Aktivní vyhledávání ryb.

Diskuse ke článku Aktivní vyhledávání ryb. z blogu kruan.mrk.cz

Autor diskuse: Kruan - Profil , 31.7.2013

Puklej.chleba - Profil | Pá 30.9.2016 13:54:24

Já chytám jenom takto, jak popisuješ, jestli jsem v životě dvakrát někde zakrmoval, tak moc. A chytám právě hlavně tlouště, frgály, parmy, aj ten kapřík někdy dojde. Podle mě u chleba ani tak nezáleží na velikosti háčku, já používám opravdu malý a tenký háčky, zase ne polykáčky, ale zaseknu na něj i hrouzka, ale na tom, jak ho napíchneš, čili vpich přes kůrku, aby špička háčku byla ve snítce, ryba jde přirozeně po měkčím. U tloušťů je opravdu důležitý ten záběr "neprosrat", ostatně jako u většiny proudných ryb, kapří záběry jsou línější, ale tloušť max dvakrát ťukne a pak jede, nebo nic, to stejný frgál nebo parma. Jinak chleba je super nástaha, která málokdy sklame, před čtrnácti dny jsem byl na Svitavě a během 2 hodin 20 ryb, z toho tři parmy, dva tloušti a několik frgálů 45cm+. Držím palce, tento způsob lovu společně s vláčkou je podle mě nejzábavnější a mám z něho daleko větší radost, než naházet tuny žrádla někam do rybníku a čekat se zalomeným prstem na záběr :)

Kruan - Profil | Čt 1.8.2013 7:05:16

Díky :)
No hacek je 8ka mozna 6 ka. Zkousel jsem to napichovat i za kraj, aby skoro cely koukal ven a snazil jsem se sekat drive. Ale myslim, ze za to mohly mensi ryby, ze tahaly jen za chleba a nemeli hacek vubec v tlamce. Taky musim prevazat hacek, protoze uz uplne "nelepi".

Ivo Pokorný - Profil | St 31.7.2013 18:06:42

sice nejsem zkusenej rybar, ale 8ka hacek i kdyz to ma kazda firma jinak velky je podle me dostatecnej. nevimteda taky jak napichujes chleba, je mozny ze to drzi rubka jen za kraj v tlamce ale spicku hacku tam nema.
Jinak prvni clanek co me tu lakal si precist a je peknej.