Porybní se často stávají terčem nadávek i útoků

Autor diskuse: foxxx - Profil , 15.10.2010

lefevr - Profil | So 16.10.2010 9:05:01

Ahoj ve spolek. Osobně zřízení prof. ryb. stráže vidím jako krok ku předu, a však myslím si, že zde v České republice chybí především politická vůle našich zákonodárců prosadit něco nového. Třeba by se mohli inspirovat na Slovensku a nedalo by jim to ani moc práce. Poté by si každý již rozmyslel, zda na člena takovéto rybářské stráže zaútočit a přitom je jedno zda verbálně či fyzicky, ale na druhou stranu by byly jasně vymezeny pravomoci a také případná trestní odpovědnost za jejich porušení. Já bych jako možné řešení viděl postavit rybářskou stráž do stejné úrovně jako městskou policii, kdy rozsah působnosti ve městě a okolí jasně stanoví strarosta, takto by mohl vymezit místo působení třeba jednatel krajského výboru ČRS a nebylo by o čem diskutovat.

pouštěč - Profil | So 16.10.2010 7:36:59

Sven >> u ńás za to nemají ani povolenku ale myslím že benzin jim proplácí

kakr - Profil | So 16.10.2010 6:41:40

Sven >>
Tak, tak, jedni za love, druzí pro čest a slávu. Trošku to připomíná (ne)profesionální sportovce za bolševika.

Sven - Profil | So 16.10.2010 0:39:48

......Vzrůstající počet případů pytlačení si podle jeho slov vyžádal i zřízení funkce profesionální rybářské stráže. „Ta má na západě Čech tři členy. Dva pro Plzeňský a jeden pro Karlovarský kraj. Jejich úkolem je také metodicky řídit takříkajíc amatérské členy rybářské stráže. Slibujeme si od toho zkvalitnění práce neprofesionální části rybářské stráže,“ doplnil Riško.......

No, ti tři metodikové to rozhodně vytrhnou !
Pan Riško se jaksi zapomněl zmínit, že tzv. profesionální RS školí stejní školitelé jako "takříkajíc amatérské" členy i zkušební testy a kvalifikační požadavky jsou u obou skupin stejné.
Stejný je i rozsah pravomoci, ted téměř nulový.
Rozdíl mezi profesionální a amatérskou RS je tedy pouze v tom, že jedni to dělají ve svém volném čase za povolenku a druzí smlouvou o dílo na živnostenský list .