Kam vyrazit Ústecký kraj

Zdravím rybáři. Poradil by mi někdo, kde se dá na svazové vodě v Ústeckém kraji chytit candát? Ideálně na vláčku. Pravidelně jezdím např. po Šluknovském výběžku a za 6 let jsem chytil trochu od štik, okounů atd až po malé sumce a candát nikde. Nejsem masař a nemám problém ho pustit zpátky. Jen bych si ho chtěl chytit a úroveň zarybnění je tu řekněme.. hrozná..

Všem zúčastněným děkuju a ať se daří
Autor diskuse: Lukas1994 - Profil , 8.11.2021 dravci - revíry, cestování

Acros - Profil | Út 29.3.2022 11:34:32

Lukas1994 - >> Jsem ze Šluknova a s vláčkou jsem řádně začal loňskou sezónu. Také jsem toho projezdil co šlo a chytil jsem jednoho candáta. Nesouhlasím ohledně zarybnění. Jako místopředseda MO Šluknov vím co se vytahalo u nás stejně tak jako jsem v kontaktu s ostatními MO a vím co se vytahalo tam. Candáti tu jsou ale většina si je "vysedí" na rybičku. Někdy i pěkné kusy takže opravdu tu jsou. Místní vody ale nejsou typicky candátové takže zahoď většinu videí a příruček. Například zapomeň na lov bez slabého lanka nebo silného fluoro, protože tak štika je tu všude a šance, že nějakou trefíš je prostě strašně velká (ne jak třeba velké hloubky na přehradě kde to jde trochu selektovat, možná tak ještě vyloženě lovit v noci) a s lankem nebo silným fluoro je ten candát no....není to ono. Je potřeba hodně zkoušet a co voda to opravdu unikát jak co se týče dna tak hloubky. Já osobně to teď budu dělat tak, že se letos zaměřím na jednu dvě vody a tam prostě budu zkoušet co to půjde co se candátů týče.

Bery. - Profil | Po 8.11.2021 16:44:41

Lukas1994 - >> promin,ale na tohle se neda moc dobre odpovidat,protoze se ptas jak wokurka a cekas ze ti nekdo napise kam jet, no a zrovna na candaty.

Ale spoustu informaci si budes schopny zjistit sam.
Labe- zkoukni mapy,klidne porovnej i starsi (2,4 i 10let) snimky aby si zjistil kde jsou tocaky,klidnejsi partie,bojky oznacujici lodni drahu a tim i misto kde nebude melcina. Starsi mapy muzou byt focene v povodnich,letnim suchu atd takze uvidis rozdily v toku.
Ted i premyslej,kde muze byt stazena drobna rybka. Hlavac je vsude.
Zrovna spodni labe jde lehce zmapovat ze brehu ci z auta za jizdy protoze vsude je podel vody silnice.

Rybniky tam u vas neznam,ale zase tomu muzes trosku dát ze svych sil. Zkus prohledat web nekterych MO v okoli zda tam nemají informace o tom,kde co vysazuji. Kdyz najdes i starsi rocniky,tak si dokazes udelat predstavu o tom kde ma smysl zkouset chytat a kde ne.

A pak to chce dost prutohodin a zkouset a zkouset,protoze i na vode kde candati jsou tak se nechytaji vzdycky kdyz se to hodi rybarovi.

Drzim palce at se nejakej podari.