Little CM Praha - 3. kvalifikační kolo

Kategorie: Všeobecné

Velké Hrázky

Již týden před začátkem samotného závodu jsme vyhlíželi předpověď počasí jako na trní, tu totiž na sobotu 17. 5. 2014 nehlásili vůbec dobrou. Nad naším územím mělo spadnout množství srážek, které nespadlo snad za celou zimu.


Na cestu jsme vyráželi za hustého deště, ale vyhlídky byly optimistické. Nakonec se neuvěřitelné stalo pravdou a předpověď, kterou meteorologové vyhlásili na tento den, vyšla bezezbytku. Po příjezdu do Žďáru nad Sázavou totiž přestalo pršet! Hodinu po nás přijelo i všech 20 malých závodníků, kteří přijeli plni očekávání, jak se jim bude na Velkých Hrázkách dařit. Při samotném losování se již klepali nadšením, jaké místo si vylosují a rodiče se klepali pravděpodobně zimou, která v tu chvíli na Vysočině panovala. Tu děti zaháněli čajem a rodiče občas i rumem. Snad nám žádný závodník nebo rodič po závodě neonemocněl.


Bohužel chladné počasí mělo špatný vliv i na místní rybí obsádku, které se zpočátku vůbec nechtělo spolupracovat. Naštěstí s postupujícím časem se některým závodníkům podařilo docílit vytouženého záběru, a tak se na podložky podívali první kapři a líni. Prvním úspěšným lovcem byl Míša Dragoun, který úspěšně zdolal lína o délce 46 cm. Jeho otec to zhodnotil slovy: „Takového jsem já nechytil za 30 let, co rybařím..:o)“. Dalším byl hned v zápětí sedmiletý Jakub Neumann, který jen s malou dopomocí zdolal kapra o délce 73 cm.


Boj o čtyři postupová místa byl tentokrát mimořádně dramatický. Na postup stačilo chytit jen jednoho většího kapra, takže to děti nevzdávali a neustále zkoušeli, jak ho přelstít. Dvě ryby se podařilo chytit pouze sedmiletému Tomáši Izákovi a to o celkové délce 150 cm a již zmiňovanému Jakubovi Neumannovi, který vyšperkoval svůj konečný účet o nádherného kapra o délce 87 cm a váze 14,28 kg! Ten mu zajistil i celkové vítězství a cenu za nejdelšího bodovanou rybu! Ptali jsme se Kubi, zda je to jeho rekord? Dostalo se nám odpovědi, že ne, že má již chyceného kapra přes 15 kg! Tomu se říká rybářský start! Na čtvrtém postupovém místě se umístil Radek Klusák s kaprem o délce 79 cm a na třetím místě se umístila Sabina Neumannová s kaprem 85 cm. Všichni tito závodníci postoupili do závěrečného finálového závodu, který se koná na jezeře Kopa 27.7.2014. Všem úspěšným lovcům gratulujeme!

Celkem se za pět hodin závodu ulovilo 7 kaprů od 51-87 cm a dva líni (43 a 46 cm). Tohoto výsledku dosáhlo sedm lovců a třináct jich bohužel zůstalo bez bodované ryby. Tak snad se jim to podaří třeba příště.


Nakonec bychom rádi poděkovali všem závodníkům za snahu a trpělivost, s kterou do závodu nastoupili. Žádný z nich si za celou dobu závodu nestěžoval na nepřízeň počasí (maximálně v duchu:) a všichni vydrželi až do závěrečného vyhlášení. Také bychom chtěli velice poděkovat panu Radku Kujalovi, který nám umožnil pořádat tento závod na svém revíru Velké Hrázky a samozřejmě také našim sponzorům. Velký díky zaslouží také pan Aleš Václavík, který si udělal čas a přijel se na malé závodníky podívat. Sebou přivezl mnoho krásných cen a tak žádné z dětí neodcházelo s prázdnou.
 
mexik - 25.7.2014

Diskuse k miničlánku

TWIN 69 - Profil | Pá 25.7.2014 9:44:55

Ahoj,gratuluji všem účastníkům závodu a oceňuji jejich snahu a trpělivost.