Pečenáče v nálevu

Rybí saláty a zavináče

Ryby,pepř,sůl,česnek,vejce,hl.mouku,červenou sladkou papriku,olej,ocet a směs koření na ryby,cibuli,bobkový list,nové koření,voda

Postup:

Očištěnou rybu,z které jsme udělali filety nakrájené na kousky,nebo podkovy posolíme,popepříme,posypeme paprikou a můžem přidat ještě směs koření na ryby pro výraznější chuť.Plátky z ryb posypeme moukou,obalíme ve vajíčku potom ve strouhance a pečeme na rozehřátém oleji do zlatova z obou stran.Po opečení naskládáme do sklenic,do kterých jsme dali předem cibuli,nakrájenou na plátky.Teď si připravíme nálev,kterým ryby zalijeme.

Nálev:
- 1/2 l vody
- 1/2 l octa
- 5 dkg cukru
- sůl,pepř,3-5 kuliček nového koření (nálev můžeme připravit i z Deka na okurky)
Vše uvedeme do varu a zalijeme sklenice,zavíčkujeme a čekáme (jestli to vydržíte) alespoň 3 dny.Přeji dobrou chuť.

 

Frc - Profil, 29.9.2009
Průměrná známka: 1,56

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.