Ryba s bramborem a zelím

Pečení ryb

K přípravě potřebujeme:

K úpravě ryby:
1 kupovaná ryba podle chuti (já nejradši pstruha)
pár lístků libečku (nebo tymián či jiná bylina, každý má jiné chutě)
citron
sůl

Příloha:
500g Brambory
500g Zelí
250mll Smetana

Nejdříve si připravíme brambory se zelím a poté rybu, aby byla ryba nejčerstvější. Péct doporučuji současně, v jedné troubě, ať nám nic nevychladne.

Začneme bramborama se zelím:
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Střídavě pokládáme vstrvu brambor a zelí. Až proložíme vše, tak zalijeme smetanou.

Poté si připravíme rybu:
Rybu očistíme, pokapeme citronem, osolíme, trošku opepříme barevným pepřem (je nej) a dovnitř vložíme pár lístků čerstvého libečku (můžeme si jej namrazit aby byl i v zimě).

Poté oba pekáčky vložíme do trouby (naštorc se vejdou), upečeme do zlatova a podáváme rybu s přílohou. Je to moc dobré a nasytí to i dělníka!

Přeji dobrou chuť!

Zdenda

 

ZdendaZ - Profil, 3.7.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.