Jak naložit se strouhankou?

Jak s čím a kde ji používat.Jak správně připravit krmení apod.Děkuji
Autor diskuse: Lukryba - Profil , 4.5.2016 plavaná - nástrahy, návnady

sven - Profil | Ne 19.1.2020 19:07:02

marmyš >> Fintu ? To by bylo nošení dříví do lesa.. :-)
Ty už všechny finty dávno znáš a určitě bych se sám, rád něco přiučil :-)

Ale vrátím se ke strouhance..
Kdysi se to tu už řešilo, takže jsem vyštrachal jeden můj, pět let starý příspěvek, bo se od té doby nic nezměnilo :-)
Jakože není strouhanka jako strouhanka...
A že rozdíl mezi umletou z "odpadu", tedy ze starého pečiva s nejasnou historií, běžně nabízenou v obchodech a mezi prvoplánově vyrobenou strouhankou z čerstvého pečiva a navíc s dvouletou zárukou, je nebetyčný...
Pro kuchyňské i rybářské účely kupuji tu druhou, z Kaufu.. kvalita nepoměrná a navíc i levnější.
Ten chemický kokteil z etikety balených rohlíků, obsahuje samozřejmě i všechno běžné nebalené pečivo.. jen to na něm není napsáno..
Fajnšmekrům doporučuji objevit, cože se to skrývá za mňamku, např. pod označením cystein
https://www.dtest.cz/ecka/430/e-920-l-cystein?secti​on=6
Domácí melu jen výjimečně, bo chleba si peču a žádný mi nezbývá a s pečivem to je podobně..
Občas, tedy spíš zřídka, nějaké staré pečivo nebo chleba od někoho dostanu ale s tím nelze kalkulovat..

Tedy ten oskenovaný příspěvek:

"Strouhanku už dávno nevyrábím mletím starého pečiva. Důvodů je několik.
Stačí kupecké počty, abych mohl konstatovat, že se mi to nevyplatí.
Běžný rohlík o obvyklé hmotnosti 43g, lze nejlevněji pořídit v občasné akci supermarketů, za 1 Kč. (*pozn. nyní 1,50)
Po vysušení se hmotnost smrskne na nějakých 30g.
Tedy na 1kg strouhanky, je třeba cca 33 ks rohlíků za 33 Kč. (*pozn. nyní 49,50)
Je třeba přičíst sušení, mletí a ostatní manipulaci. Získám 1 kg strouhanky, určený k rychlé spotřebě, neboť při skladování rychle žlukne, zapáchá a stává se závadnou...
Nekupuji ani tuzemskou strouhanku, která má stejné vlastnosti, neboť je rovněž vyrobena ze starého pečiva, napraného nejrůznějšími chemickými sajrajty, navíc nejasné kvality a historie ..

Strouhanku kupuji hotovou. Osvědčila se mi německá Vita Star, kterou prodává Kaufland, běžně za cca 22 Kč (pozn. nyní cca 26,-) a v akci ještě levněji.
Její výhodou je dlouhá výdrž bez žluknutí cca 24 měsíců a kvalita. Je totiž vyráběna prvoplánově jako strouhanka, tedy z čerstvě upečené, vysušené a rozemleté suroviny a ne jako u nás, ze starého pečiva pochybné kvality....Navíc je levnější než ta tuzemská, rychle žluknoucí..

Btw. *Ceny se od té doby pohnuly směrem vzhůru ale že levnější a kvalitnější je ta německá, stále platí ..

marmyš - Profil | Ne 19.1.2020 17:42:45

sven >> Takové věci se mi hlavě nějak nedrží,kdybys tu napsal nějakou fintu na ryby,tak ji tam mám i za 10 let:-)

sven - Profil | Ne 19.1.2020 17:07:03

marmyš >>
Ještě minulý týden to tam viselo a Ty už jsi to Pepo zapomněl ? :-)
Všichni co mě znají a že jich je, to vědí a těm ostatním, to je šumák.
Tykám všem a všichni tykají mně a tak to má v každém klubu být :-)

marmyš - Profil | Ne 19.1.2020 7:41:48

Jirka1976 >> Sádlo mám od kamaráda který chová několik prasat ročně,byly ale i doby kdy jsem koupil na místních jatkách sádlo a škvařil.

Jirka1976 - Profil | Ne 19.1.2020 7:34:06

marmyš >> rybu bez trojobalu jsem na sadle zkousel a dobry . Ale na rybi rizek jsem myslel ze bude lepsi olej . Ale vyzkousim , rizek z krkovice je na sadle lepsi tak snad i ta ryba . Domaci sadlo myslis ze mas doma vykrmene prase nebo koupis sadlo a vyskvaris si ho ? Tak to delam ja , jen je trosku problem sehnat sadlo alespon 3 cm silne . Jo kdyz jeste byla babina , to bylo sadlo z prasat 270 kg krmenych kozim mlekem .

marmyš - Profil | Ne 19.1.2020 7:23:39

Jirka1976 >> Olej patří do motoru,já vše dělám na sádle,samozřejmě domácím .

Jirka1976 - Profil | Ne 19.1.2020 7:07:58

Jak a kde pouzivat strouhanku , jak pripravit krmeni ? Ja strouhanku pouzivam docela casto , na pripravu rizku z ryby je naprosto idealni . Smazim klasicky na panvi na repkovem oleji . Pokud chceme light verzi , tak obaleny rizek pouze lehce postrikam ( nadipuju nebo naboostruju ) olejem a pecu v troube . Je to idealni krmeni pro celou rodinu a to nejen k nedelnimu obedu .

marmyš - Profil | Ne 19.1.2020 4:30:22

Petr64 >> Už mlčím :-))

u x a - Profil | So 18.1.2020 22:43:09

v dnešní době je strouhanka pro ryby jedovatá!!musí se koupit nastraha s atestem a cenou min 360kč 1kg

Petr64 - Profil | So 18.1.2020 22:39:28

marmyš >> Nerejpej,nebo se odhlásí.:-)
Byla by to škoda.

marmyš - Profil | So 18.1.2020 21:40:12

AllCapone >> 40 roků jsi na síti a nepoznáš že to nebylo psané tobě? :-)))))))))

AllCapone - Profil | So 18.1.2020 21:38:06

marmyš >> kašlu na to, já sem vkročím jen zřídka a nepovažuji na žádné stránce, o sobě psát CV, mám s tí špatné zkušenosti.
Nalogovaný bývám na síti už od osmdesátých let, kdy jsem užíval v D akademickou síř. Tady se o tom psalo jen v odborných časopisech.

marmyš - Profil | So 18.1.2020 18:59:43

sven >> Se stydíš za roky že to nemáš v kartě?

marmyš - Profil | So 18.1.2020 18:59:13

AllCapone >> Ze Slovenska jsem měl první ženu,to mi bohatě stačilo :-(

Sharry - Profil | So 18.1.2020 18:36:58

sven >> 😂

sven - Profil | So 18.1.2020 18:36:23

marmyš >> Konečně taky někdo o fous starší než já :-) Většinou to mám naopak..
Tuhle jsem odcházel z muzea a spustil se alarm ...:-)

sven - Profil | So 18.1.2020 18:32:56

AllCapone >> No však :-) Nám už nic neuteče :-)

AllCapone - Profil | So 18.1.2020 17:55:45

marmyš >> a já a teď žiju na střídačku v 2-3 zemích, nejmíň na Moravě, teď právě na Slovensku...

marmyš - Profil | So 18.1.2020 17:32:50

AllCapone >> Starší jak já je už jen hnědé uhlí :-) Taky sem byl Hanák když sem žil u Kroměříža.

AllCapone - Profil | So 18.1.2020 17:07:42

marmyš >> To mi spadl šutr ze srdce...

Taky su z Moravy.
Hanák.
A eště starši jak ty.

marmyš - Profil | So 18.1.2020 16:59:46

AllCapone >> Autor diskuze zmizel z MRKu,už nám ani redku nemůže dát :-)