pstruhová Hloučela

dozvěděl sem seže říčka Hloučela k vůli výskytu střevlí má být od příštího roku mimopstruhová.Nevíte o om něco bližšího? dík...
Autor diskuse: Véna - Profil , 27.9.2004 dravci - revíry, cestování

karelc - Profil | Út 28.9.2004 21:05:18

hraji: tak to su klidný, postoj a jednání Olomouce v čele s p. Loykou, kterého taky znám, mě vůbec nepřekvapuje. Vystupování KRAJSKÉHO města a vůbec KRAJSKÝCH činitelů vůči plebsu z jiných měst a dědin je otřesný, oni jsou někdo a zbytek jsou vidláci.

hraji - Profil | Út 28.9.2004 19:27:36

Když dovolíte, uvedu zde věci na pravou míru. Jedná se o komplikovanou záležitost. O tuto změnu letos požádala Místní organizace Prostějov na základě nátlaku ze strany odboru životního prostředí Olomouckého kraje. Předseda MO Prostějov uvedl, že MO ČRS Olomouc navrhla před rokem, aby MO MRS Prostějov přešla pod Olomouc a sloučila se s ní. To představitelé MO Prostějov odmítli a za krátkou dobu se objevily vědecké práce pracovníků odboru Životního prostředí (RNDr. Loyka), které zdůvodňují tuto změnu na Hloučele. Je určitě zajímavé vědět, že pan doktor Loyka je místopředsedou výboru MO ČRS v Olomouci. Takže spojitost více než zajímavá. Vzhledem k tomu, že držitelem dekretu na revír Hloučela 1 je přímo Moravský rybářský svaz a s tím nikdo nejednal, rozhodnul na Svazovém výboru, že ke změně v roce 2005 nedojde a MRS provede svůj vlastní průzkum revíru s tím, že po jeho vyhodnocení se rozhodne.

Véna - Profil | Út 28.9.2004 18:54:56

hmmm tak to bude masou.....naběhnou tam borci s žížalkama a bude po pstruzích.....

karelc - Profil | Po 27.9.2004 20:55:09

Pokud se tam vyskytuje hodně chráněných živočichů, měli by tam dát zákaz lovu, ten povolit jen na rybníčku ve Vrahovicích.
Petr Kl: potočák je tam nepůvodní druh?

Petr Kl - Profil | Po 27.9.2004 6:25:43

Ještě to není úplně schváleno, ale kvůli ochráncům přírody kteří podali stížnost na životní prostředí, že se tam vysazují nepůvodní druhy (lipan,pstruh duhový a potoční), kteří požírají střevle a raky. Od příštího roku by hloučela měla patřit pod přehradu a být mimopstruhový revír.