filé s broskví
Pečení rybOblíbený plátek kuřete s broskví a hranolkama lze najít v nabídce kdejaké restaurace. Dovolím si nabídnout jednoduchý recept na trochu podobný, ale úpně jiný a vzhledově zajímavější pokrm.
Základem je obyčejný plátek filé. Pokapaný citronem, osolený a posypaný kořením na ryby. Položený na kolečka cibule a upečený v troubě, nebo úsporněji v remosce. V polovině pečení pokrytý půlkou broskve z kompotu.
Přílohou je efektně upravená bramborová kaše. Do oloupaných brambor se přidá také oloupaná a na tenké plátky nakrájená červená řepa. Ta se po uvaření brambor vybere a vyhodí. Do brambor se nedá mléko, ale nechá se v nich trochu červené vody, ve které se vařily a rozmačkají se na kaši. Také například trochu másla zlepší chuť.( Zbytek vývaru nevylívat, ale libovolně okořenit a přidat do něj nějakou zavářku a je z něj výborná polévka typu červený bořč. ) Kaše dostane efektní mrkvově-lososovou barvu a na talíři pak spolu s broskví vypadá dost zajímavě. Lze to dozdobit i pár kousky brusinkové, z černého rybízu, nebo jiné červené marmelády.
Sladké k rybě chuťově ladí.
Diskuse k receptu
NŠinic - Profil | Pá 8.1.2016 13:52:41
Já chápu, že se červená barva bramborový kaše každýmu nepozdává, ale snažil jsem se sem přinést pro inspiraci něco nového a neokoukaného.
Filé s broskví jsem nikde na internetu neviděl, zkusil jsem to a výsledek mě uspokojil. Broskev dodala poměrně nijakému masu výbornou šťavnatost a chuť.
Obarvenou kaši červenou řepou jsem okoukal v televizi v prestižní soutěži kuchařů, ale dělali to jinak. Do hotové kaše nalili kupovaný koncentrát. Má to pak více červenou, "masovou" barvu.
Někomu chemie v instantních výrobcích nevadí, mě jo. Dělám si koncentrát taky, ale na rozdíl od Biopodvodníků opravdu bez chemie. Kvašením jako Poláci. Nastrouhám na hrubo červenou řepu. Naplním tím asi ze dvou třetin pětilitrovou petku. Přidám česnek, bobkový list, trochu soli a cukru a doleju vodou. Nakonec do toho přihodím krajíček žitného chleba, který nastartuje kvašení a při bytové teplotě je to za dva, tři týdny hotové. Stačí to přecedit a v petkách to v pohodě vydrží v ledničce víc jak měsíc. Velmi jsem si v Polsku oblíbil jejich tradiční vánoční pokrm: červený bořč s uškami, na který koncentrát hlavně používám. Údajně je to i velmi zdravé pití, něco jako nálev z kysaného zelí.
Kde to žije - všechna témata
5:14NVtipy, frky, hovadinky - nepolitické 381
2:27NÚraz, zdravotní indispozice na rybách - jak vyřešit. 10
1:31NStát chce zrušit rybářské lístky s platností jeden a tři roky a povolit podzimní přívlač na P revírech (Bleskovka) 24
0:02NFan Club značky Tubertini 783
ČtNFirma FLAJZAR - zkušenosti 629
ČtNAhoj jak ukladate stingry? 6
ČtNRybáři a Hi-fi, High end elekronika 498
ČtNArchiv historických rybářských předmětů a dokumentů 617
ČtNRada na pořádný vozík 285
ČtNAvid Carp Vyhrievaný Spací Vak Thermatech Heated Sleeping Bag 1
ČtNPoradna: Sumcařina 2410
ČtNV Karviné řeší stovky uhynulých ryb v jezeře (Bleskovka) 3
ČtNAirbrush gumových nástrah. 33
ČtNTica Scepter novinky 2017 85
ČtNKapráky s celoduplonovou (pěnovou) rukojetí 45
Co je nového - všeobecné
ČtNBleskovka: V Karviné řeší stovky uhynulých ryb v jezeře
ČtNBleskovka: Stát chce zrušit rybářské lístky s platností jeden a tři roky a povolit podzimní přívlač na P revírech
ÚtNBleskovka: Pozvánka na premiéru krátkého filmu z MS Method feeder v JAR
ÚtNČlánek: Rok cikády
. . . NMiničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . NVideo: Jak neutrhnout kapra se slabým návazcem
. . . NČlánek: Postupová Bytča - reportáž písaná „na oprátce“
. . . NRecenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . NSoutěž o sonar Deeper Chirp+
. . . NMiničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Doporučujeme e-shop
Raven Fishing Brno – Rybářské potřeby
Rybářské potřeby Raven Fishing Brno nabízejí nejširší sortiment rybářských potřeb a dopravu zdarma při objednávce nad 1...