Fluorcarbon

Jak správně použít fluorcarbon?Používáte ho jako navazec od obratlíku k háčku celý,nebo kombinovaný?Může někdo prozradit uzle a montáže s použitím tohoto materiálu.Popřípadě nějaký odkaz www stránky kde je to k vidění?Je to poměrně nový materiál(co se týče návazců) a v knihách o tom není ani zmínka.Díky
Autor diskuse: kapr - Profil , 19.10.2005 kaprařina - techniky lovu

Martin - Havířov | Čt 20.10.2005 13:09:03

Luboš.... Ano Luboši máš pravdu jen jsem napsal svuj poznatek s Fluorokarbonem. Na D6 jsme chytali v hloubce cca 1,8 - 2 m. ono na D6 hlouběji jak 3 m snad ani není. Nebylo aspoň nikde tam , kde jsme doposud chytali. Samozřejmě netvrdím že není nic lepšího nebo stejně dobrého jako Fluo , ale v naších podminkách se nám tato kombinace osvědčila nejvíce. Toto je pouze můj názor na fluorokarbon.

Lubos Zabcik - Profil | Čt 20.10.2005 11:57:08

Martin..ten isty vysledok,vsak dosiahnes aj pouzitim snurky s oznacenim skin...je ich vela druhov preto neuvadzam konkretnu zancku ci plny nazov..Flourocarbon,je ti uplne nanic vo vode hlbsej ako 3m.alebo v kalnej vode..opodstatnenie pre ake vzniko,je velmi cista voda napr.nejakej pieskovne a 1-3m lavica..priklad.

Martin - Havířov | Čt 20.10.2005 10:47:39

Používali jsme ho poprvé v září na D6 a výsledky byly skvělé. Návazce jsme dělali celé z fluo cca 20 - 30 cm a navíc jsme to vyvazovali na Déčko , asi něco jak uvádí CUCÁK. Háčky od K. Nashe opravdu kulatější s rovným očkem. Ještě jsme doplnili o vlasové rovnátko. Záběry seděli 100% a vždy byl kapr píchnutý ve spodním pysku a neměl skoro žádnou šanci se vypnout ani vyříznout. Fluo můžu opravdu vřele doporučit. Je s navázáním trochu více práce , ale když jsem viděl výsledek tak už asi nic jiného používat nebudu. To je muj názor na fluo. Čau Martin

Lubos Zabcik - Profil | St 19.10.2005 20:48:50

a funguje to 100%..tiez som na to prisiel..a este funguje flourocarbon+multistrand cca 1,5-2cm od hacku.

Cucák - Profil | St 19.10.2005 9:54:38

Používal jsem fluorocarbon pro 3 typy montáží, které jsem zredukoval na 2.Kombinaci fluo + pletenka cca. 2 cm od háčku jsem přestal používat,dle mých zkušeností funguje stejně jako klasická montáž na dno. Hodně se mi osvědčila kombinace fluo + fluo, spojený dvěma smyčkama pro zvýšení pohyblivosti nástrahy. No a výbornej je taky celej návazec fluocarbonu, dělám ho kratší ( max. 10 cm ), uvážu to klasickým uzlem, přebytečnej fous vlasce nestříhám ale vrátím ho do očka, nahřeju zapalovačem a na konci rozšířím ( rozplácnu ) a použiju jako ramínko pro D montáž. Pro tuto montáž je ideální použít kulatější háček s očkem vyhnutým dozadu, s klasickým háčkem to skoro nefunguje. Uzly jsem okoukal z notoricky známého videa Korda.