Rybí salát z tolstolobika

Rybí saláty a zavináče

Tolstolobika stáhneme z kůže a vyfiletujeme a,odstraníme břišní část těsně pod žebry /neboť se zde usazuje tuk/.Lze použít rybu o váze 4-6kg.

Nálev: 0,5l octa,1,5l vody,10,kuliček pepře,5.kuliček nového koření,3.bobkové listy,1.vrchovatá polévková lžíce soli,1.polévková lžíce cukru nebo umělé sladidlo5.pilulek.Vše svařit.

Filety z tolstolobika nakrájíme na proužky cca 3-4cm,vložíme do pekáčku a zalijeme studeným výše uvedeným nálevem.Necháme 2.dny odstát.

Za 2.dny nálev slejeme,maso vymačkáme a obereme,přidáme kysané zelí,
3.cibule,cervenou,zelenou a žlutou papriku.nebo kapii.Vše nakrájíme
Přidáme majolku/nebo jogurt/. Vše promícháme a necháme v lednici odležet.Příloha chléb,bílé pečivo.

Jelikož je salátu velké množství,je možné jej naplnit do sklenic a obdarovat známé.I když je tento recept pracnější,výsledek Vás příjemně překvapí.

 

Schleie - Profil, 7.11.2019
Průměrná známka: 1,67

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.