Diskuse k článku: Vážíme si malých ryb?

Diskuse k článku Vážíme si malých ryb?

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 27.11.2013

Jakub ze Slaného - Profil | Čt 28.11.2013 19:52:48

Pánové, tohle pramení úplně jinde. Se podívejte jak se dnes lidé chovají k sobě navzájem. Mezilidské vztahy jsou ta tam.. Lidé se chovají jako "hovada"! Podívejte se na silnice jak se dnes jezdí.. Jedu po okresce 90 na tempomat a někteří mě předjedou a vybržďují! Večer si zapnete televizi, vidíte kdo koho kde zas jak podvedl a okradl... Totální neúcta mezi lidmi.. A tohle z běžného, každodenního života se zákonitě přenáší i k vodě..
Jak myslíte, že se u vody, v přírodě bude chovat jedinec, který dopoledne někde někoho okradl, nějakým podvodem nebo někoho vybržďoval na silnici? Bude se chovat přesně tak jak to popisuje Milan ve svém článku..
Osobně jsem pro razantní přitvrzení v zákonech a v následných trestech, tak jako je tomu v některých jiných zemích. Dokud nebudou padat přísné tresty, které budou platit bez výjimky pro všechny stejně, pak se nic nezmění!

Štípa - Profil | Po 2.12.2013 9:34:46

Ahoj, taky něco přidám. Většinou chodím na ryby sám, mám rád klid a hlavně nerad vidím jak se právě někteří k rybám chovají a jaké chudinky si tahají domů. Chytám jen už feeder, někdy z vysokého břehu, takže ryby nejde vždy vyháknout ve vodě, myslím že v podběráku to je také šetrné. Chodím občas na místo, kam chodí i staří chlapi, rybáři. O místo jsou schopní se skoro poprat, protože oni tu prostě chytají, tak je to místo jejich. Jeden má ale superspecialitu. Chyceného kapra dá do igelitky, pověsí na kolo a nechá chcípnout! Má prý lepší maso! Na svazu má kámoše, mezi stráží také, myslíte že mu někdo veme povolenku??!! Tohle je celkový problém. Poctivá stráž veme někomu papíry a dědek tam za týden sedí s novými a směje se. Tohle je boj s větrnými mlýny! Bohužel.

kožich007 - Profil | Čt 28.11.2013 21:22:26

tym >> Milan Tychler - >> ono je to těžké naučit někoho kdo se neumí chovat ani k lidem se slušností, tomu aby se choval dobře ke zvířeti. Já osbně si vážím jakékoli ryby, jsem rád za každou kterou chytím. Jen je problém, jak zde již někteří poukázali, na praktiky některých MO. Třeba na jednom revíru už jsem několikrát řval na "rybáře" kterej vklidu vytáhne po hrázy rybu a nechá ji plácat se na břehu i několik minut. Když jsem na něj byl asi trochu drsnější, tak mne upozornil vedle sedící rybář, starší pán, že je to u tohodle pána normální a že i když mu někdo sebere papíry že je má za chvilku spátky. Upozorňoval jsem na něj i RS protože je o něm všeobecně známo že si jde pro rybu i několikrát deně a RS mi řekla že nemá jak mu to dokázat že ho při tom nikdo nechytnul.
Co se brigád týká, ano zaplatím si je. I když u vody uklidím a klidně dost bordelu odvezu, raději si uklidím tam kam jezdím, než nesmyslně jezdit na chovňáky a tp. Neřkuli to že mi pak zakážou i to že ani nemohu použít brolko či slunečník, viz nechranky. Schůze, už jsem chtěl i jít, ale nakonec jsem byl pracovně mimo a šel kámoš a zjištění, nehodlá se stebou jako jednotlivcem nikdo bavit, jo pokud vás tam přijde převaha tak asi máte nějakou šanci, ale jinak jste tam na nic.
Je to jen v nás lidech a bohužel hov.da u vody budou dokud bude svazolov. Musíme si tu rybářskou mládež vychovávat sami a tak i já učím synka jak se má chovat.

Tuski - Profil | Čt 28.11.2013 14:22:32

Výborný článok.. na týmto problémom sa zamýšlam aj ja.. niektorý rybári skutočne nemajú žiadnu úctu k rybe, ani k velkej ani k malej. Čo je najsmutnejšie, že aj ludia, ktorý sú v RS sa spravaju ako posledný hlupáci. Konkrétny pripad bol ked som chytal na Oravskej priehrade a rybár ktorý chytal vedla všetky ryby vytahoval bez podberáku na breh počal kým sa samé vyklepu z háčiku, nahodil si a až potom "pomohol" rybe s nohou na s5 do vody. Ked som chcel zakročiť kamarat povedal že to nemá cenu že je to chlapik z RS. Ja sa snažím správať ku každej rybe z úctov a dufam že ludia svoje stanovište zmenia a začnu sa spravať ako najrozumnejšie živočíchy na planéte :)

Čingi - Profil | Čt 28.11.2013 10:26:05

No Milane to je téma stále živé.Fakt je to hnus a já nekompromisně beru povolenku.Mnozí vidějí jen prostě rybu která se dá odnést a zbytek nakopat a naházet zpět do vody.Tahání ryb po břehu a pouštění ryb z vezírku po celodením lovu,to je prostě klasika.Přitom mají podběrák ale na malou rybu ho nechtějí namáčet.Nachytat pytel cejnů a když jdou domů tek to přeberou.Ty co pustí, jsou do krve odření a ploutve mají jak perutýn.To nevyřeší školení a domluva ale jen tvrdší sankce.Jenže to musejí v M.O.chtít to řešit.V mnoha případech, to co zaplatí na o.Ž.P.je nijak zvláště nepoškodí.Já bych navrhoval minimálně 3 měsíce bez povolenky.Všichni ti co to udělají, mají zápis a tak je třeba to při kontrole brát na zřetel co jsou zač.Nedávno jsem odebral povolenku za tahání ryby po břehu.Byl to kapr asi 30cm.Ten dotyčný mi pak řekl:chytám 40 let a udělal jsem to poprvé.Musel jsem odejít jak se mnou lomcoval vztek.

Woohooo - Profil | Čt 28.11.2013 17:48:29

tym >> Milan Tychler - >> Uz sem to psal drive ... zel bohu zijeme v době kde pro většinu lidi je jedina skutecna hodnota a to peníze ... a pokud je něco "zadarmo" - rozumejte za ty smesne peníze co to je ted tak si toho lide vazit nebudou!!! Az bude povolenka stat 26 000 na rok s oduvodnenim toho ze napr jeden malej kapr stoji 200 kc :) tak každý se bude k tomu chovat jinak ... pozoruju to v praci jak se lide chovaji ke sluzebnimu autu :) kere si sami neplatili ... a jak se pak opatrne chovaji ke svému ... doplneni: Druha věc je ze dneska s prominutim muze chytat ryby kazdej cu-ak :) ... proste ja bych to zatrhl ... at sou MO vice uzavrene spolecenstvi kera budou nejak rozhodovat o tom kdo dostane clenstvi a kdo ne ... me ten soucasny stav stve ... ale proste někdo si z toho udelal byznys tady a takle to vypada ... halvne at me tu nejakej chytrak naivni nevyklada ze to SVAZ nedela pro peníze :)))

hraji - Profil | Čt 28.11.2013 12:38:19

Tiky Květák >> časem zjistíš, že u některých jedinců je jediný dostatečně účinný způsob "napomenutí" zadržení povolenky a projednání přestupku v komisi. Nějaké plky RS na břehu, to nemá žádnou váhu.

tomisBMW - Profil | Čt 28.11.2013 15:18:29

tym >> Milan Tychler - >> Tahle fotka je z minulého víkendu ulovil jsem 3ks candáta pár kapříků i tuto čudlu mám radost z každé ryby která je ochotná ........Myslím že si slušné zacházení zaslouží každá ryba .

Luckyman - Profil | Čt 28.11.2013 13:13:46

Milane dávám Ti za pravdu. Sám jsem z chování některých kolegů u vody smutný. Pokud jsi těm dvěma individuím sebral povolenku za nešetrné chování k rybě tak to jen podporuji.
Pokud jde o RS - takto si její působení představuji. měla by vyhánět pytláky a trestat výše popsané přestupky. Na druhé straně vím že u nás na pstruhovce sebrala profi RS povolenku malýmu klukovi - šel poprvé na ryby a zapomněl si zakroužkovat datum. Přišel s brekem domů a na ryby už možná nikdy nepůjde. tady s jednáním RS zásadně nesouhlasím, byť je to podle zákona správně.

Tiky Květák - Profil | Čt 28.11.2013 12:36:02

U RS jsem krátce. Jsem mladý, ale to co jsem u vody pozoroval mě prostě donutilo k tomu získat odznak RS. Problém je v tom, že někteří starší rybáři odmítají komunikovat s "parchantem". A ještě více odmítají komunikovat, spáchají-li přestupek. Potom mě vidí jenom jako mladého člověka který je RS jen kvůli tomu aby se mohl vozit po starých chlapech, kteří chytali dřív, než sem se narodil.. Jejich lhostejnost mě dohání k zoufalství. Na npomenutí, že by se k těm rybám příště měli chovat šetrněji odvětí, že to tak dělali vždycky a že jim za to nikdy nikdo nenadával... A řešte to s nimi.

Unkas - Profil | Čt 28.11.2013 12:34:01

Z článku je znát, že se pan Tychler hodně naštval. Jak zamezit tomu, aby se část rybářů nechovala jako hovada tady nevyřešíme. Můžeme jenom přispět se svojí troškou do mlýna. Tak třeba, když dotyčnému odebere porybný papíry, tak by musel skládat znovu rybářský zkoušky, který by ovšem stály několik tisíc Kč. Bez represe asi prasata od vody jinak nezmizí.

slavahagen - Profil | Ne 1.12.2013 11:56:57

zvědavec >> Taky jsem tam zažil podobných situací co lidi vláčí ryby z vody po kamenech a po zemi ven jenom aby si nenamočily botasky.Je to hnus,nebo nahozený tři pruty přes noc a pak ještě zaleze do karavanu chrápat.Tomu dotyčnému jsem to upálil cigaretou a ráno byl překvapený jak se to mohlo stát.A taky je běžné u hráze tam vytáhnou rybu a už jí odnášejí do chatky a ani to nezapíší a pak tyhle lidi nejvíc řvou že se tu nic nevysazuje.....

Bečetka - Profil | So 30.11.2013 9:16:27

Jo, to je vystihnutý dobře a ještě líp je to dovystižený tím, že to bude vždycky spor. Já vnitřně chápu obě strany a je těžko se někam přiklonit, jelikož arumentace "lovem" není 100% v pořádku, když člověk se už pár tisíc let lovem živit nepotřebuje a to usmrcení ryby do rybolovu někteří vkládají jen jako "legalizaci" té zábavy. Osobně jdu k vodě s tím, že jsem připravenej si odpovídající rybu ponechat, tj. 1-3 cejny 35-40 cm (většího bych si nenechal), jednoho kapra kolem 50 cm (kratšího ne). Jakoukoliv jinou rybu bych buď neměl to srdce si nechat (podoustev, lín apod.), nebo je malá a nemá to cenu (plotice, perlín, cejnek). Jelikož nejde ovlivnit, co mi skočí na háček, je nutné některé ryby pouštět. Tím se snažím humánně naplňovat roli lovce i sportovce zároveň.

Na druhou stranu na jaře se chystám na první feederovej závod pořádanej sekcí LRU feeder, protože puzení k soutěžení je u mě minimálně stejně tak silný jako k tomu lovu. Prostě člověk je v přírodě unikát a nedají se na něj 100% vztahovat principy platící obecně v přírodě a pro zvířata. Je třeba nacházet nějakou humánní střední cestu a neprosazovat tvrdě ani jeden, ani druhej přístup. S dostihama bych neměl problém, pokud by byly bariéry pro skoky pro koně 99,9% bezpečný, stejně jako jsou bezpečně vytuněný např. závodní vezírky.

Poslední primitivní poznámka: rybě, když udělá chybu a nechá se chytit, kdybychom dali na výběr, asi by nezvolila smrt a sežrání, aby se naplnil loveckej úděl. Jenže ona přemejšlet neumí, takže takhle o tom přemejšlet nemá smysl. Naopak člověk přemejšlet umí a je prostě jinej a stavět ho čistě jen do role lovce nejde. Takže zvažovat jestli lov zakončenej puštěním nebo závodění je horší než lov za účelem ponechání ryby je taky ne úplně smysluplné. Lidskej současnej lov se naplňuje nejen prapůvodním sežráním, ale i jinak, např. porovnáváním se při závodech nebo prostě jen zdoláním ryby na břeh a jejím puštěním za co nejšetrnějších podmínek. Ale jak říkám, vnitřně zůstanu asi pořád rozpolcenej :-)

nofish - Profil | Čt 28.11.2013 21:35:39

LosPafkos >> říkám furt. Zřídit rybářskou a lesní stráž typu policie dohromady a dát jim rovnou samopaly. Protože když vlezeš do lesa, to chování lidí tam není o moc lepší. ... Ale konec srandy, my se tu tomu smějem, ale ona to moc sranda není...

Kapr 90+ má cenu zlata, ale jak zabere na medovku tak může mít i cenu několika piv. Prý se kapř dobře směnuje za alkohol... musím zjistit kde a začnu je chytat taky :-)))

tvistr - Profil | Čt 28.11.2013 19:58:30

hraji >> v tomto máš určitě pravdu... zeptám se , proč jsi šel k RS když vlastně nic nemůžeš změnit ??? Ta placka je vlastně k ničemu. Zažil jsem několikrát na jiných svazových vodách , buzeraci ze strany místní RS. To jen proto , že jsme s kámošem chytali kapra za kaprem na feeder, vše pouštěli a místní to nemohli strávit. Tak nám to osladila místní RS.Dokonce nám dali najevo,abychom tam příště nejezdili... Tak kde je tedy ta profesionalita ...??? Určitě to není o pistoli a autě..
V Kanadě chytáš , nikdo nebuzeruje a všichni dodržují pravidla a jsou úpně v pohodě..
Jirka

nofish - Profil | Čt 28.11.2013 18:13:45

tym >> Milan Tychler - >> Ahoj. Už jsem si myslel že MRK (i pod tvým jménem) chrlí články jen aby bylo co psát. Články, které jsou hromadě lidí k smíchu a porovnávají a vysvětlují úplně základní věci. A to neber osobně, je to jen můj subjektivní názor. Ale... Ale teď se omlouvám a za tento text opravdu děkuji a myslím si, že bys v tomto směru měl pokračovat. Lidem ukázat, jak časem můžou dopadnout ryby po jejich "odborné" mannipulaci s nimi. Je třeba lidem namlátit do hlavy (alespoň těm zde, na mrku), že ryba není hračka a jen proto že neřve, neznamená to že ji něco nebolí, že ji něco nevadí. Ukázat jim to, že to není o tom "no tak to holt nějaká tyba ods*re", ale o tom udělat vše proto aby tomu tak nebylo. Že kolikkrát stačí jen se ohnout, nebo se vykašlat na úplně zbytečnou fotku nějaké "čudly" jen proto aby "člověk dal fotku ryby na šutrech na mrk do ML".
Osobně mi tady chybí zmínka o jedné věci. Čož považuji za 110% prasečinu. Chytání na živou (nemusím, třeba jednou budu muset, o to nejde). Nejde o chytání na rybičku. Jde o lidskou debi*itu, kdy člověk sundá polomrtvou rybičku z háčku a nemá ani dost soudnosti na to aby ji zabil a "hodil liškám". Kolik lidí za rok potkáš s tím, že ji pak obloukem mrsknou do vody a nechají "osudu", kteřý je předem jasný.
Lidé jsou nepoučitelní a nechápou základní věci. A nebo chápou a schválě je ignorují. Ta druhá varianta je ještě horší. Proto díky za to cos napsal. Plně souhlasím, včetně toho že úmyslné nešetrné zacházení s rybami je "na papíry" ( a dle mého názoru i na přesdržku a na postih za týrání zvířat).

hraji - Profil | Čt 28.11.2013 8:12:45

Whisis >> zajímavý názor, ale úplně hloupý. Zkus se trošku zamyslet. K vydání řidičského průkazu je potřeba chodit do autoškoly a složit zkoušku. A přesto přezevšechno se najdou řidiči, co jezdí na červenou, opilí, pod vlivem drog, překračují povolenou rychlost.
Není žádný způsob, jak dopředu poznat, jak se bude člověk chovat za týden, za měsíc, za rok.
Jak bys vybíral ty, kteří by si podle tebe, ty papíry zasloužili?

Whisis - Profil | Čt 28.11.2013 8:03:38

Je to hnus, co někteří dělaji.....papíry by neměli dávat každému.

Juraj - Profil | Čt 28.11.2013 0:06:17

tym >> Milan Tychler - >> Kdybych si měl nechat kazit den, každým pitomcem u vody, tam tam nechodím. Občas někoho seřvu, což je tak maximum, co jako nečlen RS můžu. Tebe může leda hřát, že jsi dvoum blbům sebral papíry. Díval bych se na to z pozitivního hlediska a radoval se z toho. Rozhodně bych si tím nenechal kazit den.

Luckyman - Profil | Po 2.12.2013 14:41:41

Štípa >> Trefil jsi na důvod proč chodím taky na ryby nejraději sám. A z toho důvodu chodím častěji na pstruhovku, kde kromě doby vysazování obvykle nepotkám člověka.
A krom toho když jdu sám tak obvykle víc chytím, i na MP. Taky oblibuju feeder :-)

rybomil - Profil | Ne 1.12.2013 14:31:12

kechahut >> Jj, to je ten problém, že polovic lidu je líný kleknout k vodě a vyhrnout rukávy, možná i hledat podběrák v batohu a rasši poprasí rybku na písku.Někdo vyndá nemírovku, rybu v hájení keserem, nechá ji plácat v síti na břehu a doluje háček, místo aby jí to vyndal ve vasru. Dokonce nemírový zubatce dolují jednohák přes skřele ..... protže to neuřízne, když jí nechal zažrat, bo ten hák stál AŽ 3 koruny!
Montenegro 05/2012

Luckyman - Profil | Ne 1.12.2013 12:16:16

tuzemak >> No já to vidím tak že to souvisí s tématem. Nadpis článku je ,,Vážíme si malých ryb?" Prostě ber v potaz že ryby pro psy a slepice rozdávat nebudu a pokud chce dotyčný rybičku pro psa tak ať si ji chytí. Každý máme nějak nastavený hodnoty. Mně nikdo nepřesvědčí že na ryby se chodí kvůli tomu aby je někdo dával psům nebo slepicím.

mipa - Profil | So 30.11.2013 12:26:28

tym >> Milan Tychler - >> moc pěkně a místy až emotivně napsaný článek ..... škoda jen, že ty "boží hov*ada" nepřivede k nápravě - mají to totiž vrozené, tu neúctu, ignorantství ... lhostejnost ... atd. ... :-)))

tym - Profil | So 30.11.2013 7:49:44

nofish >>
Myslím, že jsi to trefil naprosto přesně a tohle bude vždycky spor, anebo přinejmenším téma k diskusi. Žokej také bude tvrdit, že kůň na závodní dráze běhá rád, ale ochránci to vidí jinak ......

nofish - Profil | Pá 29.11.2013 23:54:39

tym >> kolego, viděl jsem co jsi napsal a dovolím si tě doplnit. Vím, jsem "no name" jedinec z mrku, ale.... Když jsou ryby na autě a nějaká dostane ránu, jedná se o "nutné zlo".... Když dostane ránu ryba chycená rybářem,jedná se buď o tu ránu poslední (osud úlovku) nebo o ránu naprosto zbytečnou a pak už je jedno jestli je to způsobeno nešikovností, nebo třeba leností se ohnout. Určitě je každé poškození ryby odsouzeníhodné, pokud se mu dalo zabránit. Moho lidí si neuvědomuje, že jenom blbý škrábanec už pro rybu může znamenat pomalou a ošklivou smrt....
Sám zabíjím ponechané ryby jakmile to jde, zvažuji výběr koupi oprvdu šetrného vezírku.... Přece nezabiju rybu v létě ve vedru a pak ji nevyhodím, protože se zkazila. To by byla moje "smrt". Když rybu zabiji (jako lovec) tak k tomu mám důvod, jinak bych se s tím snad ani nesrovnal, zabíjet "jen tak proto že můžu, bez užitku". To ne, to se nedá omluvit.
Ale sportovci... vždycky tu máme nějakou úmrtnost. Ne třeba úmylsnou. Ale je tu.... má smyls dokazovat si chytáním nějakého množství ryb "něco okolo"? Chytáme ryby abychom se s někým porovnávali? Nebo chytáme ryby protože je rostě lovíme a je to součást našich životů? ... On ten "sport" s rybami taky není zrovna košér... To je jao s lovcem. Dokáže vystopovat svou oběť, ale vybírá si, kterou usmrtí a sežere.... Tahle by to mělo být i s rybami.... prostě chytat jekvůli sobě, ne kvůli potřebě s někým se srovnávat....

Fishky - Profil | Pá 29.11.2013 16:49:53

Unkas >> teď si to zabil, takhle někoho dostat, to sem už dlouho neviděl :))

Unkas - Profil | Pá 29.11.2013 16:37:56

LosPafkos >> Nerozumím tvé otázce. Ty, když si budeš chtít zjistit nějaké informace dejme tomu o planetě Mars, tak tam osobně dlouhodobě pojedeš? :-))

milankocian - Profil | Čt 28.11.2013 22:19:42

Měla by být brána úcta k rybám, jinak za chvilku žádný život ve vodě nebude!Podebrat, vyprostit a šetrně vrátit zpět do vody!

zvědavec - Profil | Čt 28.11.2013 20:55:21

Zdravím, dovolím si přihodit vlastní zkušenost od vody. Na Nechrankách nasadili kapry v klasické míře 30 - 35 cm a ti byli samozřejmě pěkně žraví, takže rybařina podle toho vypadala. Bral jsem to jako zábavu a příležitost k experimentům, prostě pohoda. Přišel chlapík a cca 15 - 20 m ode mě rozbalil fidlátka a začal chytat. Když tahal Xtého prcka, nadával jak špaček a dělal vše pro to, aby mu háček vytrhl z tlamky už při zdolávačce. To se mu nepovedlo tak ho po písku táhl ke křeslu, hovadsky vyklepal z háčku a laskavě zvedl prdel, aby ho mohl nakopat zpět do vody. To už jsem nevydržel a zařval na něj co je to za hovado, že se takhle chová k rybě. Tím titulem jsem se nemýlil, protože jen blb při této příležitosti vytáhne placku, což on udělal! Na to jsem opáčil, že až se zvednu a dojdu k němu, tu placku mu narvu někam a pak půjde za tím kapříkem. Zkrátka, tak dlouho nečekal. Takže co můžeme očekávat od běžného rybáře když se takhle chová člověk, který by měl jít příkladem? Závěrem podotýkám, že nejsem nijak zvlášť agresivní, ale tohle mě fakt nas.... (dojalo).

nofish - Profil | Čt 28.11.2013 20:45:03

Bečetka >> nijak. Nenaděláš nic, maximálně kameru za ucho a zjistit si jak to udělat aby byla "legální" a použitelná kdykoli a jako důkaz.
V tomhle státě kecají do tvorby zákonů zloději, podvodníci a kdokoli kdo tam chce něco "nacpat", takže nečekej, že se tě nějký zákon zastane.

nofish - Profil | Čt 28.11.2013 20:37:20

Bečetka >> Bez svědků radši uteč. To myslím vážně. Když tě někdo (v extrému) zmlátí, ani stát co ti dal ten průkaz a odzak, ani svaz neudělají nic. Nebo snad čekáš zázraky? Když tam budou svědci, bude to něco jiného.
Jako občan můžeš někho zadržet, ale mám za to, že to musí být při trestném činu, ne přestupku.
Myslím, že tyhle dotazy bys raději měl řešit s policií (t snad nebudou pitomí a poradí) a s právníkem. Raději vědět co tě čeká, než to řešit zpětně až se to stane. Ne?

čertice bertice - Profil | Čt 28.11.2013 18:30:38

osobně si myslim, že dokud za tohle nebude finanční postih, aby si každý rozmyslel jestli zvedne zadek ze židle, tak se lidi budou chovat stále stejně. A ta malá hrstka lidí která je chycena a potrestána odebráním povolenky jí má stejně za měsíc zpět.... to podle mě není postih ale výsměch.

Whisis - Profil | Čt 28.11.2013 8:48:08

hraji >> to máš pravdu...těžko lidi nějakym zpusobem vyselektovat.Ale MO by se mohly alespon trošku snažit poznat každého zájemce ne??Hned se pozná kdo by mohl činost vykonávat a kdo ne.Ne každý rybář má nějaký vztah k přírodě a k rybám samotným, někdo je prostě bere jen jako potravu a někdo si jen honí svoje ego...třeba jeden den se zájemcem u vody??

Fishky - Profil | Čt 28.11.2013 8:36:00

Kdyby svaz dal peníze do RS - a ta by důsledněji kontrolovala vody, bylo by to ku prospěchu věci? Teoreticky řekněme, že by se radikálně změnila situace a 1/10 členů by přišla v důsledku kontrol o povolenku, co by z toho měl svaz? Dal by peníze za RS a připravil by se o další peníze z povolenek členů, kteří by je nemohli v důsledku přečínů dostat následující rok. Proč by to tedy svaz dělal? Logiku v tom nevidím a myslím, že situace se měnit nebude.

Lexoun - Profil | Čt 28.11.2013 0:21:01

souhlas,tohle mě taky vadí.......a dost mi to vadí.Je dobře,že o tom píšeš snad se pár lidí zamyslí.Mělo by být samozřejmostí přistupovat ke každé rybě stejně ohleduplně.Nejenom k těm trofejním,nebo jen k určitému druhu ryby jak je dnes často vidět.L