Jak nakoupit "základní sadu" umělých nástrah pro přívlač?

Jakou základní sadu umělých nástrah by jste doporučovaly nakoupit začátečníkovi v přívlači? Jaké tyby woblerů, twisterů, třpytek a v jakých velikostech? Kolik umělých nástrah si má do začátku nakoupit člověk, který na přívlač jěště nechytal? Nejlepší by bylo, kdyby jste mi mohli napsat Váš jednoznačně nejúčinější wobler (výrobce, typ, barva, velikost), třpytku a pod. Zatím se nechci specializovat na konkrétní rybí druh, chci se přívlačí hlavně pobavit (třeba i lovem malých okounů, tloušťů apod.). Existuje snad někde nějaká veřejná statistika úspěšnosti umělých nástrah?
Autor diskuse: Zdeněk - Profil , 8.6.2005 dravci - nástrahy, návnady

coatnick - Profil | Ne 31.12.2006 11:57:09

Zdenku, pokud si z Prahy, muzeme se domluvit a myslim, ze bych Ti moh, za zajimavou price, nechat "zaklad" na privlac, ktery jsem si vytvoril i na zaklade rad kolegu na zdejsim webu.Letos jsem definitivne presel na mouchu, takze se to doma vali nevyuzite. Nic nevnucuju, misto to nezere..

tloušť - Profil | Ne 31.12.2006 11:40:30

hele jesi bys chtěl začít ze začátku chytat třeba tlouště,okouny atd.třeba lehkou přívůačí abyses to naučil tak si kup jistě vaškovky 000,00,0 a 1 a hamerky 00,0,1 v různých barvách a jesi nake voblery tak menší do 5cm můžou být dražší rapalky do 5cm třeba plovoucí ale i salam hornety,minow,tiny,butcher anebo dorado
adresy:
http://www.sportfishing.sk/?cmd=1&caid=52&oid=1&language=10

http://www.firmadragon.pl/strony/oferta/woblery/woblery.html

http://www.fishing-mart.com.pl/en/products.php?groups=5&assortment=20

Kubajs - Profil | Ne 31.12.2006 10:36:16

Určitě bych koupil:
3x Original OD RAPALY
2x Popa od Rapaly
5x Rotačky Emte
5x Rotačky Meps
Alespon 50gum

Mischal Black | So 30.12.2006 23:37:35

Zdenku tato otazka je dost obsiahla no ked ti mam poradit.Kup si z každeho niečo woblery,gumy,plech a nejaky chlp.Podla toho uvidiš čo ta bude bavit najviac.A s čim budeš mat uspech.Každy mame svoje naj.No ked budeš mat volšovy ruce tak ti nepomože sebelepšia nastraha.Treba skušat a pilovat svoju techniku

pppp - Profil | So 30.12.2006 22:13:38

Zdeněk - ty se na to díváš z hlediska programátora. A to je špatně.EDIT: ryby se nedají naprogramovat.

pousky - Profil | So 30.12.2006 20:35:50

Skus www.nástrahy.cz tam si vybereš !!!
a nebo www.hobby-g.cz !!!

Kubajs - Profil | So 30.12.2006 20:07:27

No tak hlavně zaleží na tom jaký máš nádobíčko a potom si můžeme popovídat o nějakých vláčecích nástrahách

Zdeněk - Profil | Út 14.6.2005 14:56:07

Asi tak 1500,- pro začátek.

denyg - Profil | Čt 9.6.2005 15:43:25

Kolik do toho chceš vrazit???

jepice.cz - Profil | Čt 9.6.2005 15:11:01

za začátku si kup od každýho něco. první měsíc zkoušej na kterou máš ůspěchy a nakterou ne. Postupem některý dokoupíš a zas odzkoušíš. a takhle postupnym vylucovanim nastrah na ktery to nejde ziskas svoji treba top30 nej nastrah.

rybomil | St 8.6.2005 13:20:22

Zdeňku, můj základní vláčecí sortimenmt tvoří 80 voblerů ,100 rotaček, nějaké plandy, cikády, devony, tvistry.........
Ne fakt teď už beze srandy, na každou vodu to chce určitý typy a druhy nástrah, nehovořím o cíleném druhu ryb. Mám " svoji základní "sestavu voblerů, které už jsem popsal tuším v několika otázkách a dost dobře nevím co jsem tam psal, bo tu sestavu doplňuji a některé zas vyřazuji. Taky podle toho jaké zrovna jedu revíry. Podívej se proto do vyhledávání, atd. Určit jednoznačně nějaký typ je asi jako odpovědět na otázku jakým autem nejlíp jezdit po dálnici. Voblery všeobecně popsané barevné varianty najdeš v článku na konkurenčním rybářském imperiu chytej.cz ( fuj to bude reklama ! ) . Ten článek ti může hodně pomoci se orientovat, nebo
taky dokonale zamotat hlavu. Někteří borci mají jistě doma dobře schované výtisky bývalého Sportovního rybářství( asi tak č. 4 + 5 / 93 ??? ), kde byla přehledná tabulka tehdejších rapaláckých výrobků s cílením dle počasí, barvy vody a druhu ryb. Mám to doma zabukované a k vodě nosím občas jen stručný výpis toho co nemám za ty dlouhé roky ještě v hlavě. Někdy to ale neplatí, např. typ RH ( červeno/ bílý ) vůbec nepoužívám mnoho roků.
Podobně barvu FT. Jinak jedu tak asi vobler 80 %, rotačka 10%, guma 5%, cikády aj. vymoženosti 5%.

Angler - Profil | St 8.6.2005 12:26:19

Kdyz zacinas, doporucil bych ti ze vseho nejvic rotacky, nejspis si na ne nejsnaze zachytas, nepotrebujou zadnou specialni techniku vlaceni, proste si nekam stoupnes a vejirovite prochytas celou plochu od brehu ke brehu. Nejlepsi na zacatek budou maly az supermaly takze 00 az 2, na ne budes mit pravdepodobne nejvic uspechu, a rychleji te privlac chytne, nez kdybys mel jeden zaber za den... Doporucuju Meppsky, jak normalni, tak Long Aglie do proudu, v ciste vode a navecer stribrny, pri zakalu a pres den zlaty, osvedceny jsou cerveny ocasky z buzirky, lepe z chemlonu. Dalsi klasickou chytlavou rotackou je Black Furry. Co se tyce rychlosti vlaceni, zkousej ruzne, ja vetsinou lovim u dna, vlacim co nejpomaleji to jde, aby list jeste rotoval, ale napr. na bolena je zase lepsi hrozne rychle u hladiny, a tak, aby rotujici list obcas procisnul hladinu, par tloustu v proudu me taky nechtelo vzit pomalou, ale kdyz jsem ji hnal jako o zivot, zacali na ni utocit, v zasade ale zkousej vsechno, s rotackou se toho moc zkazit neda. Postupem, az zacnes privlaci propadat, a ver ze to pujde rychle, urcite pridas twistery, woblery, plandavky, rippery...

honza_s5 - Profil | St 8.6.2005 11:09:07

zdenku, resil jsem podobny problem jako ty. nikdy jsem aktivne nevlacel a letos jsem se rozhodl do trpytkareni vic polozit. jelikoz jsem financne vyrkvacel za prut a navijak, nemohl jsem se na nastrahach moc rozmachovat. moje taktika byla takova, ze zacnu s mensimi nastrahami a na malych cudlach se budu ucit techniku, hledat stanoviste ryb, atp.
takze jsem si poridil 4 woblery od salma: okouna, pstruha, cernyho tigra a cervenou hlavicku ve velikostech 3 a 4 cm - cca 119 za kus. jednoho 2,5cm uz jsem mel z drivejska od jeziska.
pak jsem sel do trpytek. zvolil jsem emte - kvuli cene. mam 11 kousku ve velikostech 0,1,2 a ruznych barvach a prisly me na 330 kacek. co jsem mel moznost je vyzkouset tak chodi spolehlive (vel. 1), ale nejsou dobry na chytani po proudu. na ty je lepsi vrbovy list.
no a par kacek jsem si nakoupil twistry a hlavicky. ale ty me vubec neuspokojili, protoze muj proutek (5-25 g) twistra s 2g hlavickou nedava. takze je pouzivam pro pruzkum dna a vazek :))
ted mam v planu jenom par kousku rotacek a plandavek od DAMU (az neco nasetrim) a pro zacatek bych si vystacil. vidim to tak, ze "vozovy park" budu stejne doplnovat po cely rybarsky zivot, takze pri dalsich nakupech muzu zurocit zkusenosti s chytanymi vodami.

vraník - Profil | St 8.6.2005 9:56:01

u mě jsou nej rotačky mepps podle cílové ryby, spíš větší než menší, gumy jak psal strejka - tam zapoj i svou fantazii a woblery ty naše barevné hračky -to je na samostatné téma - podívej se do historie otázek, naše sbírky se tam probíraly opravdu důkladně :-)

KoDA - Profil | St 8.6.2005 9:48:16

mě se moc osvědčila Mepps, zlatá vel. 1 - 2; Na mělké řeky typu horní část Berounky woblery RAPALA ORIGINAL ve vel. 11 cm (na štiky) nějaké přírodní barvy nebo RAPALA FLOATING JOINTED vel. 9 cm (bílá ryba). Nejchytlavější wobler, který jsem snad kdy, vlastnil byl YO-ZURI; modrostříbrný, zvukový, vel. tuším 8 nebo 9 cm; letos chci začít na gumy, mam s nimi sice nějaké ty zkušenosti, ale nikoliv na tekoucích vodách, kde momentálně nejvíce chytám

strejka - Profil | St 8.6.2005 9:26:10

vlaceci nastrahy jsou neco jako sberatelsky artikl tudiz tezko rici, jaky je ten spravny zaklad sbirky, kazdy to mel asi jinak, ale jestli muzu doporucit neco, na co si "urcite" zachytas, tak si kup 4", 3", 2" twistry (bile, pruhledne s flitry, prirodni hnede, zlute, zlutobile), superbanja (pruhledne s flitry a tmavsim hrebetem, svetlejsi bricho a hrbet do tmavozelena, tmavohnede s flitry), plandavku Heinz, rotacku Mepps vel. 2 (vrbovy list - perletovou, klasicky tvar - duhak, black furry - signalni zelene nebo oranzove tecky), wobler Salmo Butcher GT (Green Tiger), pak nejakeho podlouhleho kolem 8cm RH (Red Head) a mas zaklad, kterym bys mel docilit zaberu kdekoli, kde budou ryby aspon trochu zrat, mas tam nastrahy na vsechny dravce, co se u nas daji chytat, snad jen kvuli pstruhum bys mel jit s velikosti nastrah jeste niz (1" twistry, mensi rotacky - nezapomen u pstruhove privlace vymenit trojhacky za jednohacky a zamacknout protihrot, abys je nemasakroval, okouna trojhacek taky hodne poskodi) a pak uz jen chytat a obohacovat sbirku...

šeptal - Profil | St 8.6.2005 9:18:51

Těžká rada, bo co ryba, revír a období, to jiný vkus. Ale pár mých osvědčených - wobler ABU Tormentor 3 a 5 cm a-la ouklej, rotačky Vibrax Blue Fox stříbrné, s černými (červenými) puntíky a s černým lístkem s červenými (žlutými) puntíky do velikosti 2, gumy - smraďoši od Berkley v bílé, svítivě zelené a v "petrolejových" odstínech zelené a vínové, a v barvě "bílá káva". Taky malá Banja od Relaxu. Pro počáteční hrátky s menšími dravci bych vybíral spíš menší až hodně malé velikosti.

Salám - Profil | St 8.6.2005 9:06:07

Taky sem loni začínal a tak než radu ti povím spíše zkušenosti - Na woblery sem toho chyt pramálo - snad jedna štička - vysvětluju si to špatnou technikou. Rotačky mě poměrně uspokojily záběry sem měl pouze na Meps Black fury velikost 0-2 - okouni, štičky, tloušti, jeden bolínek, ripri - tak na ty sem nevytáhl snad nic - vysvětluju si to špatnou akcí ocásku a samo nedokonalou technikou, nej pro mě byly twistry mini velikostí hlavně průhledně žluté. 95% všech ryb na vláčku sem ulovil až během podzimu. Letos sem přečetl pár knih nej od Jacka Kolendovicze a docela sem se pobavil když sem si uvědomil, co jsem dělal za hlouposti a zbytečnosti. Letos budu zkoušet taky plandavky a rozjedu to pořádně s woblerama, značky různý, ale o to tak nejde, hlavní je sestavě věřit, protože se mi potvrdilo, že pokud si o nějaký nástraze myslím, že nani stejně nic nechytnu tak se mi to splnilo. Jo a důležítý je po příchodu k vodě nezačít házet jak zběsilej jen proto, že je před tebou voda, ale aktivně vyhledávat ryby, případně jejich potencionálni stanoviště, ale o tom ať Ti poví někdo zkušenější.