Filety na dijonské horčici s petrželovou natí + FOTO
Pečení rybRecept je vhodný pro kteroukoliv rybu, kterou by jste si rádi připravili. Já osobně jsem si zvolil kapra, ale nebál bych se použít ani na pstruha, lososa a další ryby.
SUROVINY:
1 kg Filety z ryby
Několik střoužků petrželové natě
6 lžiček dijonské horčice
2x středně velký citrón
1-2 lžičky drcený kmín
Česnek
Cukr
Sůl
Pepř
Máslo dle potřeby
Poznámka: s množstvím surovin můžete experimentovat, každopádně základ tohodle receptu tvoří především dijonská hořčice, petrželová nať a česnek a na těchto surovinách nedoporučuju šetřit, natož je vynechat.
POSTUP:
1) Filetování
- naší připravenou rybu nafiletujeme, snažíme se o přímeřeně stejnou tloušťku
2) Příprava surovin
- připravíme si všechny potřebné suroviny včetně nafiletované ryby
- rozehřejeme troubu na cca 200 °C
2) Marináda
- vezmeme misku na marinádu
- do misky budeme přidávat následující suroviny (nezáleží na pořadí)
- omyjeme petrželovou nať a tu nasekáme (můžeme jak na hrubo, tak na jemno)
- vymačkáme citronovou šťávu ze zvoleného počtu citrónu, já zvolil 2 středně velké na cca 1 kg filety
- přidáme zhruba 5 lžiček dijonské hořčice, kdo má rád výraznou chuť, tak může i víc
- nasekáme česnek, já osobně mám rád česnek, přidávám 6-10 stroužků česneku
- 5 lžičky soli, 3 lžičky pepř, drcený kmín (Je dobré ho tam dát, ale zárověň to s ním nemá cenu přehánět - doporučuji 1-2 lžičky) a 1-2 lžičky cukru
- máme hotovo, suroviny promícháme
Poznámka: ochutnejte promíchanou směs a podle chuti přidejte případně některou z ingrediencí.
3) Příprava pekáče
- do pekáče dáme takové množství másla, aby po rozehřátí filety nebyli v másle úplně potopené.
- k rozehřátému máslu přidáme část naší marinády a tu rozprostřeme po našem pekáči
4) Obalování v marinádě
- naše filety si můžeme ještě před marinováním mírně osolit a opepřit
- na každou filetu z horní strany (POZOR: rybu kůží dolu) rozprostřeme naší marinádu a mírně jí na maso vtlačíme
5) Pečení
- filety přidáme na pekáč (pokud máme kůži, tak kůží dolů)
- pečeme v troube kterou jsme si už rozehřáli na 200 °C cca 45 minut (pro ty, co by chtěli rypu více do zlatova a křupavější, tak doporučuju zvýšit mírně doplotu)
- rybu průběžně kontrolujeme a proléváme
Máme hotovo, rybu podáváme s přílohou dle vašeho výběru. Jako dresink můžeme přidat jednoduše dijonskou hořčici.
MALEJ TIP NA ZÁVĚR: do pekáče přidáme nakrájené brambory a pečeme je spolu s naší rybou a stejně tak jako rybu i je proléváme v průběhu pečení.
Diskuse k receptu
Kde to žije - všechna témata
7:00Jezera Milada a Most se zatím pro rybářskou veřejnost neotevřou (Bleskovka) 12
5:03EPOXID -fan club 339
4:24Pivo- craft beer 478
ČtRIS – rozšíření helpdesku pro potřeby místních organizací (Bleskovka) 841
ČtHnidopišká úvaha - o čem vlastně rybařina teď je.... 15
ČtZákaz nahození zátěže při lovu sumců ze břehu (na vodách, kde není povoleno vyvážení) 84
ČtFox Stalker, Stalker Plus, Horizon Pod - fotky, zkušenoti, postřehy atd... 240
ČtUpgrade přívlačového prutu a navijáku na štiky, candáty, okouny... 14
ČtSpey & Salmon 441
ČtKorda Developments a vše co k této značce patří 735
ČtMalé vodní elektrárny aneb mlít či nemlít... (Bleskovka) 5
ČtStojan Fox horizon duo pod 5
ČtNákup v Německém Anglermarkt 60
StJak jsme vlastně začali chytat ryby 31
StMiloš Zeman legenda 154
Co je nového - všeobecné
ČtBleskovka: Malé vodní elektrárny aneb mlít či nemlít...
StBleskovka: Jezera Milada a Most se zatím pro rybářskou veřejnost neotevřou
PáBleskovka: Zákaz přívlače od 1. září na vybraných pstruhových revírech Severočeského RS
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Akční nabídky
Perfektní vysoce viditelný monofilní vlasec, který se extrémně rychle potápí, a díky tomu je skvělou univerzální volbou pro většinu rybářů. Má velmi podobné vlastnosti jako náš nový vlasec Density Carp Mono.
Za 2.099 Kč
Bez ohledu na to, zda lovíte s lehkým vybavením candáty, kapry, úhoře a líny, nebo se zaměřujete na středně těžký feeder – navijáky EMCAST BR LT pokryjí všechny vaše potřeby, díky svému skvělému designu.
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
29.3.Motorová pila na udici
30.3.Cortina Ivančice Velikonoční...
30.3.15. rybářské závody Dymokury...
30.3.Cejnobraní Asuán - dvojice
31.3.Cejnobraní Asuán - jednotlivci
6.4.Jarní rybářské závody Mirovice -...
6.4.Benátky Sranda Mač 2024 Jaro
6.4.Jarní závody - Bučina
11.4.Gergelík Evolution Fishing Jaro...
13.4.Zrušeno Cejnobraní jaro Kelčany
Doporučujeme e-shop
RS Fish
RS Fish rybářské potřeby s.r.o. je firma s 20 - ti letou tradicí a zkušenostmi v oboru. Naše prodejna i internetový...