Nejlepší krmení na plavanou

Ahoj,

rád bych se zeptal, jaké máte zkušenosti s krmením na plavanou. S plavanou začínám a chtěl bych se zaměřit především na líny a kapry - tedy takovou hrubší plavanou. Jakou zvolit značku? Sensas, Lorpio, Mivardi, Mikbaits? Na trhu je toho opravdu hodně, ale budu rád za vaše rady při výběru.

Všem slušným rybářům přeji do nového roku spoustu úlovků.
Autor diskuse: Maian1987 - Profil , 30.12.2018 plavaná - nástrahy, návnady

Schnicla - Profil | Út 26.2.2019 10:06:55

Pre ľudí, čo čo to rozumejú poľsky odporúčam tieto videá o krmive. Podľa toho dáva do krmiva prakticky len susienky a šroty olejnatých semien. Pre mňa zaujímavé.




Odporúčam ešte videá od Tomasa Horemskeho. Vysvetluje dopodrobna, čo pridáva a čo to konkrétne robí v krmive. Defakto okrem coco belge a coprah melasy, tam nič, čo by sa nedalo bežne zohnať nedáva a vyjde z toho krmivo, ktoré je podľa mňa porovnateľné s pretekárskymi radami komerčných krmív.




Láňouš - Profil | Út 19.2.2019 20:07:34

Já chytám buď lorpio nebo mivardi a míchám to takhle: staré usušené pečivo namočím jak z měkne tak s toho vymačkám vodu a na sítě to rozmačkam pak přidám tak 2 kg hlíny a na konec na sypu krmeni treba pul kg. A krmení mám hotové za pár korun a u nás naprosto dostačujíci.

splavek - Profil | Čt 14.2.2019 17:54:10

Willow >> Jo viděl jsem ho však mně to taky pobavilo, proto jsem odpověděl jak jsem odpověděl. Neviděl jsem na tom nic špatného.
Tak jak se říká, že fotbal nemá logiku, tak to stejné s klidným svědomím můžeme říkat i o rybařině.

Willow - Profil | Čt 14.2.2019 17:45:28

splavek >> Bylo v tom dost ironie a smajlík na konci.😉

splavek - Profil | Čt 14.2.2019 17:33:31

Willow >> Ještě žes mi to řekl, že neumím chytat ryby,teď to konečně vím a aspoň neumřu blbé:-):-):-))))))

Schnicla - Profil | Čt 14.2.2019 9:35:05

Daty >> Veľmi záleží akú hlinu do krmiva dáš a v podstate aj kedy ju tam primiešaš. Na stojatú sa podľa mňa hodí hlavne hlina podobná ako terre de somme, pretože iné s ktorými som sa stretol (hlavne z krtinca a pod.) to krmivo zlepí a zaťaží až moc. Na stojatú vodu mám rád keď je krmivo "nadýchané".
Hlinu som si nikdy nekupoval a dokým nepostavili na mieste, kde som "ťažil" hlinu podobnú somke detské ihrisko, som dával hlinu aj na stojatú vodu, ale možno v pomere cca 20% max. iný zdroj som nenašiel, tak chytávam na čisté krmivo a veľký rozdiel som nepozoroval.
Do krmiva dávam takmer vždy živú, ale v mŕtvom stave :) Keď sa chcem zamerať na väčšie ryby, tak dávam veľa partiklu a krmivo sa snažím spraviť menej pracujúce (väčšie častice, dlhšie prevlhčené a prípadne aj sladšie)

Willow - Profil | St 13.2.2019 23:48:46

splavek >> Tak neumíš chytat ryby.Ale podle věku by jsi měl vždy zachytat líp.Protoze praxe a znalost revírů je základ úspěchu.😉

splavek - Profil | St 13.2.2019 19:27:14

Tak jsem si vzpomněl jak nás jednou přechytal místní důchodce , krmil kukušrotem s řepkou. Náš ansábl do toho dal komerční směs a spoustu všech vychytávek co jsme měli. Podmínky víceméně stejné pro všechny onen pán chytal pár metrů od nás, dno rybníka bylo všude stejné, vzdálenost téměř identická. Postarší pán, když viděl naše rozpaky, jen prohlásil,chlapci dnes ty ryby šrotují.
Chodím chytat na jeden elektrárenský náhon, ve své podstatě je to strouha dlouhá cca kilometr, kde se nedá od ničeho odpíchnout, nic typického pro řeku, prostě koryto stejně hluboké a tažné.. Ryby tam jsou a kupodivu jsem snad jediný, kdo tam chodí chytat, tedy nikdy jsem tam nikoho neviděl chytat, přitom tam denně projde hodně rybářů mířících na blízký stoják, který je hned za náhonem. Takže tam je moje taktika velmi jednoduchá, hodně krmení a do něj hodně hlíny a rybu na něm zastavit. Funguje to ,jak na komerční bázi, tak i v dobách nejlepšího braní i na samodoma a klidně i jen hlína s partiklem a živou. A jsou dny kdy jen ta holá hlína s živou a partiklem je jako magnet. Ale jak už jsem výše zmínil nikdo na kilometry kolem mně, což považuji za důležitý faktor.

Daty - Profil | St 13.2.2019 15:17:27

stormandnature >> chápu díky. V podstatě jsi podpořil ostatní zde, že na stojáku to není nezbytná přísada. V podstatě jsem rád.

stormandnature - Profil | St 13.2.2019 14:35:26

Daty >> dávám jí hlavně z důvodu, že chci krmení dostat rychle ke dnu. Taky to trošku zakalí okolo a lepí. Když mám krmení z větší části že spařenýho kukšrotu, hlínu už nedávám. Těžký je dost a lepidlo je to samo o sobě.

Daty - Profil | St 13.2.2019 14:32:30

stormandnature >> dobře, a proč ji tam na stojáku dáváš? Tu kukuřici a pelety tam mohu dostat rychleji a přesněji třeba spombem (uznávám, že to k matchce moc nehraje :-))

stormandnature - Profil | St 13.2.2019 14:24:14

Daty >> já dávám hlínu skoro vždy. Naopak živou nedávám vůbec. Hlavně kuku, pšenici, řepku a občas pelety. Na řece je občas výkon se přes podoustve, ostroretky a teď i cejnka malýho ke kaprovi prochytat. Na stojáku zas samej cejn, plotice. Na přehradě jsme vždycky vnadili jen kuřicí, do který jsme ještě za tepla vmíchali kukušrot + nějakej posilovač, řepku, podle potřeby potravinářský barvivo nebo zbytky z dalešickýho pivovaru, kam jsme si na táboře jezdili pro pitnou vodu. Vzniklou betonovou hmotu jsme vyklopili z velkýho senzasáckýho kýblu na flek, z druhýho jsme udělali k místu krmnou cestu. Fungovalo to vždy perfektně.

ToM1977 - Profil | St 13.2.2019 13:58:18

Daty >> ajo sakra ;-)
Ale tak to ber jako novinku, zakrmit si s klipem s krmítkem na přesný místo a tam pak chytat na splávek. Podle mě revoluční vnadění :-D

Daty - Profil | St 13.2.2019 13:50:27

ToM1977 >> Já to zase tolik neprožívám - má (lépe) lákat ryby...

Krmítko? Neřešíme tu plavanou :-)

ToM1977 - Profil | St 13.2.2019 13:34:13

Daty >> je otázka, proč tam tu hlínu chceš, resp. co má v tom futru dělat. Zatížit, víc slepit, kalit, snížit výživnou hodnotu, zvětšit objem?
Já na stojácích hlínu nepoužívám (tím nechci říct, že to je špatně nebo dobře, prostě mě tam nic nepřináší, tak ju tam nedávám). Ale naučil jsem se, a tak nějak jsem měl i pocit, že mi to přinášelo víc záběrů, když jsem krmítko oblepil elektrikářskou páskou. Moje představa je ta, že mi víc futra dorazí až na dno. Přecejen na přehradě, kde je až 6m jsem měl pocit, že toho hodně vypadalo po cestě a moc lepivý krmění jsem dělat nechtěl.

Co se týče cíleně na kapry, tak tam bych živou ani nedával. Pokud ti jde o násaďáky, tak kuku, případně peletky a nebo když, tak kukučerva. Ikdyž se mi už stalo, že na kuku a kukučerva mi šli cejni a na chomáč červů kapříci ;-)

Daty - Profil | St 13.2.2019 11:35:05

Pánové,
přečetl jsem to zde a došel jsem k závěru (byl zde dříve podle mne mnohými prezentován), že na stojaté vodě (u mne do 3 m hloubky) se obejdu bez hlíny. Je to správný závěr?

Spíše odmítám hlínu kupovat, ale krtkohlíny mám dost, mám možnost ji usušit, přesít, skladovat, tak zase ochuzovat se o ní nemusím :-).

A druhý dotaz? Stojatá voda (cílová ryba kapr) a živá návnada? Já chápu, že ji ryby budou žrát, zejména ty malé, ale pomohu si velmi výrazně (spíše s menším množstvím živé)?

Dědek - Profil | Út 12.2.2019 23:36:35

marmyš >> kdyby si řekl na přijímání potravy pití a podobných libůstek... Mám vlasy na méně než milimetr vyholené a to ještě po stranách. Nahoře se leskne přistávací plocha :-)

marmyš - Profil | Út 12.2.2019 23:34:30

Dědek >> :-))

Dědek - Profil | Út 12.2.2019 23:29:08

marmyš >> :-(

marmyš - Profil | Út 12.2.2019 23:28:04

Dědek >> Svědčí to o tom,že jsi zapomětlivý a hlavu máš jen na česání:-))

Dědek - Profil | Út 12.2.2019 23:26:57

Schnicla >> To si piš že bylo :-) Si na to kápl.