MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách

Filety na dijonské horčici s petrželovou natí + FOTO

Pečení ryb

Recept je vhodný pro kteroukoliv rybu, kterou by jste si rádi připravili. Já osobně jsem si zvolil kapra, ale nebál bych se použít ani na pstruha, lososa a další ryby.

SUROVINY:

1 kg Filety z ryby
Několik střoužků petrželové natě
6 lžiček dijonské horčice
2x středně velký citrón
1-2 lžičky drcený kmín
Česnek
Cukr
Sůl
Pepř
Máslo dle potřeby

Poznámka: s množstvím surovin můžete experimentovat, každopádně základ tohodle receptu tvoří především dijonská hořčice, petrželová nať a česnek a na těchto surovinách nedoporučuju šetřit, natož je vynechat.

POSTUP:

1) Filetování
- naší připravenou rybu nafiletujeme, snažíme se o přímeřeně stejnou tloušťku

2) Příprava surovin
- připravíme si všechny potřebné suroviny včetně nafiletované ryby
- rozehřejeme troubu na cca 200 °C

2) Marináda
- vezmeme misku na marinádu
- do misky budeme přidávat následující suroviny (nezáleží na pořadí)
- omyjeme petrželovou nať a tu nasekáme (můžeme jak na hrubo, tak na jemno)
- vymačkáme citronovou šťávu ze zvoleného počtu citrónu, já zvolil 2 středně velké na cca 1 kg filety
- přidáme zhruba 5 lžiček dijonské hořčice, kdo má rád výraznou chuť, tak může i víc
- nasekáme česnek, já osobně mám rád česnek, přidávám 6-10 stroužků česneku
- 5 lžičky soli, 3 lžičky pepř, drcený kmín (Je dobré ho tam dát, ale zárověň to s ním nemá cenu přehánět - doporučuji 1-2 lžičky) a 1-2 lžičky cukru
- máme hotovo, suroviny promícháme

Poznámka: ochutnejte promíchanou směs a podle chuti přidejte případně některou z ingrediencí.

3) Příprava pekáče
- do pekáče dáme takové množství másla, aby po rozehřátí filety nebyli v másle úplně potopené.
- k rozehřátému máslu přidáme část naší marinády a tu rozprostřeme po našem pekáči

4) Obalování v marinádě
- naše filety si můžeme ještě před marinováním mírně osolit a opepřit
- na každou filetu z horní strany (POZOR: rybu kůží dolu) rozprostřeme naší marinádu a mírně jí na maso vtlačíme

5) Pečení
- filety přidáme na pekáč (pokud máme kůži, tak kůží dolů)
- pečeme v troube kterou jsme si už rozehřáli na 200 °C cca 45 minut (pro ty, co by chtěli rypu více do zlatova a křupavější, tak doporučuju zvýšit mírně doplotu)
- rybu průběžně kontrolujeme a proléváme

Máme hotovo, rybu podáváme s přílohou dle vašeho výběru. Jako dresink můžeme přidat jednoduše dijonskou hořčici.

MALEJ TIP NA ZÁVĚR: do pekáče přidáme nakrájené brambory a pečeme je spolu s naší rybou a stejně tak jako rybu i je proléváme v průběhu pečení.

 

shotty - ®, 3.6.2014
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

N shotty - ® St 24.2.2016 21:59:46
KAPRAL >> Tak to jsem rád :-)
N KAPRAL - ® St 25.11.2015 17:11:44
Pro příznivce diety to moc není, ale nám to chutnalo.
N marmyš - ® St 25.11.2015 17:06:50
KAPRAL >> Stálo to za tu námahu?
N KAPRAL - ® St 25.11.2015 16:40:54
Postupoval jsem dle receptu a na závěr pečení jsem prolil rybu s bramborami smetanou na vaření s jednou lžičkou dijonské hořčice a několika stroužky česneku a dopekl.

[ Vstoupit do diskuse - 4 reakcí ]

Co je nového - všechna témata
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniFox Ranger bivak 1man

Za 6.999
OD 15.10.2017 SE SLEVOU 50% jinde už těžko seženete - Fox Ranger kvalitní rychloskládací bivak pro jednoho rybáře, materiál VENTEC který vás ochrání před jakoukoli nepřízní a rozmarem počasí za cenu "brolíčka"

akce, rybareni-1600Kč sleva JRC Extreme 3D

Akční nabídka na jeden z nejkvalitnějších spacích pytlů na trhu. Nyní máte možnost si zakoupit tento vynikající výrobek za neuvěřitelnou cenu. Akce platí do vyprodání skladových zásob. Doprava ZDARMA!!!


Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Gammarus -Žďár nad Sázavou Gammarus -Žďár nad Sázavou

Žďár nad Sázavou, Nádražní 464