MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách

Ryba s bramborem a zelím

Pečení ryb

K přípravě potřebujeme:

K úpravě ryby:
1 kupovaná ryba podle chuti (já nejradši pstruha)
pár lístků libečku (nebo tymián či jiná bylina, každý má jiné chutě)
citron
sůl

Příloha:
500g Brambory
500g Zelí
250mll Smetana

Nejdříve si připravíme brambory se zelím a poté rybu, aby byla ryba nejčerstvější. Péct doporučuji současně, v jedné troubě, ať nám nic nevychladne.

Začneme bramborama se zelím:
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Střídavě pokládáme vstrvu brambor a zelí. Až proložíme vše, tak zalijeme smetanou.

Poté si připravíme rybu:
Rybu očistíme, pokapeme citronem, osolíme, trošku opepříme barevným pepřem (je nej) a dovnitř vložíme pár lístků čerstvého libečku (můžeme si jej namrazit aby byl i v zimě).

Poté oba pekáčky vložíme do trouby (naštorc se vejdou), upečeme do zlatova a podáváme rybu s přílohou. Je to moc dobré a nasytí to i dělníka!

Přeji dobrou chuť!

Zdenda

 

ZdendaZ - ®, 3.7.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.

[ Vstoupit do diskuse - 0 reakcí ]

Co je nového - všechna témata
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniPrut Delphin ZIRCON Spin

Agresivní dravci od nynějška mají nového vyzyvatele - Delphin ZIRCON. Tento tuhý, silný a rychlý prut je přímo stavěný na ty největší štiky, candáty, ale i cílený lov menších sumců.

akce, rybareniSportcarp vlasec Stoner

Za 299
Stoner je náš nový vlasec, který má nízkou průtažnost a je velice vhodný do kamenů a závadových vod. Díky speciální výrobní technologii má 10x větší odolnost proti oděru než běžný monofil stejného průměru.


Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Rybářské potřeby- SWEETFISH Rybářské potřeby- SWEETFISH

Břeclav, Lidická 3461/9B