Proč boilies nevoní?

Zdravím,nastal problém a to že mi těsto vůbec nevoní po tekutých složkách (sardinka) ale čistě jen po rybím těšte. Dělám koule Sardinka/Sleď a dávám do směsy 8 vajec,10ml esence Sardinka (z Hulína) prej z Hulína je ředěná (možná ten důvod)... pak cca 30ml herring liquid (Hulín), 3 lzicky sardinkové pasty.... A těsto prostě nevoní ani trochu po sardince ale čistě jen po rybím těstě. V suché směsy mám 250g sardinkovou moučku,150g rybí moučku, kukuřičnou,sojovou a další věci včetně pojiv. Kolik mám teda dávat do tekuté směsy esencí/tekutých potrav aby to pořádně smrdělo,na kilo suchý asi málo aromatů že?
Autor diskuse: pepas1998 - Profil , 30.8.2020 kaprařina - domací dílna

Aiwen - Profil | So 5.9.2020 20:27:51

To ze ty to necitis neznamena ze to neciti ryby.. hlavne prevonene koulr jsou tak dobre na nasadaky.. ps.. ja daval 100ml krill liquidu a esence sem nepotreboval. Pripadne kdyz esence tak cc moore.. a minimalni davkovani... 220kc od Kucery(ccmoore) za 50ml(na 10kg) se da prezit a zainvestovat do toho..

milanpindryc - Profil | So 5.9.2020 20:04:22

Ztrata cichu? Nemas coronu?

bar12 - Profil | So 5.9.2020 16:58:40

sidneyv >> po inom mu to ani voňať nemoze 😉👌👌👍👍Ԁ​77;

bar12 - Profil | So 5.9.2020 16:57:08

Carp Team Quattro Ne >> asi tak nejak 👍

Carp Team Quattro Ne - Profil | Pá 4.9.2020 10:41:15

Co nevoní tobě ještě neznamená,že to nebude vonět rybám. Třeba budeš mít i více úspěchů, než by jsi čekal .

Tauros - Profil | Po 31.8.2020 14:07:53

Podla mna esencie v gulach niesu vobec potrebne. Staci ak mas dobru suchu zmes, tekutu potravu. Skusal som s esenciou alebo bez a nepostrehol som rozdiel v zaberoch. Esencie uz nepouzivam a ide to. Vyskusaj ak robis patentkove gule, do tekutej zlozky dat mrazenu patentku...kupis v chovatelskych potrebach.. akvaristika. Treba skusat, skusat, skusat.

Robur - Profil | Po 31.8.2020 12:40:42

co se zamyslet, zda poměrová velikost znamená i větší aroma? V litru pudinku taky není 500ml vanilky, aby to přerazilo mlíko a škrob. Nebo jinak. Hoď hovno (stačí menší) do 1 kg pilin, jen aby to trochu lepilo. Uplácej z toho kuličky. Pak napiš, zda cítíš spíše hovno nebo piliny.

Modrý šílenec - Profil | Po 31.8.2020 11:47:14

pepas1998 >> Třeba je problém po paření.... Boilie se musí jenom vařit ;-)

PoligoN - Profil | Po 31.8.2020 10:49:38

pepas1998 >> s patentkou z hulina mam rovnaku skusenost. ono rybie mucky su velmy aromaticke sami o sebe a dost prebijaju ostatne pachy. skus znizit podiel rybaciny na 20% a malo by to byt citit viac.

jirisyky - Profil | Po 31.8.2020 10:26:22

Voní. Jen máš Covida, tak to necítíš.

pepas1998 - Profil | Po 31.8.2020 10:23:06

sidneyv >> ano mám tam 250g sardinkový moučky a 150g rybí... jelikož tý sardinkový je jí tam tolik tak bych čekal že to bude smrdět po sardince včetně všech tekutých složek..jinak já chci aby to vonělo po rybině ale po sardince. Zatím cítím jenom rybinu (rybí moučku),ne sardinku. Když si koupíš jahodové boilies tak taky chceš aby vonělo po jahodě.

pepas1998 - Profil | Po 31.8.2020 10:18:05

Lukynn >> omlouvám se, patentka.

Lukynn - Profil | Po 31.8.2020 7:43:59

pepas1998 - >> v Hulině esence Sardinka neprodávají ani nikdy neprodavali 🙂

sidneyv - Profil | Po 31.8.2020 7:24:01

pepas1998 >> tak mas tam 40% rybacej mucky.. ta je aromaticka. a pouzivas sardinkovu pastu, herring liquid a sardinkovu esenciu - a divis sa,ze ti cesto smrdi po rybine... po com ti to ma vonat, po brusinkach ? :D

pepas1998 - Profil | Po 31.8.2020 7:07:25

roxtidy >> tam to je taky ale bez odezvy... toto se týká něčeho jiného,proto sem založil nové vlákno. Omlouvám se zda ti to vadí, správcům asi ne.

pepas1998 - Profil | Po 31.8.2020 7:06:22

sindeji3 >> o špatnou tepelnou úpravu asi nejde,boilies pařím 14minut ale čerstvé těsto mi už nevoní hned po udělání...podle mě mám v těstě málo "voňavých" složek.... po uvaření těsto nevoní po příchuti,má to neutrální rybí chuť přijde mi to jen jak po rybí moučce.

sindeji3 - Profil | Ne 30.8.2020 22:56:26

Ne, totéž se mi stalo u kvalitních esencí, nejspíš nevhodná tepelná úprava, u páry se to tak nestává u vaření ve vodě se to stává hovně. Já obvykle do vajec nedám nic, maximálně játra a když už to pár dní proschne, zasypu to solí, jakmile si to absorbuje na povrchu sůl, tak je to zakonzervovaný a když chci tak to proleju několik dní před lovem, aby to vonělo.

roxtidy - Profil | Ne 30.8.2020 21:40:31

Kua, proč kvůli tomu hned zakládas další vlákno? Snad ses ptal v tom svém o schnutí. Buď trochu soudnej