Rybářské nápady 4. část

Kategorie: Všeobecné

Dipujeme v sáčku

Spoustu nástrah upravujeme pomocí různých dipů a smáčedel, abychom zvýraznili jejich vůni, chuť nebo i barvu. Pokud potřebujete upravit celé balení, tak jednoduše přidáte vše potřebné do originálního balení a promícháte, nebo protřepete a je hotovo. Jestliže ale chcete upravit jen část, kterou použijete jako nástrahu, musíte si k tomu najít vhodnou menší nádobu, nejlépe dobře uzavíratelnou a to už může být potíž.


Velmi jednoduchým řešením jsou malé zipové sáčky. Do sáčku vložíme potřebné množství nástrah, zalijeme troškou dipu, zavřeme, promneme a je hotovo. Upravené množství nástrah v sáčku můžeme zase uložit zpět do originálního balení. Takto lze upravit vždy trošku nástrah různými dipy a nezabere to mnoho místa. Sáčky si můžete snadno popsat pro rychlou orientaci.

Velké sousto z kukuřice

Jsou dny, kdy ryby skutečně dobře žerou a pokud máme v úmyslu ulovit nějakou větší rybu, například kapra, je vhodné nabídnout větší sousto, abychom alespoň nějak vyselektovali menší ryby.


Kapří zájem o kukuřici je známý, ale tuhle nástrahu mají rádi i cejni, plotice, líni, karas a další druhy kaprovitých ryb. Na jedno jediné malé zrnko z plechovky chytíte ouklej, stejně tak, jako pořádného kapra. Ale kukuřice nabízí spoustu možností a tak se jí hned nemusíme vzdávat a nastražovat místo ní například pelety, nebo boilie. I z kukuřice lze snadno vytvořit objemnější sousto, o které nebudou jevit drobné ryby takový zájem.

Postup je jednoduchý. U háčku vytvoříme dlouhý vlasový přívěs ukončený maličkou smyčkou. Na přívěs navlečeme pomocí nastražovací jehly několik zrn kukuřice. Klidně šest i více, podle toho, jak velké sousto chcete vytvořit a pak smyčku přívěsu převlečeme přes špičku háčku. Posuneme smyčku až za oblouček a tam ji zajistíme kousíčkem gumové hadičky, aby nesklouzla. Používám kukuřici barvenou na červeno. Ta zajímá drobnější ryby mnohem méně než žlutá a naopak, kapři, zvláště ti větší jí často dávají přednost. Je to skvělé sousto i pro amury.
 
Milan Tychler - 30.3.2017

Diskuse k miničlánku

Milf64 - Profil | Čt 6.4.2017 18:10:57

Vyborný napad s těma pytlikama.Smykam 10 kelimku s ruznyma prichute,ted to naskladam do třech.Hlavně že ty sačky použiva na oluvka1,2,3,4,5,6gramu ale na rohliky a peletky mne to nenapadlo.Navrhnu Vás na Nobelovu cenu,pane.

reload - Profil | Čt 6.4.2017 17:17:09

scrio >> Já jsem ji zase koupil nadipovanou česnekem, že bude nezajímavá pro cejny. A žerou ji jak blázni :D

scrio - Profil | Ne 2.4.2017 12:36:39

Na tu červenou sem nikdy nic nechyt..:D

Azeal - Profil | Pá 31.3.2017 6:18:00

Dokonaly >> su to VMC barbarian 7019B. Dodavaju sa aj 7019 s protihrotom.

Dokonaly - Profil | Pá 31.3.2017 5:38:03

Co to je za hacky co pouzivate?