Candáta ocení i ti lidé, kteří ryby nejedí

Autor diskuse: Šlapeto - Profil , 15.4.2012

nofish - Profil | Po 16.4.2012 18:20:15

PYTLAKS >> črs se se*e do všeho a nikam co sleduju :-) rybáři si hrajou na Rybáře no.......

PYTLAKS - Profil | Ne 15.4.2012 23:22:40

nofish >> nepletu,jen nechápu co se do toho se.e črs.je tu dost soukromých produkčních rybářství,třeboň,pohořelice atd

nofish - Profil | Ne 15.4.2012 22:55:16

PYTLAKS >> pořád si pleteš dvě věci. Vysazování ryb - svaz a tou druhou je produkční rybářství....... Možná proto že se svaz díky svému členství v rybářském sdružení se*e mezi produkční, komerční, subjekty. Značka český kapr je komerční označení kapra odchovaného členem rybářského sdružení - jednoduše řečeno. Dotace/nedotace.

Sven - Profil | Ne 15.4.2012 22:49:10

PYTLAKS >> no tak jen pro tvou informovanost.
Německo, Rakousko, Maďarsko, Srbsko, Italie, Polsko, Rusko a celá řada postsovětských republik, např. Ukrajina, Bělorusko aj., Rumunsko, Izrael atd. Samozřejmě i asijské státy, např. Čína.......
A nejen o Vánocích, jak se mylně domníváš.

PYTLAKS - Profil | Ne 15.4.2012 22:34:05

nofish >> tak nevím kde jinde se žere kapr,u nás na vánoce,v polsku a rusku,tam žerou všechno,jinde nevím,nenádávám na kapra,ale měli by taky hromadně vysadit i jiné druhy ryb,jako kapra,a českého kapra jako značku taky dotoval stát jako klasu,aspoň myslím,že jo

thc123 - Profil | Ne 15.4.2012 21:57:03

...tak včera jsem chytil omylem na žížalu candáta velkého 100 milimetrů ;-) Toho by šlo spolknout i bez žvejkání :-)

nofish - Profil | Ne 15.4.2012 21:50:11

PYTLAKS >> no pozor, tam kde ryby žerou, tam končí většina naší "kaproprodukce". Tam ta značka nějaké to jméno a pověst má, ono české ryby celkově jsou v zahraničí docela pojem.
Český kapr tu byl už před dotacemi z eu pokud se nepletu. Platilo si ho rybářské sdružení. Ryba domácí už je projekt za dotace eu - na to nadávej (pokud se nepletu).

retrívr - Profil | Ne 15.4.2012 21:47:26

Sven >> Jo, je to tak.

nofish - Profil | Ne 15.4.2012 21:47:02

retrívr >> ty jsem nikdy nezkoušel :-) Mi to nožem jde v pohodě, ale jak píše Sven, hlavně nenechat oschnout.

PYTLAKS - Profil | Ne 15.4.2012 21:45:32

nofish >> to já vím,že je to ob.značka,misto značky český candát by se ten candát měl vysadit a pak by lidi věděli co to candát je i bez předražených projektů viz český kapr,kterého stejně nikdo nežere,protože jsme vepřový stát,jinde kde žerou ryby,tak na kapra ser.u,protože mají svoje kvalitnější,zase jeden český tunel

Sven - Profil | Ne 15.4.2012 21:45:00

retrívr >> já si vystačím s jedním víčkem :-)
Lepší škrabka na okouna a nejen na něj neexistuje. Hlavně se nesmí nechat šupiny zaschnout. Tedy přetrhnout míchu a hned oškrabat. Jde to celkem dobře.

nofish - Profil | Ne 15.4.2012 21:40:05

PYTLAKS >> český kapr je "obchodní značka". To nemá s rybolovem skoro nic spoleného. Svaz u toho jen přicmrndával a hrál si na rybáře. Český kapr nemá defakto nic společného (kromě té ryby v názvu) s rybolovem na revírech.

edit: http://www.ceskykapr.cz/cesky-kapr-ochrana-znamka-r​ybarskeho-sdruzeni-cr

retrívr - Profil | Ne 15.4.2012 21:38:33

PYTLAKS >> To se nenacpalo do kapra. To se nacpalo do kapes.Candáti přijdou.

PYTLAKS - Profil | Ne 15.4.2012 21:36:03

když se vecpalo tolik peněz do českého kapra,tak by mohli udělat akci český candát nebo štika,tyto dvě ryby mi nějak v našich vodách chybí

retrívr - Profil | Ne 15.4.2012 21:32:09

nofish >> Jo, tři víčka od piva.

velbyk - Profil | Ne 15.4.2012 21:31:52

nofish >> Ne nebojím ;-) Dle mě to je jen nevědomostí a menší politika -Jinak souhlasím jak jsem již níže řekl ;-)

PYTLAKS - Profil | Ne 15.4.2012 21:31:50

nofish >> jednu dobu bylo u nás línů víc jak plotic,nevím jestli to bylo tím,že se tak vysazovali,nebo se jim tak dařilo,chlapi je brali místo kaprů,protože měli normálně kolem 40,dnes nevím jak to s nima je,protože na malé rybníčky nechodím,s candátem je to takové divné,chytnu nějaké,ale všechno tak do 40cm

nofish - Profil | Ne 15.4.2012 21:30:15

LudvaBrno >> stáhnout, škrabat venku :-) Candát ještě jde, okoun je horší. Kdysi jsem zkoušel škrabku z kusu plechu a vlnitý okrajem. Nelítalo to okolo skoro vůbec, rozhodně lepší než nožem, pokud nechceš bordel okolo.

nofish - Profil | Ne 15.4.2012 21:28:39

velbyk >> já nemám oblíbence neboj. Ryby mám rád ale nedělá mi prolém jakoukoli sežrat. Člověk musí mít rozum no. Jasně dokud jsme lidi tak se dohodnem :-)
Ad téma. Mě u těch candošů fakt fascinuje jak je vždycky někam cpou a zapomenou lidem říct kolik to stojí a jak blbě se shání....... Ono to není o candátovi. Je dobrý i když se upraví je jednoduše, to ano. Ale dobrých ryb je u nás spousta :-)

LudvaBrno - Profil | Ne 15.4.2012 21:26:55

Až na ten svinčík po škrábání šupin...

velbyk - Profil | Ne 15.4.2012 21:22:57

nofish >> Tak v poho mě můžeš psát co chceš - nemůžeme mít všichni stejné názory a oblíbence ;-) A doufám , že jsme lidi ;-)))

nofish - Profil | Ne 15.4.2012 21:20:23

velbyk >> jasně, nechci radši moc provokovat dav. Vím že okolo lína je jakási hysterie a lidé je radši pouští :-) Pěkná ryba to je, to se popřít nedá.

malamut - Profil | Ne 15.4.2012 21:16:55

Je přece známé, že candáta ocení o C&R wostrej kaprař, když ho lapí na trojku, nahozenou bokem s rybkou. Takže žádná novinka...

velbyk - Profil | Ne 15.4.2012 21:15:57

nofish >> No chytneš nechytneš je pravda ,že jich je málo ,ale jsou to moji oblíbenci ;-)

nofish - Profil | Ne 15.4.2012 21:14:46

velbyk >> ten je taky dobrý, ale nemá cenu brát 25-30cm prcky. Běžná velikost to je, ale ti aťt rostou. A velkého zas jen tak nechytneš no :-)

velbyk - Profil | Ne 15.4.2012 21:03:45

nofish >> Tak v tomhle se shodneme snad ve všem já snad lína nee toho raději pustím :-D

retrívr - Profil | Ne 15.4.2012 21:01:55

nofish >> Souhlas.

retrívr - Profil | Ne 15.4.2012 21:01:27

Kreja >> Jo, když rybu umíš udělat, tak je dobrá každá. Není to však běžné.

nofish - Profil | Ne 15.4.2012 20:59:53

velbyk >> mi chutnají všechny ryby. I ten tolstolobik se dá jíst :-)
Spíš je to tak že candát se dá udělat perfektně na sto způsobů, některé ryby jen na pár. Máš pravdu, víc našich ryb je dobrých, pro mě snad skoro všechny :-P

siri - Profil | Ne 15.4.2012 20:58:07

Jo, candata ma rad kazdej... Vsak jsem to tu nekde psal pred nedavnem. :)

velbyk - Profil | Ne 15.4.2012 20:56:50

nofish >> Nejní co dodat,ale jen přeci jedno je více ryb teda našich jako delikatesa ;-)

nofish - Profil | Ne 15.4.2012 20:54:15

skoro by se dalo říct že mě fascinuje jedna věc. Jak se u nás propagují tyhle ryby jako delikatesa, jako něco extra, a nakonec se k nim ve většině případů běžný smrtelník běžně nedostane a cena není taky nějak "příjemná". Nemyslím teď kuchané (padlé), nebo mražené ryby......
Je to všechno trošku na hlavu.......
Že je candoš dobrota o ton netřeba polemizovat :-)

Kreja - Profil | Ne 15.4.2012 20:52:00

my kulináři oceníme každou rybu a velmi těžko bych nějakou upřednostil

retrívr - Profil | Ne 15.4.2012 20:48:49

Šlapeto - >> Když začneš candátem, tak se moc do jiných nechce.