Diskuse k článku: Smutná vzpomínka na starou řeku

Autor diskuse: Miki - Profil , 17.2.2009

jocker - Profil | Čt 5.11.2009 18:41:05

Je to hruza. Ten 20cm cejn je sotva nastrazni. Kapry beru tak od 40 az do 60cm. Podberak pouziu pri kazde chycene rybe.
Je to sileny jak se nekteri rybari u vody chovaji.
Uprime me to sere.
Petruv zdar.

Mira_B - Profil | Po 15.6.2009 21:08:30

:( Ach jo, Přesná ukázka toho, čeho jsou někteří "rybáři" schopní. Říkám to pořád, a něco na tom asi bude, ZA MASAŘINU NEKOMPROMISNĚ BRÁT POVOLENKY!

Cormac - Profil | Út 12.5.2009 22:40:28

Děsný, že je vůbec něco takovýho možný. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás nenarazil na nějakou statistiku, která by se týkala věku těchto "masařů" Osobně je nazývam hrubšími výrazi, bordel u vody nesnáším... Ta statistika by mě zajímala proto, jestli lze doufat, že mladší ročníky jsou v tomto lepší a tudíž se blýská na lepší časy. Ovšem vycházím z toho, že jsem se k rybařině dostal z lásky k přírodě a můj vzor nebyl otec plnící si mrazák, protože, tak to dělal už jeho děda...

ja.pes - Profil | St 25.2.2009 20:12:11

Bohužel i já jsem byl už několikrát svědkem nečeho podobného. Nedokázal jsem udělat vůbec nic. Možná proto, že si myslím, že by se stejně nic nestalo. Toto vyřeší pouze nové zákony a velmi tvrdé postihy.

fachman - Profil | Út 24.2.2009 19:56:58

Chlapi a co teda proste tem masarum co berou vsecko u vody proste rict a dat najevo ze takhle ne! A PUST TO ZPATKY! :-) Par takovych upozorneni a ovzdusi by se pročistilo.

Miki - Profil | Út 24.2.2009 18:24:39

Dědek >> Díky!

Dědek - Profil | Út 24.2.2009 9:55:14

Miki
OK. Nejdůležitější je to, že jsme se nakonec domluvili a pochopili jako normální a slušní lidé. Petrův zdar. :-)

Miki - Profil | Po 23.2.2009 17:37:18

Dědek >> Musím to vzít opravdu zpátky. Podíval jsem se na tvůj odkaz a skutečně jsi jen zkopíroval něco, co jsi sám nenapsal. Uznávám to, byl jsem opravdu "kapičku magor" a měl mjsem rudo před očima. Ber to jako takovou obranou reakci, kterou jsem-jak už naznačil MM-špatně pochopil.
TÍMTO SE TI JEŠTĚ JEDNOU OMLOUVÁM!

Cepelak - Profil | Po 23.2.2009 17:11:10

A nakonec, ještě se tu pár lidí z něčeho obviňovalo, že ten druhý jen mluví a nic s tím neudělá atd., a vidíte to, nakonec to vypadá, že jediný, kdo s tím měl snahu něco dělat, byl jedině sám autor článku (i když bohužel neúspěšně)... Mám teď namysli takovou tu rozumnou snahu, takové to nakopávání do prdelí a podobné tělesné tresty eventuálně pácháné na potenciálním provinilci přímo u vody, tak to si někteří pánové nechte laskavě někam jinam. Zaprvé ať je to dobré nebo špatné tak na to nemáte žádné právo (i když někdy mám sto chutí to sám udělat, přiznávám, ale nedělám to), a za druhé je to naprosto k ničemu... A že z toho bude mít někdo aspoň sám pro sebe dobrý pocit? - to je fajn, ale ten váš dobrý pocit věci taky nepomůže, jen ze sebe uděláte blbce.. A bude to všechno zbytečné.. To už je podle mě lepší nedělat nic, ze sebe vola. V tomto případě je to sice velice smutné, ale NEMÁ SMYSL BOJOVAT S VĚTRNÝMY MLÝNY..

Cepelak - Profil | Po 23.2.2009 16:59:28

Podle mého názoru velmi pěkný, pravdivý a kvalitní článek, který dobře vystihuje situaci na našich vodách, a to jak naMP, tak na P. Samozřejmě pokud člověk správně pochopí myšlenku autora a nezačne tu někdo slovíčkařit a blábolit něco jako "proč kapr ne a pstruh ano" atd. atd. atd. Popřípadě se tu za to začít naprosto nesmyslně napadat a urážet - nechci se v žádném případě někoho dotknout, tzn. nemyslím tím nic na nikoho konkrétně, ale ono je hrozně lehké ptát se někoho co s tím udělal, nebo tady v téhle dle mého názoru velice choulostivé věci někoho moralizovat. A jen by mě zajímalo, kolik z těch, kteří tady napsali něco jako: "ten a ten je prase, ten je zase masař, ten je zase....", kolik z nich to "morálno", které tady tak prosazují a jiné proto napadají, eventuálně jinak moralizují, tak kolik z nich se opravdu tak u té vody chová?? Vsadil bych krk na to, že aspoň někdo, kdo na tento článek reagoval, a moralizovaL ty masaře, tak že je masař sám... Ono to tak často bývá, že ten nejvetší masař se na venek tváří jako "vynálezce a vymyslitel CaR"...

stryček - Profil | Ne 22.2.2009 11:10:15

hank >> Tak tak kontrola mi nevadí nemám se čeho bát ale bohužel se nebojí ani ten co má proč.U nás mu nic prakticky nehrozí.

hank - Profil | Ne 22.2.2009 11:02:06

stryček: presne tak rs potkam jednou za uherak(jednou za 6 roku). kontrola probehla v poho ikydyz to byl mezi pce rybari znami zberatel povolenek.

stryček - Profil | Ne 22.2.2009 10:10:28

fachman >> Moje řeč RS opravdu nechodí několik obřích zátahů po zahájení dravců nemá smysl.Mluvím tedy za revíry ve VČ nerad bych se dotknul někoho kdo k tomu přistupuje zodpovědně.Za 4 roky 0 kontrol u vody jsem furt.

Miki - Profil | Ne 22.2.2009 10:08:15

Martin M. >> O.K, beru to. Jen mě mrzí, že zde na MRKu se objevují pořád dokola lidi, kteří prostě nedokážou říct: "jo, máš pravdu"--kdepak, oni pořád musí vymýšlet nějáké skuliny v čemkoliv a psát podobné hovadiny o kaprech jako jatečních rybách atd. Já kdybych věděl, co zde budu prožívat za debaty s ignoranty, tak to snad ani budu publikovat. A to jsem měl jen jedinej úmysl, který zněl : zamyslet se nad stavem našich vod. Pořád čekám, že mě někdo řekne něco víc, co bych měl ještě udělat, ale zatím jen samé plky a hovadiny. Naštěstí ignoranti jsou v menšině a chodí docela dost mejlů od lidí, kteří článek pochopili a kterým se líbý--naštěští, protože kdyby tomu bylo naopak, asi bych přestal rybařit a začal chovat včely.

Miki - Profil | Ne 22.2.2009 10:03:08

Dědek >> Pokud budu reagovat na něco v přízpěvcích o "MÉM ČLÁNKU" !!! Budu si reagovat jak budu chtít. Jestli tě článek na tolik iriroval, že to nemůžeš přežít, vykašli se na to a k "MÉMU ČLÁNKU" SE UŽ NEVYJADŘUJ, PONĚVADŽ JÁ O TO NESTOJÍM A NIKDO TĚ K TOMU NENUTÍ!
To je vše a končím definitivně debatu s tebou.

Dědek - Profil | So 21.2.2009 23:34:49

Martin.M

Martine děkuji, byl jsi rychlejší :-).

Dědek - Profil | So 21.2.2009 23:30:11

Miki
Tedy nekamaráde. Nevím odkud a od koho jsi co kopíroval, ale já jsem ti tady zkopíroval příspěvek můj, a to opravdu zkopíroval a celý! Jestli máš červenou mlhu před očima, tak se snaž skrz ní prohlédnout a podívej se na první řádek mnou zkopírované, mé odpovědi a jako poslední slovo na prvním řádku je za pomlčkou slovo NAPSAL!!! Tedy ( pro ty kteří nerozumějí českému jazyku, nebo neumí číst to znamená), že něco napsal richi69.
Pod kopií toho textu, jsem odpovídal pouze richimu a ne tobě a to ani žádnou otázkou a už vůbec jsem ( a to ani negativně ) nereagoval na tvůj článek. A teď se pokus si sám odpovědět na to ( když přistoupím na tvůj slovník a styl ), kdo je z nás dvou "kapičku magor!"

Kopie:

richi69 - ® Út 17.2.2009 18:56:41 - napsal
miki-je to hruza co tu pišeš, ale ptám se, co jsi proti tomu udělal, aby se toto nedělo.Nebo jako většina z nás, z vás, jen nadáváme a nic proti tomuto svinstvu neuděláme!!?? Mr.Stick jste pěkný masařský prase.

Miki
Máš pravdu. Je úplně zbytečné, aby my dva jsem se o něčem bavili... !
A už tady prosím tě nereaguj. Nemyslím si, že ty naše plky tady někoho zajímají.
Máš li přesto touhu mě opět něčím obšťasnit, použij email. Můj najdeš v kartě.

Martin M. - Profil | So 21.2.2009 23:28:02

Miki >> to bude nedorozumneni, Dedek jen trochu neprehledne citoval richi69 (okopiroval cely jeho zapis a pak na nej reagoval).

fachman - Profil | So 21.2.2009 23:18:38

Velmi pekna diskuse.Se vsim vsudy.A zajimave je, ze nekteri rybari,ktere u vody potkam, a vubec je neznam, se jeste sami od sebe chlubi,ze vcera to bralo, tak si odnesli 3, nebo 4 kapriky.Vlastne se chlubi tim,ze porusuji rybarsky rad.Berou to jako normalni,vsichni prece porusuji.Ja si taky rybu vezmu,od toho tam chodim,ale miminka neberu,a kdyz chytnu 2 tak mi to staci na mesic.Nechodim je prodavat.Bohuzel slusny rybar radsi sedne nekde kde je klid,nez by se kolikrat dival na to co se u vody deje.A nebo si schvalne sednout mezi ne a pekne jim to vytknout.TY UZ MAS 2 TAK BEZ DOMU.MAS DNESKA ODCHYTANO.No nevim,tohle by asi bylo pro silne natury.Rybarska straz by mela vice chodit.Ale asi nejsou lidi.A tak si po vysazeni kazdy bere co nejvic,a pak,kdyz je vychytano tak se zase krici,ze v te vode nic neni a ze se o to ryb svaz nestara.A ti co si toho odnesli nejvic,taky nejvic krici.No bohuzel,co s tim udelas.

Miki - Profil | So 21.2.2009 10:18:53

Dědek >> Ty ses mě na nic neptal?? Jeden znás je asi kapičku magor! Já sem zkopíruju tvou otázku: miki-je to hruza co tu pišeš, ale ptám se, co jsi proti tomu udělal, aby se toto nedělo----jestli tohle není otázka, a ty to nedokážeš uznat, tak je asi zbytečné se o něčem bavit. A ještě jedna věc, nenazývej mě svým kamarádem--díky!