rybí filety na kyselo

Rybí saláty a zavináče

2kg čerstvých ryb,nejlépe plotic,300g kořenové zeleniny,400g cibule,2 lžíce divokého koření- bob. list,nové koření,černý pepř,jalovec,hřebíček skořice,).Zálivka-300ml octa,700ml vody, 1lžíce soli a cukru 3 čili papryčky,hořčicové semínko a koriandr. Očištěné rybi namočím na půl dne do studené vody okyselené octem,kterou alespon dvakrát vyměním.Ryby vykucháme,odstranime hlavy a ploutve, stáhneme kůži,a vyjmeme páteřea větší kosti. Takto připravené filety vložím na 4hod. do mléka. Mezitím očistíme zeleninu, nakrájíme na kostičky a uvaříme do poloměkka. Cibuli nakrájíme na kolečka. Zálivku svaříme a necháme vychladnout. Do dobře vymytých sklenic klademe filety po vrstvách a prokládáme cibulí zeleninou a kořením. Nakonec zalejeme vychladlou zálivkou, sklenice uzavřeme a necháme v lednici nejméně 3 dny.Konzumuji sčerstvým pečivem. Nechte si čvachtat.

 

Hrášek - Profil, 15.12.2011
Průměrná známka: 1,86

Diskuse k receptu

Hrášek - Profil | Čt 22.12.2011 16:47:42

retrívr >> Jasne čus.

retrívr - Profil | Čt 22.12.2011 16:37:57

Hrášek - >> Tak opravu jsi už provedl. Nevidím problém.

Hrášek - Profil | Čt 22.12.2011 16:35:55

retrívr >> Budu to muset opravit.

retrívr - Profil | Čt 22.12.2011 16:27:36

Hrášek - >> Teď už rozumím, trochu jsi mne zmátl. Jinak asi dobrý. DEělám podobně, jen tam nemám pasáž mléko.

Hrášek - Profil | Čt 22.12.2011 16:02:15

Ddobra připomínka samozdřejmě je před lázní vykucháme, chyba v tisku.

Cloud - Profil | Čt 15.12.2011 10:28:50

Hrášek - >> Proč ty už očištěné ryby před tou okyselenou lázní rovnou nevykucháš?