arasidy do krmeni

zajimala by me jako zacatecnka jedna vec, casto se v clancich o plavane docitam o mletych arasidech do krmeni, ale zajimalo by me (asi me budete mit za blbce) jestli to muzou byt slane nebo nesolene?
Autor diskuse: Miramax - Profil , 5.4.2005 plavaná - nástrahy, návnady

Maty - Profil | Út 19.4.2005 20:50:29

Salám: ano občas to dělám, obzvlášť když je potřeba vyselektovat větší rybu. tzn když se nemohu zbavit velkého množství záběrů od drobné ryby :)

Salám - Profil | Út 19.4.2005 16:55:37

Zkusil někdo arašidy cele jako nástaha na vlas pod háček???

izi | Út 12.4.2005 18:16:14

Mohu vám doporučit SUPER CHOPPER,je to robot který rozseká všechno,sekám v něm vysušená játra,dělal jsem naposledy z 2,5kg až na ten smrad a ořechy bez problémů za pár vteřin do jemější strouhanky,koupil jsem ho za litr a je jen pro ryboúčely,stačí jednou do něj vložit smradlavá játra a už se ho ženská nedotkne

miki - Profil | Út 12.4.2005 17:19:15

Na čem jsi to pomlel a jak myslíš to "hrubý"?
Propadne to sítem 2x2mm?

rybomil | Út 12.4.2005 10:10:11

Tak jsem ty buráky pomlel i s futrálama. Připadá mi to dost hrubý. Nemá se to rozbít na mouku??

miki - Profil | Čt 7.4.2005 16:32:04

Orion: Tak to je pro mě novinka a určitě to vyzkouším. Usnadní to práci s vyloupáváním--díky.

Orion | St 6.4.2005 20:21:04

miki: Ono je to tak půl na půl.Pokud to namočíš do předu tak to tak hrozné není.

miki - Profil | St 6.4.2005 17:03:51

Orion: To fakt meleš celý. Není tam toho dřeva moc? Mě se to taky nezdá. Na stoják bych to možná dal, ale na řeku, to bych se bál jako MM, že to odplave.

Orion | Út 5.4.2005 22:51:11

Martin M: Jsou 3 možnosti.Mlýnek na maso je to trochu hrubší nebo klasický na strouhanku.Dá se to pomlít na jemno pomocí mixéru,ale to mi moje drahá zatrhla.

Martin M. - Profil | Út 5.4.2005 22:29:50

orion> chapu, nekdy to muze byt prinosne. Posledni tak 2 roky se snazim delat vic navnadu na dno, ktera se co zveda jen malo. Spise jen bublinky nez kousky navnady. Ale je pravda, ze i to "drevo" pekne voni po arasidech. A v cem to meles?

Orion | Út 5.4.2005 22:23:25

Martin M: No něco vyplave to je jasné.Dá se to omezit tím ,že to předu namočíš.Na druhou stranu to však nádherně ve vodě pracuje a má to i efekt,kterým se koule na dně rozpadají pokud to potřebuješ.

Martin M. - Profil | Út 5.4.2005 21:35:38

orion> take jsem o tomto reseni slysel, ale neplave pak ta drevita slupka z krmeni k hladine?

Orion | Út 5.4.2005 20:26:14

Dostal jsem asi 100 balíků neloupaných arašídů ve velkoskladě a při použití je melu i se slupkou.Rybám to nevadí a nemám problémy ani přo mletí popřípadě se dají mlít se strouhankou.

Maty - Profil | Út 5.4.2005 19:53:06

Miki: Martin M: Kdybych si měl arašídy sám loupat, tak je asi raději nepoužívám :-))) to by bylo hodně drahé krmení :-)

Martin M. - Profil | Út 5.4.2005 18:36:13

miki> potvrzuji, ze arasidy prodavane ve skorapce jsou uplne neco jineho, nez ty jiz vyloupane. Jsou aromatictejsi, krupavejsi, takove cerstvejsi. Akorat je problem v tom, ze bych to tem rybam asi sezral sam...
Loni jsem od kamose dostal kyblik syrovych loupanych arasidu a na ty jsem po uvareni par kapru dostal. Vyvar take krasne voni.

miki - Profil | Út 5.4.2005 16:49:24

Arašídy občas používám a to v originálním balení, to znamená, že si je sám vyloupu. Je dobré při loupání ponechat i tu nahnědlou šlupičku. Jinak jsem zkoušel i ty solené a udělal jsem to podobně, jak se psalo níže. propral jsem je na kuchyňském cedníku, osušil a umlel na mlýnku na strouhanku. Při mletí přidávám vždy asi jednu pol. lžíci kukuř. šrotu na jednu mlecí dávku. Nelepí se to a ten šrot se natáhne tím olejem. Co se týká uskladnění, mám to namleté a dané do mrazáku. Vydrží to....no mám vyzkoušené půl roku.

Leos - Profil | Út 5.4.2005 15:17:21

Drda: Uz za jeden den, toho mas plnou vanu :-)

drda - Profil | Út 5.4.2005 15:01:01

Maty: včera jsem ten originál pytlík rozdělal a mám dojem že jsou už žluklé. Přitom na pytlíku je jen název a výrobce. Žádný návod k použití či způsobu uskladnění. No nic, až to ryby nebudou žrát, alespoň budu vědět proč :-(
karelc: spíš jsem myslel, kolik jsi jich za tři dny namlel :-)

Leos - Profil | Út 5.4.2005 14:34:49

Tak abych se taky vyjadril. Buraky melu na mlynku na maso. Jinej mlynek nemam. Jde na tom pomlet skoro vsechno - rohliky, chleba... Ty buraky chcou trochu trpelivosti, ale jde to taky. Akorat nevim, co to udela s nozama, pri masivnejsim pouzivani. Maso je prece jen mekkek material.
Manzelku ke krmeni nepoustet. Pak se dozvi, ze ty ryby si zerou lip nez lidi doma :-)

Maty - Profil | Út 5.4.2005 13:56:00

Drda: já je do zásoby nemelu, protože to fakt žlukne, co namelu jde hned do futra a když to hned neukrmím, tak to jde do chladu.

Karelc: na manželku zapomeň, zkusil jsem ji využít jednou a už to nedělám :-)) to bych to raději sám strouhal na struhadle na sýr :-)))

karelc - Profil | Út 5.4.2005 13:52:13

drda: jo zkoušel. Pokud byly tři dny v sáčku, tak to moc nešlo :-))) Ale pokud byly na slunku nebo na topení, tak to bylo bez problému. Až budou prašulky, musím splašit nějakýho kuchyňskýho robota na přípravu futra. Nejlepší robot bude asi manželka :-)))

alby - Profil | Út 5.4.2005 13:49:25

Maty : pokud se používá jako zarážka ,nebo i na háček asi to bude vhodnější , jen jsem to nadhodil jako alternativu , jo a nebyl to posilovač od Lorpia ,ale Lastia , 300 g sáček / 76 kč na 5 kg , docela to chválili na letní krmení . Také o tom přemýšlím ,jak tak tady čtu o těch arašídech , zatím se chystám zkoušet sýrový posilovač na řeku

drda - Profil | Út 5.4.2005 13:49:12

Maty: je třeba ty pomleté mít uložené v chladnu nebo nevadí, že olej v nich žlukne?
karelc: zkoušel jsi na tom mlýnku mlít i tři dny staré rohlíky? :-)))

karelc - Profil | Út 5.4.2005 13:43:09

Maty: pokud je občas v létě použiju, tak je melu na mlýnku na strouhanku, jsou pak tak akorát.

Maty - Profil | Út 5.4.2005 13:40:49

alby: no já si myslím, že to není nejlepší řešení, když máš ty buráky nasekané najemno, ale ne úplně na kašu :_) tak Ti v tom krmení slouží určitě i jako zarážka.

alby - Profil | Út 5.4.2005 13:37:49

a nestačil by použít posilovač arašídy ,třeba od Lorpio , tuším sáček vystačí na 5 kg krmení , měli ho v Brně na výstavě , cenu si bohužel napamatuji ,ale myslím ,že to celkem šlo

Martin M. - Profil | Út 5.4.2005 13:10:03

drda> lisovane nepouzivam. Prodavaji se komercne a v civilni sfere nemam jejich zdroj. Neco se o nich pise v knize Lov na polozenou.

Maty - Profil | Út 5.4.2005 12:35:59

George: No to je sice dobrá rada :-) ale o komerčním krmení tu teď nebyla řeč :)

drda - Profil | Út 5.4.2005 12:35:11

Martin M.: hm, zajímá mě, jaký je rozdíl v použití? Drcené přidám do krmení v poměru jak psal Maty. A vylisované ... ?

Martin M. - Profil | Út 5.4.2005 12:30:11

Jeste je potreba rozlisovat odpadni vylisky z arasidu po ziskani oleje (tmave lupinky) od mletych prazenych arasidu v potravinarske kvalite (svetla krupajici drt z celych arasidu).

George.Brain | Út 5.4.2005 12:19:58

Pokud chcete mít v krmení arašídy, tak si kupte krmení od Konopáska (kapr), ten tam dává těch arašídů docela dost.

Maty - Profil | Út 5.4.2005 11:48:38

drda: ještě si je pošetři, myslím, že jejich čas přijde tak za měsíc :-)) a už je nevař :)

rybomil | Út 5.4.2005 11:46:56

Nejsem kaprař ani nebudu, ale vždy když se vedle mne namázli karpošbijci a začali krmit vařený drcený buráky, tak mi totálně zk.....i dobře rozkrmený flek. Jo a řekl bych, že lepší a lacinější je bob ( Bobe sorry ), kterým jsem jim to hadům vracel.

Miramax - Profil | Út 5.4.2005 11:21:33

diky vsem, ja jsem koupil solene, prazene za dvacku pul kila, oplachl jsem je v situ a rozmasiroval jsem je celkem na hrubo, pridal do srotu (z jecmene) a zatim nevim jak to chutna kaprum, ale cejny to na 1.5 ha stojaku pritahovalo dobre:) bohuzel male...
budu to zkouset dal, na vetsich vodach, kde snad budou kapri:)