- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Míchání krmění pro plavačku
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
0x v oblíbených a 0x v ignorovaných.
miki - Profil | Čt 28.4.2005 16:31:37
Mlrek: Máš pravdu s tím šrotem a můžeš ho zkusit i mírně navlhčit-poprášit vodou z rozprašovače a zahřát v troubě.
Golem - Profil | Čt 28.4.2005 16:00:22
brach - Profil | Čt 28.4.2005 15:58:29
Golem - Profil | Čt 28.4.2005 9:41:08
M!rek | St 27.4.2005 21:41:21
Ten kdo přidává studenou vodu do šrotu tak ať přidá trochu rumíku nebo votky na zahřátí :o) ryby to jistě ocení a výsledek bude určitě lepší než když tam přidáte jenom tu teplou vodu bez ničeho. ;o) :D
miki - Profil | St 27.4.2005 14:57:45
mirmen - Profil | St 27.4.2005 0:22:35
Pro mne by docela zajímavé bylo vědět, zda používat teplou či vroucí vodu ( a podle toho třeba víc připravovat doma).
miki - Profil | Po 25.4.2005 13:31:44
janci | Po 25.4.2005 13:26:02
farmer | Po 25.4.2005 12:11:05
janci | Po 25.4.2005 10:48:53
Rybář - Profil | Po 25.4.2005 10:17:22
janci | Po 25.4.2005 9:36:57
mirmen - Profil | Ne 24.4.2005 23:52:39
- len na lepidlo do proudu ano, krmivo krásně drží částice, partikl, hlínu, dlouho se rozplavuje, akorát to místo do koule mačkám do placky nebo lisuju do krabičky cca 15x10x5 cm ( na lov v kratších vzdálenostech, do cca 15-20 metrů)
- Asi jsem to předtím nenapsal moc jasně, promiň. Ta poslední věta předchozího příspěvku patří taky k mému poddotazu.Ty poslední věty jsem měl na mysli jako otázku, zda by povaření ( spaření) posilovače ( na "vývar-čaj") kladně ovlivnilo krmení.Napadlo mne to při čtení příspěvků, osobní zkušenost s vařením koření nemám.
Jinak vývary ( z fazolí a dalších luštěnin či olejnin) používám do krmení běžně, je mně líto vylévat minerály, vůně apod.
Ještě "perlička z kuchyně" : - v poslední době zkouším vyrábět si něco jako "sýrový zákys".
Do plastové lahve nakrájím půlku měkkého, zrajícího sýra (romadur, pivní sýr nebo olomoucké ) a zaleju to litrem mléka. V lednici to za pár dní zesýrovatí ( občas protřepat), cca polovina je syrovátka a druhá půlka měkká sýrová hmota, základ budoucího sýra.
Před použitím protřepat a je možné tím kropit krmení namísto vody.
Někdy to používám i jako smáčku na rohlík nebo dortový oplatek.
Martin M. - Profil | Ne 24.4.2005 23:07:01
Ten tip na "koreneny caj" je dobry, vyzkousim, diky.
mirmen - Profil | Ne 24.4.2005 22:32:49
Kukuřičný šrot - spaření .
Olejnatá semena ( konopí, řepka, len) - var ( nebo do termosky + zalít vroucí vodou).
Sojová drť - var.
Ovesné vločky - spaření - lze použít, není nutné.
Použití vývarů k vlhčení krmiva.
To vše jsou asi nejčastěji tepelně upravované komponenty (+ další partikly, kroupy,kuku,luštěniny ... ) a asi to nemá smysl rozebírat.
Ale docela by mne zajímala loupaná slunečnice, zda ji mlet a dávat do krmiva drť nebo zda ji taky spařit.
A u koření ( případně u posilovačů) - zda by chuť zvýraznilo povaření ve vodě a použití ke kropení namísto míchání do suchého.
Martin M. - Profil | Ne 24.4.2005 22:14:40
Neco jineho jsou "domaci" suroviny, jako treba ten kukusrot, ktery prelivam varici vodou, aby se tvrda zrnka nasakla, srot byl lepivejsi, aromatictejsi a zrejme i rychleji ztravitelny.
Posledni dobou casto pouzivam kuchynska koreni do navnady a tam je krasne videt, ze cim dele je krmeni namichano predem, tim pak vice voni. Horka voda tomu jen pomuze. Nektera koreni po spareni voni uplne jinak (mene stiplave).
Nektere suroviny, kdyz jsou dlouho namocene, tak "pusti vodu" a jsou pak strasne lepive (strouhanka, jecny srot a.j.)
Pvl - Profil | Ne 24.4.2005 22:05:50
mirmen - Profil | Ne 24.4.2005 22:01:02
Zmínil jsi, že teplá voda by pravděpodobně mohla vést k rychlému, ale asi krátkodobému uvolnění vůní, chutí .
( Možná těkavých.Nevím, jak dlouho stabilních). Ale co když se něco z toho zachytí v nosiči.
Kdyby se - teoreticky - krmení ( nebo některé jeho složky) "nespařilo", tak by třeba některé látky nebyly uvolněny ( "nevyluhovaly se") vůbec. To jsem měl na mysli.
Ptám se jen proto, že mne to docela zajímá, nic víc v tom není.
Pvl - Profil | Ne 24.4.2005 21:49:51
mirmen - Profil | Ne 24.4.2005 21:31:39
Například : při mletí kávy se uvolňují některé aromatické esence už při teplotě 45°C. Je rozdíl mezi kávou mletou na el.strojku, který se zahřeje a část aroma uvolní do ovzduší a kávou mletou pomalu ručně, kde do ovzduší uniká minimum těkavých látek.
Je možné, že horká voda umožní částečný rozklad nebo uvolnění některých vonných a chuťově výrazných sloučenin ( silice??).
Je možné, že ovlivněním teploty olejnatých zrn nebo jejich částí víc do hloubky se chuť a vůně zvýrazní.
Koneckonců - rozdíl mezi praženým a nepraženým konopím je taky markantní.
Možná by se mohl vyjádřit nějaký chemik a z hlediska přípravy i někdo, kdo to vyzkoušel nebo používá.
Jinak k otázce - většinou doma, zhruba 1-2 hodiny před nahozením.
Partikly mám zamražené po cca 1/3 litru kroupy, rýže, kuku aj., konopí apod. zamražené po cca 1,5 deci. Zmražený partikl před přípravou dám v mikroteňáku do umyvadla s teplou vodou.
Pvl - Profil | Ne 24.4.2005 21:12:00
Rybář - Profil | Ne 24.4.2005 20:59:32
miki - Profil | Ne 24.4.2005 19:46:12
Rybář - Profil | Ne 24.4.2005 18:29:37
Šlehy | Ne 24.4.2005 17:12:27
Ciff | Ne 24.4.2005 14:10:54
miki - Profil | Ne 24.4.2005 9:56:51
Nejdříve samozřejmě opatrně navlhčit, nechat cca 10 min. odstát, přepasírovat přes síto a pak zvolna dovlhčit a nechat klidně onu hodinu. Po příjezdu na místo případně dovlhčit a přidat hlínu či jiný zátěžový nosič.Zopakovat proceduru se sítem.
Kde to žije - plavaná
StKoupě matchového prutu 11
StMatchka na plavanou 9
ÚtNaviják Centrepin 4775
PoKlub přátel Bolognese 1147
. . . Ryby s třecí vyrážkou 44
. . . Karas obecný (zlatý) - dá se někdě chytit v okolí Prahy (do 50 km)? 36
. . . Podběrák na plavanou 52
. . . mlaskačka na řece (Video) 8
. . . Samo domo splávky 1853
. . . Tipy na delší boloňku na řeku 25
. . . S boloňkou na hloubce (Video) 56
Co je nového - plavaná + obecné
PoBleskovka: V JAR proběhl 45. kongres C.I.P.S.
NeBleskovka: Děti a rybáři společně oživili řeku Bílinu novými obyvateli
. . . Bleskovka: Kvůli invaznímu sumečkovi se v Pasohlávkách vypouští mokřady
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
. . . Video: Měření hloubky ze břehu
. . . Miničlánek: Staré zapomenuté tůně, rybaření a život v nich
Oznámení - plavaná
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Doporučujeme e-shop
www.chytil.cz
Firma Chytil byla založena v roce 2000 a od té doby vyrábí nejrůznější návnady a nástrahy pro lov nejen kaprovitých ryb....