delphin magma II next gen light feeder 90 g

co říkate na tenhle feeder medium
Autor diskuse: magmaman - Profil , 29.3.2021 feeder - náčiní, doplňky

co si o tomto prutu myslíte

A) moc dobrý prut75%

B) strašnej šunt25%

Od 29.3.2021 hlasovalo 8 čtenářů.

RAJA - Profil | So 3.4.2021 17:40:20

Najprv som ich chválil, mám staré v 90 a 120gr. Špičiek som už nalámal celkom dost. Tu na mrku som našiel inú diškus o Spro cresta snyper feeder. Minulý rok som kúpil v dĺžke 330 na rieku a je to oproti Delphinu iná kategória a za tie isté prachy. Magna už v nikdy v živote.

pavel12 - Profil | So 3.4.2021 15:55:41

Není to špatný prut. Koupil jsem si ho na zkoušku a přemýšlím že si pořídím i druhý do páru. Pokud se dá ještě sehnat. Mám ho ve verzi 120 g, je to takový utahovák na větší ryby a celkově pro tvrdší lov. Chytám s ním převážně kapry, amury. Je pravda že špičky nejsou úplně top, k akci prutu mi úplně nesedí. Ale ve své cenové kategorii je to kvalitní proutek.

tomvec - Profil | Pá 2.4.2021 12:41:59

pajahbcns14 >> u feederu se nejedná o náhradní špičky, neboť každá špička má jinou gramáž, akci. Nebo snad těch pět špiček má stejné parametry? Běžné je k prutu dát dvě nebo tři špičky, které ladí se zbytkem blanku, u těch pěti předpokládám, že minimálně dvě budou akcí mimo.

coatnick - Profil | Pá 2.4.2021 12:04:49

magmaman >> mel jsem (ten s prodluzujicim dilem) a s radosti jsem se ho zbavil. Kdyz jsem se po 20ti letech vratil k feederu nechtel jsem z pocatku moc investovat, u nas na krame se zdal na sucho jako nej (moc na vyber tam nebylo...), ale kdyz jsem vzal z bazaru prvni Cibuko Selektor, pochopil jsem, ze to byl krok vedle. Od ty doby jsem poridil snad dalsich 10 prutu (vsechny si necham), ale tu Magmu jsem si pred sebou neobhajil, mel jsem pocit, ze ty spicky si tam ziji svym vlastnim zivotem a vubec nejsou součast prutu. S nejakou od jineho vyrobce se to zlepsilo, ale furt to nebylo ono. Je pravda, že jsem porizoval bazacove vlajky, ale ty i pod 1000 (Korum, zminovany Selektor,...) mi sedely vic.
Takhle,mohl jsem to napsat zkracene, chytat se s tim da, jde to ale dre to. Pritom nedavno jsem chytal s jednim chlapikem, co mel tu prvni generaci, to vypadalo docela v pohode, ale ja uz mam kategorii 3,6 90gr vic nez nahrazenou.

jarda85 - Profil | Pá 2.4.2021 8:37:16

Zdravím všechny, po dlouhém rozhodování mezi uvedeným prutem jsem se rozhodl pro pruty https://www.chytapust.cz/Feederove-pruty-1620/Delphin-Prut-River-Trophy-Feeder-3m-160g? dle zkušeností kolegů jsem vzal spíše ten co jsem udal. U té magmy docela často praskají ty špičky, tak volba byla jasná. Jak vyzkouším u vody tak přidám hodnoceni. Právě ten trophy jsem už zkoušel, a byl jsem mile překvapen. Vlastní ho mají dva kamarádi a jsou maximálně spokojeni. Tak uvidíme jak uchvátí mě. Hezky zbytek dne.

Hynek.N - Profil | Pá 2.4.2021 8:21:07

pajahbcns14 >> Rukama to není😏, on ten prut má takový svůj přirozený rozptyl . Ta 90ka je na chytání ,, pod nohama” ta 120ka je už výrazně příjemnější ale pořád je to jenom medium a co se tuhosti blanku ve skrutu týká tak je to to samý, jenom až při větší vzdálenosti.
Jinak souhlasím , na prutu se nic výrazně neopotřebovává a vše drží. Špičky mají na všechny pruty stejný. Akorát u Rytualu mají už slušné špičky , taky stojí 2x tolik i když pořád málo.
Nevycházejí mi ty pruty zle na to že je pocitově srovnávám s pruty 3 x dražšími . V této cenové kategorii 1600 kč nemám s pruty jiných větší zkušenosti.

Hynek.N - Profil | Pá 2.4.2021 8:04:51

P.&.S. >> No až tak přehled nemám, tak jsem se musel podívat. Queen asi nevymýšleli pro tebe, ale některá děvčata se asi tetelí blahem z téhle barvičky, otázka zda taky chytají ryby😀 ( myslím ty děvčata). U většiny prutů se ,,drží “” vyjma asi přívlačáků, a když to vztáhneš k jejich atypicky rozvětvené ,, modelové řadě” , tak mají prostor vytvářet i takové variace .

pajahbcns14 - Profil | Čt 1.4.2021 20:33:10

Magmu druhé generace vlastním a jsem s ní celkově spokojený, za ty peníze je dost přijatelná myslím. A to i vzhledem k 5 náhradním špičkám. Co se špiček týče, tak já jsem zatím nezlomil žádnou, je ale pravda, že nechodím k vodě dvakrát týdně.

Design tá druhé generace hodnotím dost pozitivně, ten prut se mi doopravdy líbí, hlavně ta vínová barva blanku. Při pořizování jsem neměl důvěru k drcenému korku, ale je pořád v super stavu.

Jedinou nevýhodou prutu je to, že je to tak trochu žvejka, a že s ním oproti ostatním prutům mám pocit, že se tak netrefuji při nahazování do vzdálenosti 30m+. Je možný že to je rukama, nevím...

Jinak kamarád má magmy 3,6 m a 120g a ten prut je úplně jiný.

P.&.S. - Profil | Čt 1.4.2021 18:35:28

Hynek.N >> reklamácie môžem potvrdiť, riešia ich ukážkovo. Dizajn magmy súhlasím že je pekný. Ale dizajnovo prúty ako queen, joker a podobné sú podľa môjho vkusu krok vedľa. Hoci ten blank aj možno majú slušný, ale dizajnovo už odradia.

Hynek.N - Profil | Čt 1.4.2021 12:46:51

magmaman >> No nevím ... koupil jsem je klukovi když měl 8 let a používal je tři roky (špičky jsemkoupil do zásoby) a jedinou špičku jsem zlomil já když jsem pruty doma navazoval a zapíchl jsem jí do lustru.
Jinak špičky jsou kvalitou nejslabším článkem těchto prutů a to zpracováním oček a celkově odlišnou detekcí záběru o proti většině ostatních. Zase jsou cenově dostupný a celkově dostupný.
Jinak prut je dle mého velice slušný a design si myslím že v tomto modelu je dokonce pěkný a decentní.
Velký klad je v případě reklamace není žádný problém, třeba u navijáků co jsem bral pro děti mi prodejce v kamenném obchodě měnil rovnou kus za kus bez vyřizování a podobných kravin s tim že se mu nestalo aby mu delphin něco následně odmítl.

magmaman - Profil | Čt 1.4.2021 11:25:23

P.&.S. >> no prave spičky se velmi lamu minuli rok jsem jish zlámal asi 7-8 x

P.&.S. - Profil | Čt 1.4.2021 10:11:38

magmaman - >> oproti prvej sérii je trocha pomalší. Prúty celkovo od Delphinu nie sú nič extra ale nie sú zlé vzhľadom na cenu. Mne sa na tých prútoch nepáči hlavne dizajn (magma je ešte ale v pohode) a že sa špičky trocha viac lámu.

Verím však že jedného dňa aj ich dizajnér prestane fajčiť trávu a bude to lepšie aj z hľadiska estetiky, lebo niektoré modely majú riadne cirkusantské, ale to narážam už skôr na niektoré prívlačové a iné prúty.