Úkryt velkých amurů

Dobrý den, mám dotaz. Chodím na menší stojatou vodu -5 ha. Je zde slušná osádka amuru. Většina kolem 50 cm a pak i několik kusů 90+. Chci znát vás názor. Pozoruji jedno místo asi 5 m od břehu, kde je ve vode potopena větev. Toto místo jenom vře, je zde velký pohyb a je hrozně špatně přístupné z břehu takže se zde nechytá. Chodím se tam obtizne křovím jenom kochat, vždy když nahazu na hladinu kolem větve kusy pečiva, jsou do 10 minut pryč, krmím amury skoro jak kačeny. Nedalo mi to a jeden prut jsem prevazal na kniflikovou montáž na mlaskacku a trochu si vyřezal plac na jeden prut. Během dvou chytání jsem chytl vždy amury, ale jen mezi 48-52 cm. Má otázka proto zní, zda je pravděpodobnost že se na tomto místě nachází i velké kusy nebo jen to pouze ráj dorostenců? A větší kusy mají jiná místa? Říká se, ze amuri proplouvají stále ve stejný čas na stejném místě ale u této potopené větve se zdržují celý den. Děkuji za odpověď.
Autor diskuse: Zbynekkk - Profil , 15.9.2020 plavaná - nástrahy, návnady

Cejnek 2 - Profil | Pá 26.2.2021 8:13:02

Můžou tam být, ale i nemusí, já jsem na ně letos chodil taky pod takoví keř, který sahal až do vody. Bohužel byli dvě místa kolem toho keře obsazena, tak jsem byl až na třetím místě od toho keře. A bum srkl mi to 83 amur. Můžou tam být, ale i nemusí i když ty vetší kusy nejsou moc s menšími. Ale je pravda jak tady psali níže skus spíš ze dna než z hladiny. Na hladině ti to srkne dříve nějaký menší, než se k tomu dostane větší.

rarasto - Profil | St 16.9.2020 12:03:33

Zbynekkk - >> ahoj, a tie kusy 90+ si videl? Ak to máš len z počutia, alebo ak si ich tam videl pred pár rokmi, tak je možné že už sú dávno zjedené a na miesto nich sa jednorázovo vysadila "nová generácia" rovnako starých (mladých) rýb cca 50cm. Takže je možné, že medzi nimi už asi nebudú jedinci 90+. Kažodpádne ak tam sú, budú hocikde, i tam kde sú tie 50ky. Ak tie 90ky neuvidíš a tudiž im to nehodíš rovno pod nos, tak skús loviť naslepo a možno motyka vystrelí, treba to skúšať (resp. treba sa k nim cez tie 50ky prechytať). Držím palce- Doplním, že ak sa amur vysadí na malú vodu, nie je problém ho vychytať, a verím tomu, že dosť ľudí nemá problém klepnúť 50ku po hlave aj na revíroch kde má mieru 70cm...

Pvl - Profil | St 16.9.2020 12:00:19

Kolouš >> To je dotaz od těch co jsou pohodlní zapojit "hlavu" a potažmo hlavně zrak a trochu opatrnosti , vytrvalosti a času u vody stráveném pozorováním . A v neposlední řadě nějakým zkoušením .

bysto - Profil | St 16.9.2020 11:15:54

Zbynekkk - >> dá sa čakať, že tam tie amure budú, ale skús chytať zo dna a nie z hladiny. Amure sú strašne vychcané a vidia nadvazec, preto to pravdepodobne vždy ten menší.

pepa-č - Profil | St 16.9.2020 9:41:57

Kolouš >> může. ale nemusí.

Kolouš - Profil | St 16.9.2020 9:40:27

Dotaz na bludišťáka ... Je pravda,že někteří zdejší odbornící pod tvojí větev jistě uvidí...ale já tam nevidím.. měl bych tedy také dotaz : zda na řece kam jezdím u pátého topolu vždycky chytím ho.... myslíte, že tam může být schovaný septik?