jak namíchat zavodní krmení na plavanou.(rybník)

Ahoj chci se zeptat z čeho míchate závodní krmení v létě.Díky za odpověď chci se zeptat předem. :-)
Autor diskuse: zaleto - Profil , 29.12.2015 plavaná - nástrahy, návnady

makass - Profil | Út 19.1.2016 17:46:36

Fishky >> tuhle taktiku už jsem taky párkrát použil. Základ je,dělat jako by nic.

Goldy - Profil | Út 19.1.2016 17:07:45

Ladináč >> Na tom místě vyvěrá teplý pramen,proto se tam nachytá.

Fishky - Profil | Út 19.1.2016 12:03:41

Juraj >> Taktizovat musíš i u vody, loni jsem byl u nás na rybníku, takový ten obyčejný lavor, kam chodí občas pár starších pardů a jinak není ničím zajímavý. Poledne, teplo jak v pekle a amuři brali jak na drátkách. Při zdolávání jednoho zabral druhý - tak jsem ho jen přiseknul a povolil cívku a do toho se z dálky přibližovalo kolo. Jak byl děda na dostřel, tak jsem dal i druhý prut do vidličky a odklopil na obou navijácích, aby si mohli brát bez prokluzu cívky. Děda se zastavil, letmo kouknul a hned prohodil, tož jaká, berou? A já s mrzutým obličejem "kdepak, neberou, chytám bronz" :) no a děda spokojený, že mu nikdo z oblíbeného rybníku kapříky nepíchá nasednul zpět na kolo a odfrčel... a já mohl dál zdolávat :) Je to blbý, ale říct jak se věci mají se občas nemusí vyplatit...

Buffalo1969 - Profil | Po 18.1.2016 19:46:12

zaleto - >> ty je budeš sypat do formule?

vydra Lucky - Profil | Ne 17.1.2016 22:56:19

Jinými slovy posledních pár příspěvků - teda mimo toho co radí druhým, co nedělat a dělá to sám - jednou to jde, jednou ne, jedno místo letos a loni, vše stejné a hele ono je vše jinak. Podmínky se ale asi změnily. Teplota vody, sluníčko, proud ...? Je to o štestíčku a musí se zkoušet. Přidat hlínu, vločku, konopí, řepku, nedat TTX, přidat živou, základovku, přisladit, použít slané, voňavé, smradlavé ... a ono to vyjde. Nebo taky ne. :-) Prostě použij základovku a přidej to či ono, na půl hektaru, přiměřeně podle podmínek jako je teplota vody, roční doba, proud/stoják, třeba se trefíš. Základní receptury jsou k mání a pak jen pokus chyba. To je celé. Trvám na tom, že přesné složení ti nikdo neřekne, teda kromě hraji, ten jó. To co dávají snad všichni samo sebou ano, ale jinak ...

psí dědek - Profil | Ne 17.1.2016 22:18:06

Goldy >> to je rada nad zlato a vo přes držku když nemáš co psát tak se do toho neser

Ladináč - Profil | Ne 17.1.2016 20:40:53

V roce 2014 jsem chytal zavody na rybniku na jednom místě.slo to uplne super.dalsi rok sem sedel o 3mista dal.stejne krmeni .stejne úspěšně udice.a skoro prd.a kolega na stejnem místě,jako ja loni jednu za druhou...

pohodak - Profil | Ne 17.1.2016 20:32:49

je to cela veda co tam nedat a co dat a kolko coho a ked to vsetko vyladis chytis miesto kde rybu uz roky nevideli a prechyta ta zaciatocnik s MIVARDI co si vytiahol forhent kde ako na potvoru je vsetka ryba stiahnuta a ty sa mozes aj pooondit a nemas za 5 hodin ani tuk do spicky.
Tos tolko osobna skusenost. Ja ako zaciatocnik a ucho som bol 3 v sektore a minurocny vytaz nevidel zaber. Ked som sa ho pytal ako je to mozne len kivol plecami a povedal to je caro rybacky nikdy nevies ako sa to vyvrbi.....

Ladináč - Profil | Ne 17.1.2016 20:22:34

Přemet:-) >> Presne tak.Kdyz jedes uz po druhy na stejný revir je to pak lepsi.je to tak ,někde budes chytat velmi dobre na tvé osvědčené.nekde se nestačiš divit,ze kolega vedle tebe tahá a ty nic.

Přemet:-) - Profil | Ne 17.1.2016 19:57:40

chendler >> reaguji na tvuj prispevek z 31.12. Loni a predloni jsem se o malickostech, ktere rozhoduji presvedcil na vlastni kuzi pri feedrovych zavodech - jihoceska feeder liga. Verim, ze kazdy michal krmeni dle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi a presto nekdo nachytal a jiny ne... Samozrejme v tom hraje roli misto na kterem sedis, ale treba presnost nahazovani, taky urcite druh krmeni, respektive slozeni toho krmeni hraje roli... Proste tech faktoru je tolik, ze jsem kolikrat sedel s otevrenou pusou a koukal na kolegu vedle, jak chytal rybu za rybou a ja jen paberkoval... Jindy to zas bylo naopak. Nejsem si uplne jisty, jestli to ma vzdy logiku nebo je to proste jen stesti... Kolikrat jsem chytal nelogicky na druh krmeni s cilovou rybou uplne odlisnou od tech mnou chytanych...

Goldy - Profil | So 16.1.2016 13:48:39

Rukama....

chendler - Profil | Pá 15.1.2016 22:01:33

Juraj >> vtipny,fakt dobry.

ojle - Profil | Pá 15.1.2016 21:41:07

Spíše světlé krmení něco sladšího a hlavně ja preferuji anglickou vločku.

bobco - Profil | Ne 3.1.2016 17:41:06

Zo sacku.

tyci - Profil | Ne 3.1.2016 10:46:21

zaleto - >> Těžce položená otázka.Je to stejné,jako by jsi se jako fotbalový trenér ptal jakou máš v zápase postavit taktiku.Každý soupeř vyžaduje jinou taktiku,tak i jiná voda vyžaduje jiný přístup.Napiš vodu,druh ryby,druh lovu ( odhoz,dělička,bič) a pak bude možné poradit.

polo - Profil | So 2.1.2016 19:30:03

Juraj >> jeje, X21 a konec kolem Juraja DDD

Skřivánek - Profil | So 2.1.2016 18:30:15

Juraj >> Jakože by někdo na řece začal míchat krmení na stoják a přidal by nedrcený ovesný vločky aby to hezky plavalo a pak vytáhl těžký říční krmení s hlínou? :)))) :o))

Juraj - Profil | Pá 1.1.2016 11:30:44

vydra Lucky >> Někdy je to opravdu legrace. Dám podobnou příhodu z jiného soudku. Jezdil jsem s armádou po různých závodech v lyžování. Jezdil jsem obřák a slalom, ale jednou jsme měli den volna a tak se šli podívat na běžecké závody na naše kluky. Na našem útvaru byl velitel fanda a tělocvikář volnou ruku a tak i naši běžkaři vypadali jako reprezentace.
Měli krom jiného kufřík - soupravu s různými vosky, žehličkami, teploměrem na sníh a bůhví čím ještě cca za 50 000Kč.
Náš tělocvikář byl šprýmař a tak změřili sníh a začali chystat lyže. Kolem to jen šumělo a všichni si mohli vytahat krky. Jen se šuškalo: "Co mažou? Červenej! To se mi nezdá. Mě taky ne. Ti vědí, co dělají, nebuďme blbý" atd. A tak se všichni jali dřív či později pajcovat lyže červeným voskem.

Po chvíli z amplionu: "Závodníci se dostaví na start!".

To zděšení ve tvářích účastníků, když naši hoši naházeli právě napajcované lyže do auta, vytáhli druhý a šli na start mě přivedlo k nezvladatelnému záchvatu smíchu. :-)

Může to být v rybařině klidně podobné. :-))

hraji - Profil | Pá 1.1.2016 11:00:33

vydra Lucky >> to bude tím, že jsem nikdy nechytal ligu ve feederu a tu plavačkovou v první jen dva roky a v druhé asi tak 6. My si na II. lize klidně zajdeme půjčit pytlík krmení k soupeřům, protože jsme především kamarádi.
Ale tvoje přesvědčení ti neberu. Jen mi připadá divné, že svoje zkušenosti z feederu prezentuješ v otázce zjevně směřované k plavané, navíc zcela zjevně začátečníkem, kterému jsou ligové praktiky feedrařů neznámé a asi dost nepochopitelné.

vydra Lucky - Profil | Pá 1.1.2016 10:53:27

hraji >> Hele vím své. Piš si co chceš. Pravda, první feeder ligu jsem jel jen jeden rok, ale stačilo mi to. Lidi tam uklízeli i pytlíky od základovky, zažil jsem i scény na Oscara. Závodník chodil po odpískání po sektoru s hlavou v dlaních a skoro plakal, jak to těm druhým pokazil, že to krmení netrefil ... a pritom sektor vyhrál. Komediant. Moje osobní zkušenosti jsou tedy jiné, než tvé.

hraji - Profil | Pá 1.1.2016 8:55:47

vydra Lucky >> nemáš pravdu, napsal jsem mu to hned do prvního příspěvku. Většina závodníků používá hotové směsi, jak jsem psal, od Sensasu, od Mila, od MVDE a dalších. Samozřejmě je různě mícháme, doplňujeme hlínu, partikl a živou, ale to je závod od závodu jiné.

kaprrr - Profil | Čt 31.12.2015 22:40:55

chendler >> dám příklad, co se mi letos stalo na závodech. Měli jsme v létě na Nežárce závody, voda skoro stála, netekla a já dal splávek 0,7 gramů. To bys řekl, že to je úplný nic, že nemůže ryba cítit odpor. Tak začali závody a já záběry měl, ale jen tak půl anténky se stopilo a zase to ryba pustila. Tak jsem nevěděl, co s tím, tak jsem zkusil dát menší splávek, dal jsem 0,2 gramu a najednou se spláveček potopil celý, já zasekl a z vody jsem vytáhl 2 kilového cejna. Taky jsem nevěřil, že to může být takový rozdíl, že ta ryba cítí odpor. Ale hned další nahození mě přesvědčilo, že tomu tak je. Vytáhl jsem dalšího velkého cejna.


vydra Lucky - Profil | Čt 31.12.2015 22:35:23

ŽÁDNÝ závodník ti tu nenapíše, co všechno a kolik toho tam dává.... Na závodech při míchání schovávaj i pytlíky od krmení, aby nikdo náhodou nepoznal, na co že to vlastně rybu láká. Základovka ( Traper, Senzas, Milo,... moc moc moc) plus cosi, jako třeba anglická vločka, TTX, práškové či tekuté dipy, melasa, partikl, živá, ... Naprosto vše hraje roli - voda teče, stoják, kalná, teplota, vítr, cílová ryba, způsob lovu... Když to vše zmákneš, vylosuješ si forhont a tam můžeš nachytat i na strouhanku, nebo taky ne, nebo máš super krmení a jsi na fleku, kde ti je to houby platný a - prd. To jsou závody.

chendler - Profil | Čt 31.12.2015 22:33:43

Lidl01 >> presne!! Ano ano!! Misto!!! Nemas,ses uz trosku dopredu v.... fer je zavod,kdyu muzes misto prohodit. At je to trosku fer a zajimave.