Pivovarské kvasnice - tekutá forma

Zdravím chlapy, nějakým způsobem se to tu už řešilo, ale odpověď jsem nenašel. Otázka tedy zní: lze použít pivovarské kvasnice v tekutém stavu do těsta? popř. jaké množství? předpokládám že to bude koncentrát (od známého přímo z pivovaru)Autor diskuse: mr.roumen - Profil , 17.2.2015 kaprařina - nástrahy, návnady

4x v oblíbených a 5x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

Nladislavtikal - Profil | St 8.4.2015 19:50:55

zdravim, nevim jak granule ale prášek je 100 procent pivovarský kvasnice tak žádny koncentrát mrazagro a http://pivovarske-kvasnice.cz/cenik je jeden a ten samej výrobek jen mrazagro je prímej zpracovatel přímo v pivovaru, a do kvasnic se nic nepridává, postup je že kvasnice se odstřelí do tanku a z toho se to leje na valec který je vytápěný horkou párou a na tom se to suší a potom se to pytluje jinak do krmeni stačí málo lepí to dobře material k sobě a ten smrádek se dá snést :D

Nchřenovák - Profil | St 8.4.2015 19:00:39

Peletky z kvasnic

Nrybář Luk - Profil | St 1.4.2015 21:14:27

Ahoj, kvasnice z pivovaru chceš použít, protože je máš zadarmo? Nebyl by lepší kvasnicový extrakt? Dáš malé množství, tvá receptura se nijak nezmění a vyhneš se tak problému s omezením počtu vajec a tímpádem přidání jiných pojivých složek. Extrakt se ve vodě bude z koulí uvolňovat víc jak mrtvé kvasinky vcelku.

Nmr.roumen - Profil | St 25.2.2015 20:17:21

tvistr >> jo takhle :) ok díky

Ntvistr - Profil | Út 24.2.2015 14:37:18

mr.roumen >> koncentrát to nebude , budou to kvasinky co si sednou na dno tanku po dokončení kvašení piva....
Ony se potom suší ve speciálních sprejových sušárnách a následně se zpracovávají . Daly by se přecedit přez jemnou punčochu a následně zredukovat... varem samozřejmě něco odejde.... ale... do boilies to bude fungovat.... .)))))))

Nmr.roumen - Profil | Út 24.2.2015 13:14:50

tvistr >> neublíží tomu var? zredukovat zní rozumně, ale zas jestli je to potřeba když je to koncentrát...?

Nladislavtikal - Profil | Po 23.2.2015 22:04:03

z vlastní zkušenosti kdy sem přidával pivovarske sušené kvasnice a drceny suchy chleba na prach je cena uplne nekde jinde, doma vždycky kousek chleba zustane a po usušeni ro rozemelu na prášek jako rohlik na strouhanku, pouzival sem na zahuštění do krmítka jinak sem nic jineho nekupoval, navnady od nich jinak pivovarský kvasnice obsahují http://www.wassermann.as/cz/o-produktu.html bylo možno i zakoupeni samotných sušenych kvasnic kdysi ted je prodává konkurence http://pivovarske-kvasnice.cz/cenik

NAnýzový dědek - Profil | Po 23.2.2015 21:51:39

mr.roumen - >> Nevím jak do koulí, ale pokud máš možnost pivních kvasnic třeba v tekutém stavu do třeba Metod směsi nebo do krmítkovky, tak bych se nebál.
Dřív se ryby na chovných rybnících přikrmovali mlátem a jak jim šmakovalo :-)))

Ntvistr - Profil | Po 23.2.2015 21:35:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mr.roumen - >> já bych se toho nebál, pokud se ti to zdá moc tekutý,tak to zredukuj varem jako v té reklamě s kulajdou... a potom šup do koulísů. Ony ty pivovarské kvasnice budou biologicky aktivní jde vlastně o odpad při výrobě piva , kdy kvasnice klesnou ke dnu , kde se odpustí a následně zpracovávají sušením .... například známý Pangamin..
Osobně bych to zredukoval a následně jako např játra nebo melasu přidal do směsi...

Nmr.roumen - Profil | Po 23.2.2015 20:56:27

Horda >> tak ze začátku určitě nebude vadit krátká doba rozpadu když je budu testovat navíc v tomto počasí

Nmr.roumen - Profil | Po 23.2.2015 20:55:14

neutral >> :-D pravda mám kolegy co chytá jen na Nikloviny a jen na soukromích.. no škoda to rozvádět.. pak brečí že to je peněz.. :-D

Nneutral - Profil | Po 23.2.2015 20:53:56

Horda >> Tak,tak.

NHorda - Profil | Po 23.2.2015 20:52:04

mr.roumen >> očividně nikdo s tekutejma nemá zkušenost, tak to prubni. Jestli je to ředěné vodou, tak kule budou mít pak rychlejší rozpad, což třeba z jara může být lepší. Záleží co od koulí očekáváš, jestli kulatou peletu a nebo kulu co vydrží 2 dny ve vodě.

Nneutral - Profil | Po 23.2.2015 20:51:10

mr.roumen >> Kéž by to pochopili všichni.To by ale pak Karlíkovi Niklů a spol nastaly krušné časy...

Nmr.roumen - Profil | Po 23.2.2015 20:47:40

neutral >> jo ředí se vodou

NKocháč - Profil | Po 23.2.2015 20:47:15

mr.roumen >> Tak to v rybářství nekupuj :o)))

Nmr.roumen - Profil | Po 23.2.2015 20:45:53

Aleš10 >> a tak od toho jsou pojiva, čekal jsem že mi tady někdo řekne jasný není problém nebo bacha na to a to... no výhoda čím víc věcí jsem schopnej nahradit levnějšíma v tomto případě zadarmo tím levnější koule můžu dělat. Teď můžeš namítnout že sušený kvasnice nejsou drahý - jo nejsou, ale tamhle seženeš kvasnice tam šrot tamhle sójovku atd. a máš kvalitní koule za pár kaček.. proč všechno kupovat v rybářství..? ;)

NKocháč - Profil | Po 23.2.2015 20:41:08

mr.roumen - >> Já teda používal jen suchý a dávkoval jsem do 5%.

Nneutral - Profil | Po 23.2.2015 20:34:07

mr.roumen - >> A v čem je rozpouští,jen ve vodě?

NAleš10 - Profil | Po 23.2.2015 19:24:47

mr.roumen >> jak píše horda čím víc tekutých blbin tím mín vajec = menší pojivost :-( spíš bych to dal do pelet nevidím v tomhle výhodu do koulí

Nmr.roumen - Profil | Po 23.2.2015 19:22:32

Horda >> taky se toho nebojím, jen jestli to už někdo dělal jak se povedlo atd. :)

NHorda - Profil | Út 17.2.2015 7:42:10

Vůbec bych se toho v tekutým nebál. Zjistil bych si od známýho kolik toho dávaj a kolik by dávali suchejch a podle poměru buď ubral nebo přidal, jen jako tekute pak bude potřeba dat asi míň vajec, tak aby nebyl problém s pojivostí. Nejdřív bych to prubnul na menším množství než s tím hned koulit 5 kg :)

NVodní kurka - Profil | Út 17.2.2015 4:34:26

To je škoda dávat do těsta.Potom nám to bude chybět v pívu :))))))))