Nechranice a pstruzi na vláčku?

Prosim vás neporadil byste mi někdo, chtěl bych v létě zajet na Nechranice zkusit nějakýho pstroužka na přívlač a nějak nevim kde a na co to tam bere. Dík za odpovědi.
Autor diskuse: Hněvka - Profil , 2.4.2005 dravci - revíry, cestování

Pavlinka - Profil | Út 5.4.2005 14:20:34

Pár pstruhů se také každoročně dá chytit na živou rybku ze začátku sezóny,pak už jen na náhodu na hloubce či při pravidelném sběru,pouze pro znalé místa.Návštěvník bez znalosti terénu to má ostatně jako všude těžké.

Homer - Profil | Po 4.4.2005 8:58:36

Pár pstruhů jsem před lety dostal v horní části nádrže pod skleníkama.Jednoho vedle policajtů.(používám místní názvy, jestli to neznáš, tak se doptáš na místě).Jinak jak píše Andy, je to spíš voda na okouna.Pokud můžeš lovit z lodě, je šance na slušnýho bolena i candáta.Místa na břehu blokujou celou sezónu bobkaři.

Andy - Profil | Ne 3.4.2005 20:46:37

Nechci tě nijak odrazovat, ale loni jsem na Nechranicích provláčel celou sezónu. Pokud se jedná o pstruhy, tak se jedná spíše o ojedinělé úlovky. Několik pstruhů duhových jsem tam uvláčel. Většinou ale budeš lovit okouny, nějakého bolena a sem tam nějakého candáta. Se štikami je to tam špatné, občas nějaká podmírová, sumci také žádný zázrak. Za vysokého stavu vody jsou břehu dost nepřístupné (stromy, křoviska, tráva ve vodě), pokud je málo vody, tak sice můžeš celou přehradu obejít, ale všude podél břehů se táhnou velké mělčiny. Dobrá místa jsou již často od 3 hodiny ranní zabraná kapraři, mnozí bivakují celé víkendy, velký rybářský tlak. Pokud máš svoji loď, tak se dostaneš na hloubku, kde se v určitých místech a v určité době dájí vyvláčet candáti. Bez dobré znalosti vody moc neuspěješ.

george - Profil | So 2.4.2005 19:23:41

Přesně jak si to napsal - zkusit nějakýho můžeš. Ale spíš na náhodu při položené na bobku, než na vláčku, pár jich tam z prořízlých sítí ještě bude. Pod přehradou P-8, tam se potkáš s nadšenci nebo s kormorány, těch je nejvíc. Nad přehradou také s pstruhem mizerné, spíš výše ke KV. Co se týče přehrady samotné, tak na vláčku bolen, candát, štika, okoun..... jako všude a v létě :-)))).