to, že si jich někdo všimne . Taková pomoc je na místě.

yarda_1 - Profil | Út 18.1.2022 13:16:28

eskymak Mrakomor >> Zrovna Karibik je i díky turismu a mediální známosti rybářsky vybranej jak Lidl po slevách...

eskymak Mrakomor - Profil | Út 18.1.2022 13:08:02

Dave1989 >> divný příklad.. pláže z karibiku, i ty hrady a zámky mají z turismu prosperitu - peníze.. narozdíl teda od ryb.
Problém dnešní generace je to, že zcela automaticky čerpá info z netu jak píšeš...místo, aby si pro to info přišla k vodě.

Dave1989 - Profil | Út 18.1.2022 12:16:00

Bulda 64 >> Nezlob se, ale to co jsi napsal je totální nesmysl. Je to úplně to samý jako kdybys napsal, že by se neměly točit dokumenty o plážích v Karibiku, nebo hradech a zámcích, protože to přiláká turisty. Kdyby si tam stoupnul, ukázal na flek, vysvětlil jeho přesnou polohu a kam to mají lidi hodit, pak bych s tebou asi souhlasil, ale tohle je za mě úplně v pohodě. Něco točit, tvořit, chtit se s někým o něčem podělit a poradit mu, je naprosto v pořádku. Je mi jasný, že když jsi začínal chytat, tak si čerpal informace od táty, dědy, nebo maximálně z knížek. Dnešní generace ale zcela automaticky čerpá veškerý informace z netu.

Tloušťobijec - Profil | Út 18.1.2022 12:03:36

Bulda 64 >> budu se opakovat...revíry jako Labe a další atraktivní revíry kam lidi jezdí odjakživa, kde ryby berou a jsou poblíž velkých měst. Kde vedou cyklostezky, turistické trasy atd...už v dnešní době nelze propálit ! Je to nesmysl. To ostatní je věcí příslušných orgánů, které dokopat k vodě již usvědčenému individiu (videa, fotky, svědci) je velice obtížné a stojí to nemálo úsilí. Pokud takto budou pracovat nadále, není se čemu divit...
K otázce proč točím videa ? Třeba jen proto, že mě to baví. Taky chci pomoci začínajícím rybářům, mladým klukům, které rybařina baví. Ti kluci kolikrát v rodině kdo by je učil rybařit nemají. Já to měl stejně a tak vím jak je těžké se něco dovědět. Jenže za mě rybáři byli vstřícnější a stačilo si u vody k někomu sednout a ptát se. Ukaž mi někoho takového dnes ? Jak máš takovým lidem poradit po věčně opakujících se sms, messengeru ??? Kolikrát ty zprávy jsou až obtěžující. Tak jsem se rozhodl obětovat volný čas a dělat videa. Když si někdo neví rady, napíše mi a já natočím video do kterého se snažím dát své poznatky.
Další věc je ukázat lidem i jiný styl a význam rybařiny, než ukazuje bohužel slavný Kuna. Snad nechceš aby si brali příklad z něj :-)
Revíry kde točím schválně vybírám takové, kde je velký rybářský nával a zná je každý...prostě takové, které se už tak nezkazí...revíry kde jsou cenné druhy ryb (pstruzi,parmi) nepropaluji a točit na nich nebudu...

mascha - Profil | Út 18.1.2022 11:52:14

Bulda 64 >> Zcela souhlasim. Videa o rybařině se daj točit i bez toho, aby to učilo někoho chytat.

Bulda 64 - Profil | Út 18.1.2022 11:24:03

Tloušťobijec >> Vůbec nepochopím, proč někdo má zapotřebí točit takováto videa..?? Kdo něco umí, tak základní věci ví určitě a kdo o tom ví prd, tak se Ti tam bude tlačit..
A když si to po sobě precteš, tak zjistíš, že si protiřečíš. Tlak na vodu roste, bezohledných "rybářů " přibývá a tímhle myslíš tomu pomůžeš? Odpovím si sám: určitě ne. V kontextu jiných autorů takových videí to vyznívá mírnější, ale...
Až si nebudeš mít kam sednout a budou ti nájezdníci přehazovat šňůru, tak bude pozdě říct si: twl, to bylo navíc, stálo to za to???
Jinak ať se ti daří a přeju klidné vláčení

Tloušťobijec - Profil | Út 18.1.2022 10:56:12

Rybkin >> 24h je jen jedno zlo. Druhým zlem od letoška je, že jako jeden z mála úseků je zde ještě povolen troling. Na okolních je zakázán...jak to bude vypadat, si asi dovedeš představit. MO se každým rokem snaží neprodlužovat nonstop i proti trolingu bojovala, ale marně...pražák prostě nezakazuje. Myslím, že potom už je celkem jedno, jestli někdo pozná z videa kde chytám...

rybomil - Profil | Út 18.1.2022 10:24:23

Tloušťobijec >> aha, tak někdo co je ti dost podobný?

Rybkin - Profil | Út 18.1.2022 9:30:50

Tloušťobijec >> Co si budeme povídat nejhorší nápad je ta 24h. Ty tři úseky od tebe dolů kde je jsou přes léto kaput. Když už mělo to být všude aby se to rozmělnilo