Candáti chuťovka

Pečení ryb

Ingredience: 750 g očištěného candáta, 100 g másla, 50 g cibule, bobkový list, celý pepř, 2,5 dl bílého vína, 1 žloutek, l lžíce rajčatového protlaku, l lžíce hladké mouky, 1/2 citrónu, l lžíce kaviáru, 5 dl smetany, sůl


Postup přípravy: Na másle osmahneme drobně krájenou cibuli, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem a podusíme. Pečeného candáta vyjmeme, základ zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, trochu vývaru, povaříme a procedíme. Do procezené omáčky přidáme smetanu s rozšlehaným žloutkem, prohřejeme a vložíme opečeného candáta. Při podávání jednotlivé porce zdobíme kolečkem citrónu s kaviárem.

Přeji dobrou chuť

 

hackar, 4.7.2006
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.