zbytky z uzené makrely

Ahoj všichni! S nastávajícím podzimem zkouším něco nového na dravce. V otázkách jsem načetl návody na prošití kousku rybího ocásku, který se má nechat zasmrádnout, atd. Co takhle na candáta zkusit nastražit hlavu z uzené makrely, nebo ocásek. Zkoušel to už někdo? Jaký máte další "fígl" na úspěšný lov, který můžete nebo jste ochotni ostatním prozradit?
Autor diskuse: Fanda - , 9.11.2005 dravci - nástrahy, návnady

brach - Profil | Čt 10.11.2005 11:44:41

Prozradím další fígl - chytání na slanečka, nebo na zavináče - ne však na toho velkého (kusovka), nýbrž na ty malé, kterých je asi 15 v nízké nádobce.

šeptal - Profil | Čt 10.11.2005 8:29:42

miras S.: Srandisto. Nepsal jsem tam jen o torzu z uzenáče, víš?

Miras - Profil | St 9.11.2005 22:34:25

fanda: makrela (zamražená, ne uzená) obsahuje hodně oleje, který se ve vodě dobře rozpouští. Nevidím důvod, proč to nezkusit. Osobní zkušenost nemám, ale v Norsku to kamarádi kvůli dobré pachové stopě dost používali.

miras S. - Profil | St 9.11.2005 22:15:07

šeptal: jaký jsou náklady na ocásek z uzený makrely, že se bojíš zklamání ?...............

Many | St 9.11.2005 16:31:44

šeptal-když chceš aby ti někdo řekl svoji zkušenost tak musí nejdříve zkoušet!!!!!!!

maxwell - Profil | St 9.11.2005 16:14:14

Fanda:a co čekáš za odpovědi,když zadáš takovuohle otázku.

Bosanac - Profil | St 9.11.2005 16:02:21

Fanda: a mas moznost jako moderator otazky vymazat odpoved ktera dle tveho mineni neodpovida . A figl na uspesny lov je hodne drahy , a neprozrazuje se tady na MRKu s xy lidi ktere neznas .EDIT : Musis si to asi sam vyzkouset .

šeptal - Profil | St 9.11.2005 15:58:03

Fando, já než něco zkouším, tak se nejdřím poptám, jaký s tím kdo udělal zkušenosti. Klidně bych se zeptal i na jakoukoliv drobnost, jako tady na uvedenou omáčku, nebo kostru z uzenáče. Stejně jako se zeptám na vlasec, wobler, naviják, či prut. Ty nejdřív zkoušíš bez ohledu na náklady, případné zklamání a čas, a pak se teprv ptáš, co na to ostatní? A ten svérázný humor některých pisatelů - to je jen takový kořeníčko.

Fanda | St 9.11.2005 15:52:56

Vážení kolegové,
čím to asi je, že si toto místo někteří z nás pletou s diskusním fórem časopisu TRNKY-BRNKY, či jinými periodiky, obsahujícími ponejvíce srandoviny. Přece nejsem takové pako, abych si vyjetý olej z Avie či Tatrovky, nebo spešl rybí máčku z Thajska, nevyzkoušel sám, ještě dřív, než se zeptám na MRKu, když se neosvědčilo ani jedno, ani druhé.
Při sledování takových reakcí si myslím, že je to již příprava na obvyklý rybářův zimní spánek, kdy nám mozkové závity už tak ochotně nepracují, anebo možná také "jenom" neochota se podělit se zkušenostmi, které by si zasloužili znát všichni ti, co se pyšní hrdým titulem RYBÁŘ?
Nechci tuto debatu vytáčet do spirály, ale podobné reakce "rýdobyvtipálků" se tu objevují častěji, bez ohledu na téma zadané otázky. Bohužel i tomuto se v konečném důsledku dá říct "svobodný přístup k informacím", nebo "právo každého jednotlivce na jeho vlastní názor", ale pokud máte opravdu tolik času a zaměstnavatel Vám umožňuje používat internet jenom k tomu, aby většina reakcí vypadala právě takto, přiznám se, že Vám všem od teďka závidím něco víc, než jenom Vaše hojné úlovky. Jen pro pořádek a ukojení zvědavosti ostatních: nemá se do toho vyjetého oleje přece jen něco přidávat? Raději mi zavolejte, aby to nedej Bůh nakonec v neprospěch ryb nevyužili i ostatní.
Díky!

XAXAP - Profil | St 9.11.2005 13:55:01

Drazi kolegove!

na candaty je nejlepsi olej z Avie, Liazky, Tatry, V3Sky apod., poradne vyjety. Ten se 100% jistotou odlepi candaty ode dna!

S uctivym pozdravenim!

Martin X A X A P I/I I-0 C Tomas
Praha - centrum

Ivo - Profil | St 9.11.2005 11:57:14

Vynikající je pravá thajská rybí omáčka, v každém marketu ji mají....

MrKos - Profil | St 9.11.2005 9:54:56

šeptal: špatně jsem to možná formuloval... tedy sardinkový olej je to pravé :-) na druhé straně i ten ze sardinek je určitě " navoněn " natolik aby i ( kromě rostliné ) rybí stopu zanechával... a rybka bez něj či s ním je určitě rozdíl...
někde jsem nedávno četl že je použitelný i rostlinný olej z uzených šprotů... aromata jsou dostatečně silná na nějaký ůčinek.. na jaký?... nevím :-)

šeptal - Profil | St 9.11.2005 9:48:34

MrKos: Olej ze sardinek, co koupím někde ve večerce a sardinkový olej jsou dva rozdílné pojmy. Nevím, jestli úhoři pasou po tom rostlinném z plechovky.

MrKos - Profil | St 9.11.2005 9:42:43

fíglů je spousta... když už jsme u těch rybích pachů tak není špatné napustit rybku olejem ze sardinek.. cise jsem to nezkoušel ale jeden kolega taky rybář tvrdí že to funguje... dokonce se dá tím olejem napouštět i rousnice... a na hady to prý není špatné...

Robert(původní) - Profil | St 9.11.2005 9:36:29

Spíš než uzenou makrelu bych zkusil mraženou - je to levnější a podle mne ten kouř z uzené vadí.

harpunar - Profil | St 9.11.2005 8:39:52

Nevzpomenu si,kde jsem to už slyšel,ale někdo propagoval natlačit do mrtvé rybky sardelovou pastu.Prý je to účinné.Ovšem nemohu potvrdit,páč jsem vláčkář.