Rozložení olůvek při plavané

Jak spravne rozložit oluvky při plavané pokud chci mít haček s návazcem na dně. U předvážených angličáků se mi zda, že jeden gram ( 6+1) nestačí na zatížení, klesnutí nástrahy a nasledný zvedák už vůbec ne. Odděláváte jednu s podložek a dovažujete broky u dna? Sestava by měla být určena na kapra. Clanky mam pročtené ale tento detail jsem nenašel . Díky Hop
Autor diskuse: Hop - Profil , 22.4.2005 plavaná - techniky lovu

Golem - Profil | Út 26.4.2005 13:51:08

Zalezi take na hloubce, jake chces lovit, jaky je tam proudeni. Proste je toho hodne, co jsi nenapsal. Pokud ti bere spodni ryba, tak je tvoji prioritou dostat nastrahu co nejdrive ke dnu. Tam klidne pouzij torpilu i 5 g, ktera je v dodni tretine sestavy a zajisti rychle klesani nastrahy (zejmena kdyz je problem s ouklejema, ale nekdy si ta ouklej pro to zajede az ke dnu). U dna pak pouze zaberovy brok. Pokud to bude proudit a ryby to berou jen kdyz to klidne lezi, tak musis sestavu prehloubit a na dno polozit i nekolik broku.
S tou 5 g torpilou muzes chytat i na propad. A to tak, ze ji presunes zhruba do poloviny sestavy (tak, aby se ti navazec nezamotal do splavku). Ma to vyhodu, ze s jednou sestavou muzes volit zpusob lovu (vhodnym posouvanim torpili volis zpusob propadani nastrahy).

Ado | So 23.4.2005 12:44:22

Mal som podobný problém ako Ty. Plotice mi brali nástrahu dá sa povedať "za jazdy ku dnu". Keďže používam plaváky s variabilným dovážením, tak som ho vyvážil 2g torpilou nad obratlíkom a dovážil malým brokom priamo na náväzci. Prepad ku dnu bol rýchly a plotice som z toho vo veľkej miere vynechal.
Aj takto zostavená udica je dostatočne citlivá a zábery zreteľné.

domimino - Profil | So 23.4.2005 10:17:51

MADE IN Pepa Konopasek.xxxx

MrKos - Profil | Pá 22.4.2005 7:58:45

Jak již napsal MM tak bohatě stačí broček do max. 1g (na větší vzdálenosti). Lepší se mi jeví však 0,4 - 0,6g. To je dostačující k udržení nástrahy na dně ( právě při lovu kapra ) . Záleží na podmínkách lovu ale i v mírně proudící stojaté vodě ( třeba vlivem větru, přítoku apod.) to stačí. Moje zkušenost je na kapra delší návazec a teprve nad obratlíkem broček nabo dva. Samozřejmě menší blíže obratlíku. Jsou však i lidé kteří zatěžují přímo návazec. To chce zkusit a uvidíš.... :-)

Martin M. - Profil | Pá 22.4.2005 7:25:11

Na proklesani nastrahy do hloubky 3m a zaregistrovani zvedaveho zaberu bohate staci 0,1 az 0,3g. Samozrejme splavek nemuze byt navazan na prubezno, ale musi byt s vlascem spojen adapterem na pevno. Zaroven musi mit splavek jemnou antenku, ktera se vynori pri zvednuti tohoto brocku. Pro klouzave spojeni je potreba dovazeni alespon 2 gramy.
Moje nejbeznejsi sestava pro 6+1 by byla: 70cm od hacku 0,8g brok (nebo vice mensich), 30cm od hacku 2x 0,1g brocky a obratlicek. Pak uz jen 30cm navazec bez broku.