Candát - nadívaný

Pečení ryb

Candáta zakapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut odležet.

Připravíme si nádivku :
1/2 housky namočíme do vody a dobře vymačkáme. Nakrájíme na drobno 1 cibuli. Housku a cibuli smícháme s 250 g mletého hovězího masa, 1 vejcem, lžičkou hořčice, solí, pepřem a bylinkami (dostupné - bazalka, tymián, petrželka - asi lžíce).

Candáta zevnitř i z venčí osolíme a opepříme, břišní dutinu naplníme nádivkou a přitlačíme. Vložíme do zapékací nádoby nádivkou dolů. Na hřbet candáta položíme 3 plátky prorostlé slaniny. Pečeme asi 40 minut. Poté přidáme do nádoby 200 g žampionů z konzervy a pečeme dalších 20 minut.

125ml tekutiny ze žampionové konzervy, dále 125 ml šlehačky, další lžíce bylinek a 2 lžičky solamylu rozmícháme spolu a přivedeme k varu - omáčku dochutíme solí a pepřem a podáváme k candátovi.

Elektrická trouba 200 - 225. Plynová trouba stupeň 3-4. Pečení cca 1 hodina. Je vynikající! Dělala jsem takto i lososa a byl rovněž výborný! Skvělá volba pro štědrovečerní večeři, když už vás kapři nudí. DOBROU CHUŤ!

 

Markéta Macháňová, 18.7.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.