Narovnané řeky musíme opět zvlnit. Pro krajinu jsou meandry vhodnější, jde i o podzemní vody

Honza7 - Profil | So 27.4.2019 19:08:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Z tohoto článku se zdá, že současný ředitel Výzkumného ústavu vodohospodářského Tomáš Urban to má v hlavě celkem srovnané, má představu jakým způsobem se dá bojovat s nepřízní klimatu a jak udržet vodu v krajině. Snad bude mít i šťastnou ruku a vytvoří kolem silný pracovní tým, který bude schopen táhnout za jeden provaz, protože jeden voják v poli toho moc nezmůže.
To co bude ale bude nejpodstatnější jakým způsobem tyto věci pochopí i výkonná moc v tomto státě, bez ochoty těchto lidí ani samotný ředitel Výzkumného ústavu vodohospodářského nic nezmůže a vše skončí pouze na papíře.
Jenom jeho vyjádření : "Je to dědictví z padesátých let, rozorávání mezí, kolektivizace. Musíme připustit, že oni v té době nevěděli, jaké to bude mít dopady, nicméně tehdy se začaly intenzivně scelovat lány a zavádět metody, u nichž dnes vidíme, že dlouhodobě nejsou v pořádku." - nepovažuji za jedno z nešťastnějších.
Narovnání vodních toků a vysoušení mokřadů opravdu, jak se o tom zde zmínili jiní, začalo mnohem dřív. V každém případě chyby, které vznikly v " dávné " minulosti se dají omluvit díky neznalosti. To co je těžko omluvitelné je minimálně ztracených posledních dvacet let, kdy se o problémech klimatu a dopadu na ČR dávno ví. Neschopnost výkonné moci reagovat na aktuální situaci je z dlouhodobého hlediska zoufalá.

FockeWulf - Profil | St 8.5.2019 20:47:36

potočák 62 >> A já bych zakázal močit na beton! Ani kapka mimo ornici!:):)(

venybit - Profil | St 1.5.2019 14:24:43

pepa-č >> Vůbec se v tom nevyznáš ,tak nepoučuj. Ano naše vláda si může detaili nastavit. Ale větší blbost že eu dá peníze na turistiku jsem nečetl. Eu se musí na všechny dotace posílat koncepty. V těch konceptech jsou předem dané přibližné potřebné finance na to nebo tohle. Není to tak,že si vláda může říci ,tak peníze máme, teď za ně koupíme veřejná kola. Mluvíš o dotacích na zemědělství ,že si může vláda nastavit. Ano , ovšem jen dokud nenarazí na to ,že musíme povině přimíchávat biopaliva do nafty. A už tu máš dotace na řepku,protože bez ní to nejde. Máme poviné obnovitelné zdroje, a hned tu máš dotace na kukuřici, protože bez ní to nejde. Vy Vlezdobruselkové nemáte vůbec informace ,jen slepě hltáte propagandu. EU nám dává,Eu nám dává. 80 miliard ročně. Ale že banky, z nichž ani jedna není státní , mají u nás zisk 300 miliard ročně . To už nikdo z vás nevidí. Jako tranzitní zemi, nám utíkají stovky miliard na CLU a Mýtu. Shengen je pro nás totálně nevýhodný, jen nám ničí tisíce kamionů silnice, na ty si půjčujem ,zadlužujem vnuky .A Germán s Rakušákem a Italem se směje ,jak levně přes nás dostane zboží. Dodnes neexistuje žádná oblast EU ve které by byla pro nás přínosem. Jakékoli tvé smyšlenky ohledně EU ti můžu jednoduše nevyvratitelně vyvrátit. Když jsme do EU lezli, byly platy 3x menší než v Německu, teď jsou 4x menší než v Německu.
Dotace na plynofikaci obcí, stovky obcí prodělali miliony, některé jsou dodnes v exekuci, protože nesplnili počet připojení a museli milionové dotace vracet . K tomu tu máš milion lidí v exekuci . Není ani jedna oblast,ve které by byla pro nás EU přínosem. Pokud dojde na tvrdá čísla, pokaždé zjistíš,že víc dáváme než dostáváme.

pepa-č - Profil | Út 30.4.2019 21:23:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

likin >> voda nepadá bo země je rozpálená a suchá. Za to můžou velké širé rodné lany, monokultury v lese, absence vlasenek, potoky ve skružich, meliorace, betonovani ploch, mizení rybníků.
V každý vesnici bývalo několik kačaků, rybník na návsi. Je jich min.
Monokultury řepky a kukuřice ničí pudu tak, nejsou žížaly, krtci, nic.
Půda nesaje.
Hlubokou orbu nikdo nedela, jen se obrací nejsvrchnejsi vrstva.

Tuhle fotku jsem už dal na mrk několikrát. Kontrolní otázka: na který straně čáry je ČR a na který je Rakousko?

A vše by se dalo zlepšit snadno inteligentní zemědělskou politikou a rozumným nastavením dotaci.
Ale největší zemědělec v zemi to nechce. Viz můj předchozí zápis

Bachy - Profil | Út 30.4.2019 22:32:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jen že jdu kolem, upravovat je potřeba hlavně potoky, tedy ty co to potřebují. Tam jsou velké možnosti, má to smysl a ani to není tak nákladné. Ty řeky z článku, to je mlácení prázdné slámy, jen populistické gesto. :-)

pepa-č - Profil | Út 30.4.2019 19:53:18

Dědek >> kdyby sis předně sehnal informace a přemýšlel.
Ze se dotuje řepka, to si prosadil nás parlament, o tom nerozhodují v Bruselu. EU dá objem peněz na zemědělství, ale parametry dotaci si nastaví členské země sami, tady si to nastavil největší příjemce dotaci pro sebe, Brusel na to nemá vliv.
Rozhledny v údolích taky nenarizuje EU, EU dá prneize do fondu na rozvoj napr turistiky a ze si to tady místní dotačnízlodej často lokální politik podoji to je ryze česky pruser.
Němci meandruji a revirslituji obnovuji ramena atd. U nás se z těch samých zdrojů betonuje a rovnající břehy.
Ale ingoranti to svedou na EU.
To je naše práce ale.
Jakto ze v jiných zemích (západ) se tyhle smejdy nedejou?
Poláci ai za EU fondy vybudovali dálniční síť, u nás se to nepodařilo.
Ale nadávat na EU co nám ubližuje blbove umí

Fishky - Profil | Út 30.4.2019 9:59:19

venybit >> Takže jsme v háji, protože hlavní klíště Bureš, přisátý na EU dotace se tohoto, pro něj luxusního systému loupežnických dotací nehodlá vzdát a tak hlásá rovnou, že žádné změny nelze očekávat... :)

fotojakes - Profil | So 27.4.2019 23:37:05

nej.vydra >> už si nepamatuji to číslo, ale voda kterou vidíš je mizivé procento vody v krajině. Absolutně největší množství vody je v půdě a tam je třeba hledat do budoucna řešení retence. Když bude voda v půdě, bude i v těch řekách, potocích, rybnících a přehradách.

potočák 62 - Profil | Čt 9.5.2019 18:48:58

Willow >> Takhle se správně nabíjí mobil a žádný Black out tě nepřekvapí.Petrův Zdar

Rožnovák - Profil | Po 6.5.2019 23:45:32

Jsem zvědavý jestli budou meandrovat i cyklostezsky, když teď kopírují každou druho vodoteč :-)-

Pedro1 - Profil | So 4.5.2019 17:32:37

A šaškárna pokračuje.Svatá trojice "mimozemšťan,wikiman a stromosazec",to by umorilo vola.

potočák 62 - Profil | Pá 3.5.2019 22:39:17

zdevac >> Můžeš být vlastníkem pozemku pod vodním tokem,nemůžeš být vlastníkem vodního toku ani vody.Dokonce nemůžeš ani zamezit přístup k vodnímu toku.Je to podobně jako se vstupem do lesa.Petrův Zdar

potočák 62 - Profil | Pá 3.5.2019 18:07:53

Když ti nahoře nechápou základní věci,tak se nemůžeme divit,že není voda.Petrův Zdar

venybit - Profil | St 1.5.2019 21:12:58

FockeWulf >> Argumenty,to je to co vy vykladači jediné pravdy nemáte. Nikdo z vás není schopen vysvětlit jak je možné postavit horu v horách z tisícitunových bloků kamene . Ale každému by jste hned cpali prášky. Chápu že je spousta lidí,zvlášt v komunitě rybářů, s nepříliš velkou integincí, ale záměrně přehlížet nepopiratelná fakta,když jich je takové obrovské množství .S tím se musí bojovat ,protože už se musíme pohnout. Co nejvíce lidí musí pochopit tu komplexnost od našeho původu až po dnešní existenci, bez toho co bylo, nelze vědět kam jít. A cesta je o mnoho mnoho dobrodržnější a velkolepější ,než si dnes například vy dokážete představit. Lidé jako vy,budou v následujích letech doslova šokováni záplavou nových nepopiratelných důkazů. Deno deně objevujeme nové střípky, nové důkazy. Stále je tu jakási mocná síla zhora, která brání pokroku v poznání . Vytlačuje názory, přehlíží a ničí důkazy. Ale už je toho tolik, že to nedokáží ukrývat věčně . Na světě jsou celé hory, postavené někým před možná i stovkami tisíc let .V dnešním globalizovaném světě již se mocným nedaří držet tyto stavby mimo lidské povědomí. Miliony lidí na celém světě se začínají ptát, jak je možné postavit horu z kamených bloků. Miliony lidí znají a věří tomu příběhu,který říkám. Kupodivu to jsou ty nejvzdělanější lidé. Žádná lůza, Arćheologové, vědci, profesoři,dokonce Astronauti . Ty všechny posíláš na prášky.

likin - Profil | St 1.5.2019 19:21:38

takhle to vypadá, když zakladatel nemoderuje.............

Vlčice - Profil | Út 30.4.2019 21:36:17

Je to i o tom, že z původních lesů na celé planetě, funguje v současnosti už jen zlomek.
Proto není sucho jen např. v Čechách.

Stále vůbec nerozumíme procesům v atmosféře, jak se vlastně chovají spodní vody, cykly Slunce, polarita, mořské proudy..
Neznámých je prostě hodně..

Dědek - Profil | Út 30.4.2019 20:45:58

likin >> naposledy. A spočítal sis, kolik to členství stojí se vším všudy? Nejen s tím, co platíme do společné kasy? Potom ta tvá částka začíná hodně blednout...
A to, že se tady u nás dotace z EU zneužívají umožnil kdo? Asi já...
Tím končím.

Dědek - Profil | Pá 10.5.2019 13:00:15

EU byla dobrá, do doby, než se za více než hnusných podivných okolností, schválila Lisabonská smlouva (všichni pamatujeme aspoň Irsko). Dostat se před ní, nemám s EU problém. Po ní, ji komunisti a socialisti, kteří EU vedli, vedou a ovládají na všech úrovních dostali tam kde je a táhnou do pekel. Pokud EU nepřestanou ovládat ti staří komunisti, maoisti, socani a pravice, myslím schopná pravice, ne Fialova ODS, Kalouskova skvadra, či fetky, půjde to čím víc dál do kytek.
V takové EU být nechci.

hraji - Profil | Čt 9.5.2019 21:34:53

Řízek 5,125 >> Rezeň 5,125 - 9.5.2019 21:31:49 >> ale já netvrdil, že tam je napsáno EU, a ani Kalousek nebyl důvod pro vložení odkazu. ;-), já vlastně vůbec nic netvrdil, ani nekomentoval, jen jsem vložil odkaz a doporučil jej přečíst.

Rezeň 5,125 - Profil | St 8.5.2019 19:01:10

potočák 62 >> no tak o tom žádná, ty liány se natáhnou až k ledovci na Špicberky a budem čerpat vodu naprimo. Nebo se natáhnou do Alp, nebo k Balatonu, tam už s odběrem máme jistou praxi....

Děda Lebeda - Profil | Út 7.5.2019 22:11:57

FockeWulf >> buzzword musi vetsine znit jako kombinace polskyho teplouse s nemeckym tovarnikem...

petrikveprik - Profil | Út 7.5.2019 19:14:08

kakr >> aha takže vozíčkářům se nesmí oponovat? Snad jsme si všici rovni ne?

FockeWulf - Profil | Út 7.5.2019 17:37:36

kakr >> Má právo věřit čemu chce, stejně jako má každý jiný právo mu napsat, že je blb. Lasskoun je je jště milosrdný.

kakr - Profil | Út 7.5.2019 17:15:42

Lasskoun >>
Velmi slušnou formou jsem napsal, že kolega venibyt je tělesně postižený a věří nějakým spikleneckým teoriím. nic víc nic méně. Má na to plné právo.

Ty máš úžasnou schopnost kopat okolo sebe jako zdechající kobyla. Když budeš mít lauf a pít hodně kotvičníku, možná z tebe také jednou bude šedivý a plesnivý geront.

Danda05 - Profil | Út 7.5.2019 10:09:33

TEZAR >> no hlavně že je cyklostezka metr vedle vody, to je caj, ale když jhá si tam postavím deštník, tak prý tábořím a to je špatně. Nechápu :)

potočák 62 - Profil | Po 6.5.2019 17:30:20

karvo >> Uznávám, že se Arnika snaží,bohužel i u ní platí, že peníze nesmrdí.Vím to z vlastní zkušenosti,protože jsem pro ně dělal nějaké odlovy.Petrův Zdar

likin - Profil | Po 6.5.2019 9:14:45

Bacha >> O mé vzdělání bylo postaráno dobře, neboj. Ale potřeboval bych poradit.
Vzrostlé stromy spotřebují několik set litrů vody za den. Vzhledem k tomu, že nesouhlasíš s názorem o vydechování vodní páry rostlinami, tak si lámu hlavu, kam tu vodu dávají ? Byl jsem se podívat venku, a žádné kanystry na stromech nevidím, ze žádného kmene voda netryská. Tolik dřevní, listové hmoty za den nevyroste. Tak mne napadá, že fotosyntézou si strom vyrobí elektřinu a tou pak rozloží vodu na prvky a pak teprve vydechuje kyslík. Ovšem tam mi zachází ten vodík. Jdu správnou cestou ?

Bacha - Profil | Ne 5.5.2019 23:16:47

Dědek >> Na hrubý pytel...:-)))) Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale nesmí se vzdát. Jan Werich, rybář:-)

Bacha - Profil | Ne 5.5.2019 22:15:58

karvo >> Ty si blbej jako dlabaný necky. Dej si mě laskavě opět do ignoru, protože s mozkem Dronte mauricijského ode mě neuslyšíš nic jiného, než slova pohrdání. A i když vím, žes naprosto splachovací, klidně sázej stromy.

Lasskoun - Profil | So 4.5.2019 12:06:48

likin >> ... OOT ... souhlas ... bohužel, i přestože se člověk ve vší slušnosti zeptá na zdroj informace, tak se pak o sobě následně doví, že je "tupoun bez základního vzdělání" ... njn, to je holt těžký, když Véna ani nedokáže přiznat, že se evidentně sekl v matematickém výpočtu ..... to potom není ani poloviční chlap ...

... a že je invalida? ... sry, ale to ho neomlouvá ... leda by měl i papíry na hlavu ... (surový, ale je to tak) ...

---------------------------------------
MIMOZEMSKÉ ZAMYŠLENÍ

má smysl vůbec hovořit,
s místním nickem Vény-výblit?
říkám si,... ale kdeže ...
to je skoro jako diskutovati
s distributorem "Strážné věže" ... ";-DD

to Véna: ... pls, přestaň už konečně sledovat překroucené sr@čky typu "Vetřelci divnověku" (/dávnověku), co dávají na Zoomu ... a přestaň se vyžívat ve všemožných konspiracích ...

Danda05 - Profil | Pá 3.5.2019 22:23:16

zdevac >> tvl co to meleš za hovadiny ???

stormandnature - Profil | Pá 3.5.2019 18:16:23

potočák 62 >> krásnej potůček. Jistě plný ryb a života. Jsou to kokoti. Za takový úpravy bych sekal ruce.

stormandnature - Profil | Pá 3.5.2019 9:52:53

Bacha >> tak trochu bych se karva zastal. Stromy kromě té již zmíněné fotosyntézy opravdu vylučují vodu ve formě páry. Podívej se třeba na deštný pralesy. Tam je odpar tak velký, že vypařená voda a následná kondenzace způsobuje nejen déšť, ale i celkem slušný bouřky. A co naprší, to se zas díky stromům dostane do ovzduší, kde pára opět kondenzuje a formou deště se opět vrací na zem.

Bacha - Profil | Pá 3.5.2019 8:28:19

Nevím sice, proč si mě dal karvo do ignoru, zřejmě neunesl argumentační břemeno, ale zaprvé vodní pára, jako plynné skupenství vody, nemá s deštěm celkem co společného, a zadruhé neznám jedinou rostlinu, která vydýchává vodu.
Zelené rostliny ve dne vypouštějí kyslík a v noci oxyd uhličitý. Tzv. denní a noční fáze fotosyntézy. Naopak, vodu spotřebovávají. V naprosto zvláštních případech vodu vylučují v kapalné formě, což se nazývá turgor a lidi si ho většinou pletou s rosou.
To jenom tak pro pořádek, aby řeč nestála:-)))

sindeji3 - Profil | St 1.5.2019 23:27:53

Tohle je přesně důvod, proč by se tu vůbec neměly psát politické žvásty. Nejde o to, že spolu nesouhlasíme, ale jde o to, že pak spolu ani nedokážeme mluvit o něčem jiném, chcem si dát přes hubu,jeden pro druhého je hned předem zaškatulkovaný debil. Takhle to je dneska vyhrocený. Je to blbost, aby se rybáři takhle mezi sebou hádali o tomhle...

venybit - Profil | St 1.5.2019 18:41:53

pepa-č >> Ten citát je podán tak,jak ho používá spousta lidí ,tak jak si ho spousta lidí vykládá . A v tomto případě měl smysl "naprostý". Protože pokud nevěříš ,že tuto civilizaci stvořila civilizace mimozemská a mnohem vyspělejší, znamená to v dnešní době jediné . Nemáš dost času . Protože ten kdo má čas se zajímat ,alespoň o základní věci ,ví , že to dnes již nelze popřít. Na světě jsou stovky věcí, převážně staveb, ale i jiných předmětů, které dnes nedokážem postavit nebo vyrobit. Civilizace která to postavila , musela být o tisíce let vyspělejší než ta naše. A to je základ uplně všeho.
Protože bez toho,aby jsi si připustil původ, nikdy nepochopíš smysl života .Bez toho nepáráš vůbec po ničem. Ale v kontextu s tím, najednou zjistíš, že pravda je tak do očí bijící, že vlády pravdu musí znát, pak se začneš ptát ,proč nám lžou? A v čem všem nám ještě lžou? Kdo to na světě řídí? A proč špatným směrem, když směr známe . Tím je Vesmír, i kdyby to mělo stát 5 miliard životů ,nikam jinam než do Universa cesta nevede.
To uvědomnění,že existuje bezpočet bytostí na bezpočtu světů, kteří tvoří další bytosti, jako své sluhy ,poté jim dají volnost? To nevíme. To je základ uplně jiného pohledu na svět, najednou zjistíš , že máš spoustu otázek na to co ,jak a proč se děje.
Uplnou podstatou všeho je, že lidé nevidí co je nepřehlédnutelné a věří neuvěřitelnému. Jako například že Velkou Pyramidu lze postavit za 20let s měděnými dláty bez znalosti kola. Přitom by to znamenalo každé dvě a půl minuty ,dvacet čtyři hodin deně ,dvacet let v kuse ,vytěžit, opracovat ,dopravit 500Km a usadit jeden blok od 2,5 tuny do 60 tun . Ani miliarda lidí by s dnešní technikou něco takového nedokázala. A přesto tomu lidé věří. Učí to dokonce děti ve škole. A to zdaleka není největší dílo na Planetě. Zde se můžeš podívat , tato stavba je rozsahem mnohem větších rozměrů,než Velká Pyramida .Dodnes si lidé mysleli že je to hora .Není. Je to obrovská Pyramida postavená v horách. Je naprosto nepochopitelné, jak by lidé dnešní doby uprostřed pohoří Kavkazu postavili něco takového.A hlavně proč by to dělali, když by to minimálně nevyrábělo "chytré telefony". Pokud bych měl spočítat veškeré bloky na všech Pyramidách světa a vynásobit je pouhou minutou času, dostanu období statisíců let. Ale lidé tuto očividnou pravdu nechtějí slyšet. Dokument doporučuji, ta stavba je neuvěřitelná,a to je průzkum teprve na začátku.

Vlčice - Profil | Út 30.4.2019 21:55:46

hraji >>

Nikdy nerozklíčuješ vše. Funguje to tak, že čím víc víš, zjistíš, že vlastně nic nevíš :))

Právě proto jsem to tu psala, že vlivů je tolik, proto úplný recept prostě neexistuje.
Prostě to dopadne tak, že připravení a silní, kteří nebudou pravděpodobně v Africe či Holandsku, to možná dají, ale někteří holt, ne.

Spousta předků to právě proto vůbec nedalo. Síla lidstva jakožto druhu obecně byla ale veliká a stále byl potenciál se množit a rozvíjet. To je celé.
My z té síly právě těch nejsilnějších (kteří to dali i bez družic, ATB, či já nevím čeho všeho) teď profitujeme.

Willow - Profil | Út 30.4.2019 21:45:00

Vlčice >> Jenže Pastviny drží vodu pro dalších 50 km řeky.A jsou skoro nadoraz.

http://www.pla.cz/portal/nadrze/cz/pc/Mereni.aspx?i​d=110&oid=2

pepa-č - Profil | Út 30.4.2019 21:04:35

Na vině je zemědělství, na poli i v lese, tam je klíč a odpověď i příčina.
Kontrolní otázka: kdo je největší zemědělec u nás? Kdo má největší pravomoc a šanci věci v tom změnit? Kdo má největší zájem, aby se tak nestalo?
Nápověda: na všechny kontrolní otázky je stejná odpověď

likin - Profil | Út 30.4.2019 20:41:26

Dědek >> To už je tvoje věc, já místo unie nadávám na naše poblitiky, z EU máme za členství 750 miliard čistého, ale bohužel naše garnitura s nimi naložila poněkud svérázně.

No ale abych ctil trochu téma, nevěřím, že zvlnění řek nebo suché poldry vyřeší problém spodních vod a deficitu vody v krajině jako takové. Nevěřím ani na lužní lesy, což je záležitost dolních toků, nevěřím na velké přehrady ve středních a dolních tocích. Věřím, že teprve vyváženost zmíněného ( kromě přehrad na dolních tocích ) může pomoci. Ovšem, když voda v řece není, tak nám je to všechno k prdu. V tom nám pomohou jen menší nádrže na horních tocích, které mohou akumulovat zimní a přívalovou vodu a dotovat toky při nedostatku. Bez důrazu na výrobu elektřiny. Ty mohou pomáhat naplnit meandry, tůně a mokřady. To by pomoci v celku mohlo.

sliver - Profil | Út 30.4.2019 20:35:57

likin >> já bych vyhlásil válku USA

sindeji3 - Profil | Út 30.4.2019 14:40:03

Dědek >> Souhlas nebo nesouhlas má stát na znalosti, ne na dojmech. Tohle co tady kolega předvádí je dojmologie. Kdyby svoje věty uváděl "Já si myslím...", pak by se dalo říct myslím/nemyslím si to taky.

Dědek - Profil | Út 30.4.2019 14:08:42

venybit >> Tak s tím s tebou bez výhradně souhlasím...

FockeWulf - Profil | Ne 28.4.2019 13:15:02

venybit >> Jejda, došly prášky? Takový průjem nedá ani ten pomatený důchodce z SPD, co ho odsoudili za terorismus....

venybit - Profil | Ne 28.4.2019 12:14:55

karvo >> :))

Rezeň 5,125 - Profil | Ne 28.4.2019 10:10:27

venybit >> jinak si pleteš CHKO a Naturu 2000, ta je opravdu podporovaná evropskou legislativou. S CHKO to nemá v zásadě nic společného...

potočák 62 - Profil | Ne 28.4.2019 9:47:55

karvo >> Bambiliony lidí,ten krásný výraz jsem od dětství neslyšel.Díky,pobavil.Petrův Zdar

venybit - Profil | Ne 28.4.2019 9:35:36

To že se to musí udělat víme dávno. Ale dokud máme svázané ruce EU a Parlamentní kradokraciíí ,dokud musíme dodržovat nesmyslné smlouvy, jako poviné přimíchávání biopaliv . Poviné rozšiřování CHKO atp. Do té doby se změny které jsou třeba,nedají udělat. Musíme se nejdříve zbavit té otrokářské birokracie, která vše roky zdržuje, kdejaký ekoterorista se může vyjadřovat, a soudně zdržovat . Vyvlastnění pozemků je skorem nemožné. To vše se musí změnit. S ANO, ČSSD,ODS,KDU, a celou tou demožumpou to nepůjde. K tomu potřebujem pořádné hraniční opevnění a kulometná hnízda. protože až změny klimatu utrhnou stamiliony lidí, kudy projdou nezbude nic. Nikdo nesmí projít , z žádné strany. Jinak vše co tu budem dělat , bude stejně uplně nanic. A čas už dávno vypršel.

karvo - Profil | Ne 28.4.2019 6:32:30

nej.vydra >> Takže je málo vody, ale ty chceš stavět plavební kanály? Lodní doprava se nerentuje, ale ty protestuješ proti dopravě na železnici a chceš uhlí plavit? nějak se ti přání rozcházejí s fakty, nemyslíš?

nej.vydra - Profil | So 27.4.2019 20:55:37

karvo >> no mám to srovnané docela dobře. Určitě tu neběduji, jen podtrhávám fakta. Je to na dlouhou diskusi a hodně piv. Věřit že sametová revoluce snad byla dílem studentů v Praze?...No promiň, ale takhle naivní snad nejsem..

nej.vydra - Profil | So 27.4.2019 20:12:21

Pvl >> výstavba jezů na plavebním kanále Labe-Odra-Dunaj.

Honza7 - Profil | So 27.4.2019 19:32:15

Vladk >> Do kterého koryta vleze více více vody, do krátkého a nebo dlouhého?

nej.vydra - Profil | So 27.4.2019 18:55:50

Pvl >> Komunisti moc jezů nestavěli. Spíše je všechny přestavěli na moderní. Týnec nad Labem byl tuším poslední. Pro cestu uhlí do Chvaletic.Spočítali si, co je ve světě nejlevnější za dopravu a už to jezdilo. Po sametové inscenaci, šla ekonomika do prdele a nebylo co vozit po dráze. Nějaká chytrá hlava v Praze rozhodla, že se to uhlí bude vozit po železnici, aby bylo alespoň co vozit. Honem se sešrotovalo nejmodernější výložiště uhlí na vodě ve Chvaleticích. Postupně se zničila celá lodní plavba, však si to lidi v cenách zaplatí... Začalo se vtloukat lidem do hlav, že to už není vůbec potřeba. Podívej se do světa, co se všude staví plavebních kanálů. Přišla suchá léta. Vody je méně a kdyby náhodou chtěl někdo nejlevnější dopravu obnovit, tak mu zablokujeme ten důležitý jez dole Děčína a má po fialkách.. Však už to dobře placení pseudo- ochránci zařídí.

nej.vydra - Profil | So 27.4.2019 18:22:37

Pvl >> Největší narovnávačky po válce ano. Ale po té první. Nejvíce se o ně zasadil Tomáš Baťa. Začal se budovat kanál Labe Odra Dunaj. Většina jezů na Labíčku a Moravě je jeho součástí. Na nás je, ho jen dodělat. Bohužel k tomu, už nikdy nedojde.