Strategie krmeni a umisteni navnad na konkretnim reviru

Ahoj vsichni,

Mel bych dotaz ohledne strategie chytani.
Za dva tydny budeme chytat kapry na rybniku kolem 70 ha.
Nemam moc podrobne informace o reviru, akorat jsou k dispozici prilozene mapky.
Budu chytat na miste cislo 24, v oblasti oznacene fialovym rameckem.

1. Jaka by byla vase krmna strategie?
2. Kam bychom meli umistili navnady?

Dekuji za kazdy nazor.
Autor diskuse: robd - Profil , 30.5.2017 kaprařina - techniky lovu

bjwir - Profil | Pá 16.6.2017 10:31:50

chendler >> nejde o to ze tam ta ryba je..ale v tech hranach muzou byt skeblicky a kapr je muze sbirat.je to vetsi nadeje nez na placatem dne,kde se nemas od ceho odpichnout..Navic to beru z vlastni zkusenosti kde jsme meli boje na rovne plose a minimum zaberu..nasli jsme peknou lavici a tam jsme je nasledne lapali jednoho za druhym.Vyzkouseno na vicero revirech..

chendler - Profil | Čt 15.6.2017 18:48:27

bjwir >> reknes mi,ze jakeho duvodu zacit krmeni na hrane,spis na lavici? Kde kazdej bere jistotu,ze tam ryba je. Tohle mi taky pripada jako ze to pouziva kazdej,protoze to dela kde kdo a bere to jako jistotu.

stenly88 - Profil | Čt 15.6.2017 14:21:09

robd >> Nazdar, mimo diskusie ale ako si sa dostal k týmto mapkám znázorňujúcim hĺbku? Ďakujem za radu.

bysto - Profil | Út 30.5.2017 21:57:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Skúsil by som tieto 4 miesta. Ak by to pri brehu vyzeralo fajn, tak by som namiesto miesta číslo 4 uložil udicu medzi byvak a miesto označené 1. Pri brehu by som krmil len striedmo, kilo repky a k tomu 30guly . Miesta na ploche by som premenoval masivnejsie

tinker - Profil | Út 30.5.2017 20:08:50

Ahoj, to vypada jako pekna voda, co je to psl. za jezero ?

Ivan. - Profil | Út 30.5.2017 18:18:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

robd - >> Revir od reviru zalezi, ako sa chova ryba a kde sa krmi. V prvom rade treba pozorovat vodu, vela ti to napovie. Dno sa da oklepat, podla mapky si vies najst tie miesta aj s markkrom z brehu alebo z clna. Neviem, ake bude pocasie a voda o dva tyzdne, niekde este mozno bude prebiehat neres. Cize by som jeden prut dal do plytkej vody, idealne k nejakemu porastu, podla mapy pozdlz brehu, alebo do tej vzdialenej svetlej zony, druhy hlbsie na alebo pod hranu, jeden do najhlbsieho miesta a dalsi mozno do kludovej zony k ostrovu. Krmil atraktivne, menej a castejsie, zacal s atraktivnymi nastrahami. Miesto, ktore bude produktivne by som zacal krmit viacej. Potom zalezi, ci si chces zachytat, alebo pojdes po vacsej rybe. Prejst na vacsie krmenie a vylucne boilies, chytat na single nastrahu mimo krmneho miesta atd... Krmna lodka je dobra, ak si nehces plasit miesto, najma v plytkej vode, urcite by som ju pouzil castejsie ako cln.

bjwir - Profil | Út 30.5.2017 11:38:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

robd >> Ty jo pokud nemáš echo , tak jedině vzít olovnici/kotvičku a zjistit co je na dně , není to tak přesné ale dá se to . Možná bych ale spíš razil teorii lovu při přehu a jen krmit kulema..
zas na druhou stranu je to asi soukromák?.lidí tam asi málo nebude jezdit tak před sebe prdni tyč a házej to k ní a u ní krm partiklem .Hloubku bych hledal v ideálu 2-3 metry . pokud bude vedro zkusil bych Ziga/mlaskačku.Pokud jak píšeš mají hodně přirozené potravy bral bych kule založené na nějaké té vodní havěti (škeble,rak....)

robd - Profil | Út 30.5.2017 11:30:21

...jasne, zde je nekolik upresnujicich informaci..
- dalsi mapka s tvrdosti dna reviru (uz jsem ji nedokazal pridat primo k dotazu)
- budeme urcite zavazet na clunu, k dispozici bude i zavazeci lodka
- stravime na reviru 4 dny (echolot bohuzel k dispozici nebude)
- oznacovat lovne misto je mozne
- budeme chytat na 4 pruty (2 rybari)
- revir je otevren od Brezna/Dubna do Rijna/Listopadu udajne ryby nijak zvlast nedokrmuji protoze maji dostatek prirozene potravy + co dovezou rybari..

plechova52 - Profil | Út 30.5.2017 10:00:43

Ahoj, mě osobně přijde velmi zajímavý výběžek břehu a kolem něj mělká voda. Mělčina zde potom přechází do hloubky až 7m, toto místo by také mohlo být zajímavé. A podle počasí bych zkusil i oblast kolem břehu ostrova. Co se týče krmení volil bych partikl s boilie pulene/celé 1:1 (boilie bych přelil atraktorem dle příchuti)

bjwir - Profil | Út 30.5.2017 9:49:43

Ahoj , na to abych ti poradil vím málo o revíru a o rybářích . Kolik vás bude ? Na jak dlouho jedete ? Budete mít člun a je povolená vyvážka nebo jen odhoz ? Můžete si označit krmné místo ? Máte echo abyste zjistili co je na dně ?
Následně bych zkusil zjistit co vše je na revíru (živočichové - škebličky,raci atd.) A na tom bych postavil krmení .
Určitě vzít partikl - tím se nic nezkazí nikdy . Vařenou kuku , pšenici a řepku spařit . Vše smíchat i s kulema . Asi bych vzal spíš masové kule než sladký , nicméně i jeden druh sladkých/palivých vzít a zkusit na jeden prut třeba to zrovinka na ně půjde.
Tyčovku bych dal někam na hranu mělko/hloubka a tam rozjet krmení ,následně bych chytal tak cca 5-10 m za/před/vedle krmného místa a tam hodit jen koule..pokud to nepůjde přesunout jeden přímo do krmného . Určitě bych hledal u břehu nějaký padlý strom , křák a tam položit prut a nechat ho tam minimálně den a prokrmit pár kulema (20-30ks)..
Asi tak bych jel :)