Za rybami světových moří – 3. díl Chorvatsko (HD)(Official movie

Makro - Profil | So 30.4.2022 23:04:28

Řízek 5,125 >> ďakujem. Idem Zvir Jul

Řízek 5,125 - Profil | Čt 28.4.2022 21:18:39

Makro >> ze břehu se daji chytat třeba pražmy.
Normálně na těžko na přílipku.
Nebo zkoušet vláčet- mořský okoun, barakuda, leer fish, blue fish, tučňáčci.
Ale tohle hodně záleží na lokalitě a období v roce.
Ze břehu se taky daji chytat olihně a sépie.

Makro - Profil | Čt 28.4.2022 11:01:33

Neviete prosím ako je to v Chorvátsku lovom z brehu treba povolenie? A čo sa dá z brehu chytať?

bobco - Profil | Ne 9.1.2022 19:23:21

Úlet. Až na tie "emócie" celkom fajn

Pařezz - Profil | Pá 7.1.2022 20:08:21

Za mě krásná inspirace do budoucna. Jednou zaplatit průvodce, podruhé si půjčit jachtu v brzkém jaru za 500 - 1000 E na týden, dát dohromady čtyřčlennou partu a zkusit štěstí. O zábavu by určitě nebyla nouze. Pravdou je, že některé pasáže mohli vystřihnout…

aleš vavřina - Profil | Ne 2.1.2022 19:45:47

rybomil >> tohle je presne pribeh dle prislovi :"slepa husa nasla zrno..." - pravdepodobne lovec si ani neuvedomuje co ulovil, ale i o tom rybarina je - o zcela neuveritelnych nahodach... - to video z Chorvatska je ale trochu o necem jinem (hodnotim jen to co je uverejneno) a tak nejak tusim, ze vetsine tech co "se nelibi" vadi neskryvana saskarna pro kameru a naslednou prezentaci na netu, nejakou zavist ulovku bych tam nehledal

rybomil - Profil | Ne 2.1.2022 18:41:12

tonouš >> to bych tak úplně naplno neviděl. kámoš Davídek z Havlbrodu byl na Big Game úplně poprvé, samo zacáloval velký love za hodně dobrýho průvodce a byla z toho maxifiška

https://www.idnes.cz/hobby/rybareni/obri-marlin-vyloveny-cechem.A150731_085935_rybareni_bma

tonouš - Profil | Ne 2.1.2022 12:16:39

roman >> bylo to myšleno tak obecně.. buď jsi rybář,co si umí poradit, zvládneš obsloužit multiplikátor když ho máš poprvé v ruce, nevzdáš boj po ani po dvou hodinách vysílení apod..nebo jsi Jouda a nepomůže ti ani sebelepší průvodce..

roman - Profil | Ne 2.1.2022 10:07:26

tonouš >> hele beru to že na moři bez průvodce je to krásná projížďka, ale to co jsi napsal o umění zdolávání na moře je nesmysl-prosím co je to za umění vší silou přitáhnou, namotat znovu a znovu, i několik hodin...joo fakt to není pro každého bo odchází záda...věř že vím o čem mluvím-tuňáka mám ulovenýho...

vokounek - Profil | Ne 2.1.2022 9:49:49

tonouš >> presne si trafil to čo som si myslel. Pánske huncúctvo :)

tonouš - Profil | Ne 2.1.2022 8:27:40

vokounek >> jo s tím souhlasím,je to trochu přehnané,ale zas jestli byly na šrot,tak to chápu..za mě to prostě k big game patří.. třtinový rum, čára koksu mám to rád..
Moře je prostě jiné než řeka,či jezero, tam to nějak přečteš a když trochu umíš a znáš,tak si poradíš..ale na moři,když nevíš kam a jak jet tak je to těžký.. a zdolávat tyhle velký ryby je taky těžký..musíš něco umět aby jsi dobře zachytal..není to pro každého joudu...byly semnou v Mongolsku týpci,co si mysleli že tam prostě nachytaj,když je to Mongolsko..byly rádi za pár lenoků..a to tam s nima chodil průvodce každý den...

sliver - Profil | So 1.1.2022 20:58:00

vokounek >> :-)))) ses do toho moc zažral.
Myslím, že ti hoši nedělají majstry světa, jednoduše si chytli obrovské bojovné ryby, připili se a radost musela ven. Nevidím žádné známky toho, že by si hráli na geroje. Prostě si vyhodili z kopýtka. No a ? 800 eček za loď, čili ve třech nebo čtyrech je sranda a nemusíš letět někam do prdele 10 hodin.
To video určitě nebylo o umění lovce, spíš o vydařeném víkendu jedné partije.

vokounek - Profil | So 1.1.2022 20:35:16

tonouš >> ale áno len je to viac lunapark než nejaké umenie lovca. Je lepšie pochopiť dané prostredie a zvyklosti koristi ktorú lovíš. Potom si môžeš povedať že si skutočný lovec.

Kričať jak majster sveta do kamery na lodi sprievodcu, bez ktorého by chalani nič nechytili je proste divadlo pre YouTube. Ja len dúfam že už niesom starý keď to takto vidím :)

tonouš - Profil | So 1.1.2022 19:57:30

vokounek >> mě to nepohoršuje, jedu na dovolenou,neznám to tam, nemám čas, chci si prostě zachytat..tak dám 800E, někomu kdo mě vezme, odveze, ukáže..to považuji za normální věc..

vokounek - Profil | St 29.12.2021 20:22:58

milanpindryc >> ja myslím že platiť 800 Euro sprievodcovi je nezmysel stačí vedieť kedy sú termíny ich ťahu. Druhá vec je povolenka na big game ktorú určuje sila brzdy navijáku nad 13kg a hrúbka šnúry tuším nad 16". Keď lovíš s takým náradím už treba big game povolenku. Ale z brehu sa to moc nekontroluje tak by som to riskol. Nejde o to vytiahnuť ho ale zaseknúť a držať :)

Řízek 5,125 - Profil | St 29.12.2021 19:40:34

milanpindryc >> to bych tam nejel.
Nebo když, tak začátek ledna.
I když palamidy i tuňáci by měli být blízko břehu...
Nicméně- viz kolega vokounek. Je prostě už zima.

vokounek - Profil | Út 28.12.2021 15:09:47

milanpindryc >> hmm na test by som asi isť vedel ale dúfam že tá hystéria čoskoro skončí. Tu je malá inšpirácia z Rijeky ;)

milanpindryc - Profil | Út 28.12.2021 14:59:51

vokounek >> Tak trochu jsem spolihal ze se s hadr kapr fakr boy chytnete a pojedem.
S tim Covidem vam rozumim, taky me ten natlak sere, ale v tomhle pripade to neni nijak problematicky.
Do Chorvatska staci jakejkoliv test. Dokonce jim teoreticky staci slibit ze se clovek necha otestovat po prijezdu do Hr....ale to sem nezkousel.

vokounek - Profil | Út 28.12.2021 13:16:12

Za rybami světových >> neustále som sledoval vrcholky hôr ktoré keď oblizujú mraky tak hrozí Bora, ale keď ich oblizujú týždeň a nič, tak proste ideš. Sledoval som aj vlajky na brehu a schválne som nešiel ďaleko max 800m lebo viem čo Bora dokáže a že sa v tej slanej triešti ľudia udusia lebo sa to nedá dýchať, ale ten príchod z bezvetria do plnej sily vie nastať jedným nárazom a si vtom až po uši bez varovania.

Je ale fakt že som ani predtým nikdy nevrešťal jak majster sveta ktorý pokoril more "yeaah wao a go go go" ;) a všetky tie frázy youtuberov. Dokonca nikdy som neodfotil ani len svoj xicht. Ja som nikto a tak to aj ostane. Moje videá sú o kráse prírody a nie o prezentácií mojho ja.

Ber to ako chlapsku kritiku bez servítky nie ako snahu vás nejak uraziť. V celom videu nebolo nič čo by malo náučnú hodnotu. Treba zaplatiť sprievodcu a môžte byť rovnako úžasní ako my. To je pre mňa hodne málo

1Mara - Profil | Út 28.12.2021 12:51:11

Za rybami světových >> Ať ti koušou :-))

Za rybami světových - Profil | Út 28.12.2021 12:38:34

1Mara >> S tím naprosto souhlasím. Také jsem z toho nebyl nadšený a také to nebyl můj šálek kávy. Nic méně to člověk neví, dokud to nepozná. Takže zkrátka a dobře to byla nová zkušenost.

1Mara - Profil | Út 28.12.2021 12:29:19

Za rybami světových >> Úplně na pohodu Zdendo, tedy jestli jsi to ty schovaný za nickem, vím dobře jak se k rybám chováš a jaký jsi i rybář, co ví a zná. Tady prostě tohle bylo dle mě hodně podceněný hlavně ze strany kapitána ! nechat si rybu zamotat do motoru, sice se stát může, ale jde tomu předejít přenesením prutu na druhou stranu lodi, tak jak to dělají jiný rybáři v jiných zemí, co se živí lovem tuňáků a to kolikrát 3x těžších než jste lovili vy, dále pak trháním návazců se také může stát, ale dle mě by se nemělo, když už jdu na takovou hle rybu, no a tou harpunou to kapitán jen dovršil, že jsem to vypnul. na tvé videa koukám rád a mám zkouklé všechny a za další lov tuňáků a lov v Norsku tresek je přeci jen úplně jiná liga a styl rybolovu. To už se můžeme bavit o lovu 100-300kg. halibuta, tam je to malinko podobné, jen s tím rozdílem, že prut držíš v ruce :-))) Můj názor neber jako pomluvu vašeho videa a podobně, je to jen vyjádření mého úhlu pohledu na styl rybaření a toho, co se tam u vás stalo. Vím že jsi osobně dobrý rybář, znáš, umíš, a jsi k rybám absolutně ohleduplný a tak se ti divím, že se ti zrovna tenhle styl lovu líbí .-) Nic v tom nehledej špatného :-.) A jinak já nemám s tímhle lovem zkušenosti, to tu mají jiní, třeba kolega Mildas, či Libor a podobně, prostě ber to jako jen můj pohled na styl rybolovu :-) Ať ti koušou a užívejte si na vlnách :-)))

Za rybami světových - Profil | Út 28.12.2021 12:25:00

vokounek >> Tak trochu nerozumím vašemu komentáři. My se rozhodně k moři nechováme neúctivě či samolibě. My jsme rovněž strávili roky na moři a věřte mi, že jsme si prošli opravdu vším. To však neznamená, že by člověk nemohl mít na moři radost, smát se, užívat si to, ale zároveň být ve střehu a předvídat co vše se může stát.

Z komentáře o veslování na otevřeném moři proti větru mám pocit, že naopak vy nevíte, co vlastně takové moře dokáže. Zkrátka jste asi nepředvídal. Tohle je čistý hazard se životem. A právě takhle se člověk chová neúctivě a samolibě k moři!

Také jsme zažili nebezpečné chvíle, od oprav motoru na otevřeném moři, až po obrovské vlny, bouřky i záchrany jiných lodí. Tady není prostor pro chyby, jelikož každou chybu moře trestá.

Příště si tedy prosím odpusťte takový nesmyslný komentář.

V jednom však máte pravdu. A to sice, že i nerybář má šanci ulovit krásnou rybu, pokud si zaplatí kapitána. Ano, tak to je. My jsme využili našeho dlouholetého kamarádství se zdejším kapitánem a chtěli jsme ukázat lidem, jak to právě s takovým kapitánem na lodi chodí. Chtěli jsme nastínit široké veřejnosti, jak to vlastně chodí a co všechno lze v Jadranském moři ulovit. A to účel splnilo.

Za rybami světových - Profil | Út 28.12.2021 12:00:59

Všem děkujeme za pozitivní, ale i negativní ohlasy. Je mi jasné, že se naše tvorba nemusí úplně každému líbit. To je v pořádku, žijeme v době, kdy má přece každý právo na svůj názor. V Chorvatsku kapitáni živí své rodiny, tím, že prodávají své úlovky. Je to zkrátka jejich živobytí. Na moři se pohybujeme dlouhé roky, spoustu především větších ryb se snažíme pouštět zpět, kvůli jejich vlivu na reprodukci. V předchozích dílech našeho pořadu z Norska či Ománu si můžete všimnout, že jsme prakticky lovili na vlastní pěst a ryby pouštěly zpět do své živlu. Tady to však nebylo možné, v Chorvatsku rozhoduje o úlovku kapitán. Všichni z nás máme kapitánské zkoušky a víme, co moře dokáže. K moři i rybám se chováme vždy s respektem. Je jednoduché něco odsuzovat a to především pokud člověk nemá kompletní informace. Doporučuji se podívat i na naše předchozí díly, třeba vás mile překvapí. Tak ať vám to jezdí chlapáci, ahoj. :)

1Mara - Profil | Út 28.12.2021 11:39:49

Hm...... přetahovaná s rybou a vydržel jsem na to koukat jen do deváté minuty, kde přišli o třetí rybu, tři ryby za večer tam někde jezdí s hákama, šnůrama, harpunou v těle, to je panečku rybařina................. jo a co se na tomhle komu líbí nevím, mě by tohle nenadchlo a ani nebavilo. Jo a pro ty co opět budou oponovat, je to můj pohled celkově na tenhle styl rybaření.............. Dle mě jen kurvení ryb. .-( Takže za mě palec dolů .-(

aleš vavřina - Profil | Út 28.12.2021 10:45:29

vokounek >> na 100% s tebou souhlasím v tom, že krapet více úcty a respektu by bylo na místě, trochu jsem měl dojem (bez zvuku), že sleduji americký reklamní spot na propagaci jisté firmy ... - osobně se domnívám, že rybolov v Chorvatsku je o něčem jiném a úlovky jsou až jakousi třešničkou na dortu. Nějaké rybářské umění na mne z videa opravdu nedýchlo.
Pokud se někomu zdá, že protagonistům úlovky nepřeju, tak se hluboce plete a jen uvedu, že cíleně nevozím naviják s vlascem silnějším než 0,2mm - asi to celkem přesně specifikuje preferovaný styl lovu, jež tu řízek definoval jako minigame, :-)

hadr kapr fakr boy - Profil | Út 28.12.2021 10:28:36

milanpindryc >> vokounek, nedovedu si tuňáka ani amberjacka představit z kajaku. Na oleji asi jo, ale ta zima bude zrádnější, co se počasi týká?! V Norsku pri změně počasí jsme zažili nehezké chvíle, od té doby nevlezu na malou loď.

vokounek: Chápu přístup kluků na videu, prostě tam dovalej, zaplatěj a užijou si pár dní se všim všudy bez nasilí.
Postoj ke covidu máme stejný, jen nevim jak to ustojim, moje s dětma chce v létě někam do tepla, uvidime jak to s příchodem jara bude, ale moc tomu nevěřim, píchat se bude, dokud to bude cinkat.

vokounek - Profil | Út 28.12.2021 7:42:21

milanpindryc >> inak vzhľadom k tomu aby v zime nebolo treba ďaleko veslovať až na hĺbky kde sú ryby radšej by som odporučil oblasť Kvarner (Opatija, Rijeka, Omišajl) v tejto oblasti sú veľké hĺbky hneď pod brehom a je to aj oblasť kde sa každý rok koná Big Om (Omišajl tuna cup)ktorý sa koná na vrchole tuniakovej sezóny. Žiaľ Kovid a blázinec okolo mi stopol výpravy lebo niesom ochotný podstúpiť testovania a očkovania. Kým sa to neukludní budem chodiť hore na Váh ;)

vokounek - Profil | Út 28.12.2021 6:39:53

milanpindryc >> podľa toho čo sa mi podarilo naštudovať tak je prvá polka zimy lepšia ako druhá lebo naakumulované teplo vody sa postupne stráca a najhorší čas roku je koniec zimy a skorá jar keď sa topia snehy v horách lebo dochádza k prudkému ochladeniu vody. Ja som v januári platil za izbu s jednou posteľou 25 Euro s raňajkami a pochopil som prečo tam rakúski dôchodcovia chodia na mesiac je to pre nich lacnejšie ako doma a je tam viac slnka a teplejšie jak vo Viedni. Za monarchie končila železnica v Opatiji práve kvôli tomu že to bolo zimné sídlo viedenskej šľachty

milanpindryc - Profil | Po 27.12.2021 23:04:15

vokounek >> ja prave zvazuju vypad koncem ledna na 3-4dny s kajakem nekam tesne pod Zadar. Kamosi se na me divaj jak na vola a sam nepojedu. Ale kurna pokus bych dal.

vokounek - Profil | Po 27.12.2021 21:29:30

Keď som vesloval proti Bore a zdalo sa že breh sa vzďaľuje a sily dochádzali všeličo prejde človeku hlavou aj otázka čo na tom brehu vlastne chcete a prečo sa nesmiete vzdať. Vážne ma napadlo či nebude lepšie sa otočiť a nechať sa dofúknuť až na ostrov ale bál som sa že cestu na ostrov neprežijem a tak som vesloval jak kokot aj keď som nevedel či to má zmysel..

vokounek - Profil | Po 27.12.2021 21:08:19

Chalani neberte to v zlom ale zoberte kajaky bez zaplateného sprievodcu a ukážte čo viete o tých rybách. Kde a kedy ich hľadať a na čo ich chytať. Toto je show na lodi so sprievodcom a z vašej strany v tom žiadne umenie nieje. Keď tam zajtra pošlem brata (nerybára) tak s tým vašim sprievodcom chytí to čo vy. A prosím menej toho "hell yeah" a "go go go" a trochu viac skromnosti a úcty k moru. More trestá neúctu a samolúbosť. Ja som tam strávil roky učením na vlastných chybách a verte mi viem presne o čom píšem

hadr kapr fakr boy - Profil | Po 27.12.2021 20:28:36

Moc pěkný! Sleduju Vás borci na RN, budu se těšit na další videjko. Ať se daří. Rybostroj je démon 😁

Za rybami světových - Profil | Po 27.12.2021 14:28:53

Mockrát děkujeme za pochvalu :)

Vlastovkavlasova - Profil | Po 27.12.2021 12:39:00

Nádherný film