Příprava masných červíků

Připravujete nějak masné červy před lovem? Např. přesívání nebo dipování nebo nějaká jiná úprava.A jaké máte zkušenosti s vnaděním slepenými červy?
Autor diskuse: pro - , 5.10.2005 plavaná - nástrahy, návnady

miki - Profil | So 15.10.2005 17:40:48

slon: tohle se nedělá jen kvůli odmaštění, ale hlavně kvůli tomu, aby tolik nesmrděli. V dnešní době je to už ale pasé a praktikovalo se to hlavně před cca 10-15 lety, kdy se červi vyráběli doma. Každopádně nejde o "výstřelek".

karelc:-)))

MrKos: díky

slon1211 - Profil | Pá 14.10.2005 18:52:52

Kdysi mi někdo na Mrku poradil červy před použitím přeprat vlažnou jarovou vodou - je tomu asi už 4-5 let.Osobně jsem si nedovedl představit jak by to nějakej živej tvor (červy) mohli přežít takovou chemickou koupel. Cílem bylo odmaštění a tím rychlejší pokles nástrahy s háčkem ke dnu - mluvím samozřejmě o plavané a nejlehčích plavačkových háčcích . Tenkrát jsem ještě byl takovej nadšenec ,že jsem to zkusil, červi přežili a byli kupodivu ještě čilejší ( asi tím ohřevem vlažnou vodou) zdůrazňuji vlažnou ne teplou ani horkou a opravdu to fungovalo :)) Prý to závodníci běžně dělají - zatím to tady nikdo nepopisoval - tak si ten dotyčný ze mně buď vystřelil ,anebo jste to zatím ještě nestihli napsat.
Každopádně to funguje.

karelc - Profil | Pá 14.10.2005 17:31:55

MrKos: ještě je zaliju želatinou, to bude skoro jako ruský vejce :-) BTW: doma jsou zvyklí, nějakej červík nikoho nerozhází :-)

MrKos - Profil | Pá 14.10.2005 17:29:34

karelc: doporučuju skleničky od výživy aby byl dobře vidět výsledný produkt... pěkně to potom zařaď mezi kompoty do spižírny... a to bude doma fičák :-)

MrKos - Profil | Pá 14.10.2005 17:28:21

miki: koukni na more information... je tam rozepsáno kolik kterých je v plechovce .... cena je po přepočtu poněkud drsná, ale nebránil bych se zkusit to ... :-)

karelc - Profil | Pá 14.10.2005 17:27:06

miki, MrKos: budu teď objednávat nějaký ty pinky, tak že bych zavařil do zásoby? :-)

miki - Profil | Pá 14.10.2005 17:23:59

MrKos: Díky---tak to je šlupka:-)))))

miki - Profil | Pá 14.10.2005 15:24:52

Patan: Angličtina není moje silná stránka. Můžeš to na těch stránkách přímo najít a dát sem odkaz......díky

MrKos - Profil | Pá 14.10.2005 13:45:20

šeptal: a to možná mají ti červi i černé svědomí... :-) ale mě by vadilo že se nehýbou... to je jejich hlavní plus...

šeptal - Profil | Pá 14.10.2005 13:34:07

To se zelení poserou, až se domáknou, že někdo zavařuje červíky za plného vědomí.

Vokoun - Profil | Pá 14.10.2005 13:27:44

Vaření červi, konzervovaní červi... Největší výhodu vidím v tom, že když to nebude brát, dám si červí gáblík. Už to i P. Novotný propagoval na TV NOVA :-)

pro | Pá 14.10.2005 12:49:37

Myslím,že u nás (v Česku) nic takového není.Možná se časem někdo najde,protože to podle mně není špatný nápad.
Myslíte,že by ti červíci šli třeba zmrazit aby měl člověk v případě nouze alespoň něco?

Patan - Profil | Pá 14.10.2005 6:15:13

Konzervovane cervi najdete kliknutim na reptiles a potom kliknutim na foods

Patan - Profil | Pá 14.10.2005 6:12:49

Nevim jak v cesku, ale tady v USA se daji koupit v prodejnach pro zvirata konzervovani cervi v plechovkach velikosti pastiky(zhruba 300ks). Cisti cervi jsou za ziva zakonzervovani ve vlastni stave, po otevreni jsou krasne ztuhli a dobre drzi na hacku. Jedina nevyhoda je ze se nehybou, ale na druhou stranu jsou stale pri ruce a relativne cerstve, vzdy mam v batohu par plechovek www.drsfostersmith.com/default.cfm?ref=3232&subref=ax

Milan - Profil | St 12.10.2005 9:21:27

Největší výhoda je v tom že červy nikam nazalezou. Ty spařené jsou delší a ztrácí barvu. Proto ten spray od Sensasu. Rybám nevadí ani jedna varianta.
(v jiné otázce je zde na MRKu vyčítáno, že ze závodění ostatní rybáři nic nemají - Šárka je závodník a kdo se chce od ní přiučit ten se přiučí :-))).)

miki - Profil | Út 11.10.2005 18:32:57

g.b: :-))))))

george.brain | Út 11.10.2005 18:19:05

Já největší výhodu spatřuji v tom, že máš víc masa:-))) na dně řeky.

miki - Profil | Út 11.10.2005 18:01:49

g.b: největší výhodu, kromě tvých popsaných vidím hlavně v tom, že koule můžeš udělat dříve než ostatní a nekalkuluješ s tím, že ti červi vylezou:-)

george.brain | Út 11.10.2005 17:57:50

No já to osobně vyzkoušené nemám, ale na MS žen v Chorvatsku to bylo teamem Anglie praktikováno. Šárka to praktikovala již několikrát u nás a výsledky má. Určitě to budu muset také otestovat, jak to funguje.

miki - Profil | Út 11.10.2005 17:48:29

g.b: Zajímavé!! Ale přesto, živá je živá, i když na druhou stranu, jestli to takhle funguje, není co řešit.

george.brain | Út 11.10.2005 17:45:17

Jinak ještě jedna zajímavá věc ohledně červů. Šárka Švehlová ted aplikuje na závodech fintu, kterou odkoukala od anglických závodnic. Finta spočívá v tom, že červy před chytáním spaří horkou vodou. Tím dojde k jejich usmrcení a do krmení je dává mrtvé. Má to 3 výhody jak mě bylo řečeno, a to:

1. Koule může dělat podstatně dříve, protože mrtvý červ ty koule nerozbije.

2. Do kalibrované nádoby se vleze až 1x víc červů, protože se nehejbají

3. Po dopadu koule na dno, vydrží koule déle pohromadě a navíc červ nezálezá do dna.

Výsledek je ten, že na dno se dostane více "masa" a krmení zůstane déle na místě. Podle toho jak Šárka zachytala na Poháru Ludmila v Mělníku je vidět, že něco na tom bude.

oskus - Profil | Út 11.10.2005 13:30:19

někde jsem četl že jsou dobré otruby a přez jaké sítko je přesíváte?

Milan - Profil | Út 11.10.2005 13:18:17

peters: Spray - správný postup je že ty červy ochladíš tak, že neožijí!! Vypadají jako živý, ale jsou nehybní.

Šlehy | Po 10.10.2005 18:11:33

Peters:Spray? Biolit :-))

Já používal jeden čas od Moselly Maggot cleaner.To se přisypalo k červům a ti se v tom vyčistili a ještě pochytili trochu aroma.Měli asi pět příchutí podle cílových ryb.Chtělo to ale přisypat chvíli před lovem.Po delší době to také kyslo.

peters - Profil | Po 10.10.2005 13:29:54

Má to být nějaký spray který červíky ochladí tak že se přestanou hýbat ale po čase zase normálně fungujou. Má to být dobrý do krmení.

pro | Po 10.10.2005 13:25:05

zubáč: To jsem taky zkoušel.A v případě,že tam nejsou dlouho se mi to dost osvědčilo.Jinak na delší skladování jsou určitě nejlepší piliny.
Schmeichel: Co to je? O tom jsem ještě neslyšel.

Schmeichel - Profil | Po 10.10.2005 11:28:09

Neskusali ste niekto ten pripravok od Sensasu,od ktoreho cervy "zmeraveju" a nerozoberu gule krmenia a po vhodeni do vody sa zase rozhybu?

MrKos - Profil | Po 10.10.2005 10:56:56

nejlepší jsou suché piliny... jakékoliv krmení, šroty, strouhanka, rýže apod. dřív nebo později kysne protože červíci vylučují vlhkost tolik potřebnou k následnému zakuklení... v pilinách nebo drobných hoblinách není problém... pro uskladnění na krátkou dobu toto neplatí a dá se opravdu zkoušet klidně je i takto nadipovat krmením... ale o 4 týdnech takového uložení mám pochybnost....

Jaro - Profil | Po 10.10.2005 9:50:29

schmeichel - tiež mi to kyslo. Preto som tie červy najprv dosucha vyčistil v suchých /dôležité/ pilinách. Potom som ich premiestnil do suchého krmiva a dal na nejakú 1/2 hodinku do mrazničky, kde sa ukľudnili, pretože ich vzájomným trením vzniká teplo a výpary, ktoré sa na stenách nádoby zrážajú do kvapiek a až potom som ich dal do chladničky, najlepšie pri teplote okolo 2-3 C, aby sa hýbali čo najmenej.

Schmeichel - Profil | Po 10.10.2005 9:27:27

zubáč: Ja som to tak skusil,ale po case mi zacalo to krmivo plesniviet:-((

zubáč | Po 10.10.2005 8:09:55

Osobně když je koupím, doma je přeoseji a nasypu do nich trocha krmiva , se kterým budu chytat, aby nasáli aroma, samozřejmě je dám do nádoby s větší plochou dna, aby nebyli ve velké vrstvě... a do chladničky.... vydrží v použitelném stavu 3-4 týdny...

pro | Pá 7.10.2005 15:04:09

george.brain: díky za radu.Určitě to zkusím podle tvého návodu

Robert(původní) - Profil | Pá 7.10.2005 9:20:54

GB: Někde jsi psal, že se červi také "voní". Můžeš napsat jak?