Plněný pstruh

Grilování ryb

pstruh (200g)
10dkg anglické slaniny
1/2 citrónu
zelenina dle chuti
sůl
rybí koření
kmín
pepř
1 špejle, párátko
alobal

Vykuchaného pstruha osolíme, posypeme rybím kořením, opepříme, pokmínujeme. Připravíme si dle chuti zeleninu, kterou předem mírně podusíme. Vezmeme pstruha a dovniř vložíme plátek slaniny (popř. nakrájenou slaninu na drobno), trochu zeleniny a na půlměsíčky nakrajený citron. Pstruha poté sepneme u břišních ploutví nebo na více místech špejlí nebo párátkem, tak aby obsah, který jsme do pstruha dali nevypadával. Na pstruha (na boky) položíme plátky anglické slaniny a zabalíme do alobalu. Poté pstuha položíme na gril a opékáme cca 20-30 min.

 

Tomáš Konvičný - Profil, 17.7.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.