Jaký naviják na pár let, né na rok (certate - stella).

Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli se vyplatí si připlatit a koupit si vážně lepší třídu navijáku.

Mám doma navijáky ryobi zauber FC. Ty navijáky mi připadnou super (mám je na feeder a okouno-vláčku). Ovšem na střední přívlač bych chtěl něco lepšího. Zvazuji si našetřit a koupit něco ještě o nějakou třidu lepší a to bud Daiwa certate new 2013 a nebo shimano stella. Chtěl bych se zeptat jestli se to vyplatí. V čem je ten velký cenový rozdíl. Ve výdrží? Chodu? zpracování? ... Díky za vaše postřehy. Naviják bych koupil ze zahraničí za podle mě rozumnější ceny než tady u nás za ty lichvářské. Všem děkuji za rady a postřehy. Klidně přikládejte fotky. Zda litujete nebo naopak jste moc spokojení s koupi nejakého kvalitního navijáku (certate, stella). Petruv zdar.
Autor diskuse: kopik - Profil , 9.2.2014 dravci - náčiní, doplňky

Rybkin - Profil | Ne 9.2.2014 17:31:19

Mam tři Certate a jsem spokojenej,za mě jdi do něj

kopik - Profil | Ne 9.2.2014 17:27:39

TAK SE TO TU ZVRTLO V KLASICKOU MRK DISKUZI :)

nevadí mi, že se tu řeší stará kvalita a že dnešní ekonomika si žádá dělat věci tak, aby nejlépe hned po záruce daná věc odešla. To tak boužel je a nic s tím už asi neuděláme.

Ale co mi vážně vadí tak je neustále uražení a nadávky na mrku. Člověk se chce něco dozvědět, není to žádný "BAŽANT" a slízne si krititu.

Na co tu ty diskuze vážně jsou? Podle mě na hovno. Víc jak z celých diskuzi zde na mrku mám větší zkušenosti a vědomosti od vody. I když to je finančne a časově náročné. Kupovat věci a zkoušet je osobně , ale když se člověk nedozví žádné kloudné odpovědi tak to tak asi budu dělat stále.

Raději si prohodím zkušenosti s KAMARÁDY něž abych zakladal tady diskuzi a proseděl u toho hodiny a nic vazne nic se nedozvěděl. Jo vlastně jo od intelektuálu z mrku, že jsem KOKOT o))).

Díky za rady. Na nějakou kvalitu jsem se dostal (věci mezi 2500-4000kc s kterými jsem spokojeny) a u toho nejspís zůstanu. ZLATÁ STŘEDNÍ CESTA ;-) Petrův zdar.

kopik - Profil | Ne 9.2.2014 17:15:00

drobcek >> ta klička u FC se mi práve libi na celem navijaku nejvic :) libi se mi vic jako u rychlosklapek, u kterých dojde po par letech k vuli.

bowman - Profil | Ne 9.2.2014 14:44:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kopik - >> Sežeň někoho ve svém okolí kdo má takové kolovrátky a nechá tě s nima zachytat.Pak posoudíš sám zda ti to něco přinese či nikoliv.Tady ti bude každý cpát co má doma :-((( Držím palce ve výběru.Pokud neseženeš nikoho klidně přijeď :-))

hit - Profil | Ne 9.2.2014 14:43:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

za mě taky Ryobi,mám Zaubery i Articy-zlatý strojky.Ale u mě to je tím že na dražší není......ne že bych nechtěl....Takže ani nemůžu posoudit,vyloženě drahým strojkem jsem netočil.Ale ty prachy za Stellu bych nedal.Tak spíš Daiwu do těch 6-7 tis.

drobcek - Profil | Ne 9.2.2014 14:31:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ja som na strednú a ťažšiu vláčku skúšal viacero nvijákov. Ale vždy som sa vrátik k "starému" Zauberu....
Daiwy boli fakt super.... ale len prvý rok. Potom chod už bol horší a skončili na feedroch.
Skúsil som aj Shimano technium a ten išiel preč.....
a zas som pri Zauberoch... raz za 2-3 roky vymením ložisko a ideme ďalej.....(CF-ko je dobré až na tú kľučku...)

Milouš75 - Profil | Ne 9.2.2014 14:23:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tak teď ti nezávidím, co chlap to názor, to je výběr. Prostě jde jen o to na co narazíš a jak se k tomu navi budeš chovat. Sám jsem byl prodejcem rybářských potřeb a vím o čem je tu řeč.Prodával jsem navi od hodně firem. Prostě ti přeji šťastnou ruku při výběru.

nofish - Profil | Ne 9.2.2014 14:22:23

milankocian >> nevím, s tím bych asi vláčet nechtěl :-D

milankocian - Profil | Ne 9.2.2014 14:16:19

Není to k tématu, ale snad teda technium mgs xsb vydrží. Nepoužívám moc těžká olova, ale určitě je lepší investovat více peněz, nežli kupovat stále něco nového a levnějšího...

Pellets - Profil | Ne 9.2.2014 14:14:31

Fin Nor,taky Shimano a Daiwa vyrobené pro US trh.

Pepa z depa - Profil | Ne 9.2.2014 14:13:28

karlak >> a v čem bude lepší taková novinka oproti třeba lonskýmu nebo předlonskýmu navijáku? a neplet hrušky s melounama-tím myslím roláky a auta.

Pepa z depa - Profil | Ne 9.2.2014 14:11:43

Pepé - Vsetín >> jo koupí si starej rolák co vydržel celý ty roky a bude s ním chytat dalších x let ale co komfort a třeba spolehlivost překlapěče. z vlastní zkušenosti vím že tam praskaj pérka a je blbý když ti praskne při chytání takovej ten zákon schválnosti což se mi už taky stalo.

karlak - Profil | Ne 9.2.2014 13:43:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

v dnesni dobe bych navijak vic jak na tri roky nekupoval protoze stale prichazeji na trh novinky a co potom s tim kdyz budu chtit novy je to take samozrejme otazka penez kdo na to ma tak takeauta meni kazdychtri az pet let a vetsinou ma po starostech z provozem i udrzbou

levhan - Profil | Ne 9.2.2014 13:41:19

nofish >> me nikam nic neleze :-))) ostatne komentar pod tebou od pepe vsetim rika vse

nofish - Profil | Ne 9.2.2014 13:36:53

levhan >> ale vždyť to právě píšeš. Rozdíl je v ukládání šňůry. A to už je v kombinaci určité šňůry a návinu zase o motání, o kratších náhozech a tak.
OK, necháme toho. Věřím, že ti stačí. My šlo o to, jak se vyrovná s dnešními navijáky. Taky jsem viděl dědulu co chytal s BB Shakespearem. Chválil si to, ani mu nevadilo, že mu vlasec lezl pod cívku...

Pepé - Vsetín - Profil | Ne 9.2.2014 13:35:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ahoj Radku,

STELLU jsem nikdy neměl, věřím, že chodí skvěle, ale zvažoval bych, jestli bych do ní kdy investoval ten ranec.

Podle mě je veledůležitý materiál, pokud možno železo, a kvalitní dílenské zpracování - poctivá strojařina. Počet ložisek nehraje roli.

Loni jsem koupil Grauvell DELPHOS ZF 3000, po zkušenosti s menším modelem, který mám už dlouho. Tehdy dávněji jem neodolal, rozebral ho a podíval se mu na "střeva". Je to poctivá práce a vím, že se jen tak nerozpadne.

To, co Ti napsali Petr a Roman je pravda, stroje vyráběné kolem roku 70' , ať už to byla Shimana, Shakespeare_y nebo Daiwy, od té doby jedou pořád skvěle a ještě dlouhá léta pojedou.

Lidi se jim dnes smějí, že co je to za staříčky, ale když je rozebereš a uvidíš, jak jsou geniálně řešeny konstrukčně, jak poctivě jsou vyrobeny a jak minimální vůle mají, budeš se divit. A to mnohé nemají ložisko nebo mají jedno, maximálně 2 a to už se s tím jóóó chlubili (viz Shakespeare Ambidex např.) Tehdy stál naviják celou výplatu, ale dědil se z otce na syna a dál...

Schválně to zkus, nebude stát moc, ale kup si jeden takový stroj a vyzkoušej ho v praxi. Budeš spokojený a to velmi dlouho.

levhan - Profil | Ne 9.2.2014 13:32:32

nofish >> mam doma jeste dam camaro tez stary min 20let vlastne jeden prvnich navi se zadni brzdou ktery se sem zacal dovazet stim to je to peklo ale to je spise o prevodu na cormorana nedam dopustit jednoduchy lehky pro me chytani a potreby dostacujici
a rozdil mezi dnesnim a tim co mam ja max ukladani snury to je vse

ale pokud chces az to zacne klido prijed a muzes si zatocit ja vtom problem nevidim chytam 30 let a proste na nektere veci nedam dopustit

a jeste nez to ukoncim nez pojede sablikova loni jsem si koupil navi dam shadow 30 na plavacku zdaleka nema natocino co ten cormoran a jeho stav je katastrofalni

nofish - Profil | Ne 9.2.2014 13:29:28

poldeci >> abys ten naviják koupil, musíš si uvědomit, jeslti ho chceš. Já teda běžne nekupuji dražší věci bez toho abych si dobře promyslel, jestli tu věc potřebuji. Proto to sleduji a čekám postřehy majitelů.

poldeci - Profil | Ne 9.2.2014 13:22:58

nofish >> zatiaľ čo vy uvaźujete ,tak tí ćo tie navijaky chceli ich už majú!

je tam jedna nadávka adminovi lebo ak si pozrieš históriu tak takýchto nezmyselných otázok je tu neúrekom,ak som sa ´ta tým dotkol tak sorry ale aj pre tých čo sa chcú niečo dozvedieť je jedna ucelená otázka vačší prínos ako milion bazmegov

nofish - Profil | Ne 9.2.2014 13:19:26

levhan >> Nepochopil jsi to :-)
Jenom si neumím představit, že mezi starými kousky byly i takové, co dneska zvládnou přívlač srovnatelně jako dnešní navijáky. J8 tu měl nějakého cormorána, nějakou daiwu, pak silstara, ale všechno to stálo za prd. Asi i mezi těmi starými byly hodně velké rozdíly. To mě překvapilo.

: vydrák - Profil | Ne 9.2.2014 13:19:18

kopik - >> Na aukru je teď k mání Shakespeare President - vlajková loď z výroby Shakespeare v letech 1975-79.
Ten ti vydrží víc jak Stella s Certate dohromady. Fakt!.-)

nofish - Profil | Ne 9.2.2014 13:16:44

poldeci >> Člověk, který sem jenom skočí a nadává, aniž by ho napadlo, že otázku sledjí i lidé, kteří uvažují, jestli má smysl koupit dražší naviják, na tom s tou inteligencí asi taky nebude úplně nejlépe (když už zmiňuješ tu debilitu)
:-)))

levhan - Profil | Ne 9.2.2014 13:13:23

nofish >> no vidis a ja porad nechapu co si natom neumis predstavit nebo naco narazis je to normalni navi jako kazdy jiny pokud ti jde o me chytani tak to rozhodne neni tak jak pises nevim jaky navijak si skousel ty nebo naco chytas ale jedine co ja tomu svemu muzu vytknout je ze nema multistop a ten navi neni echt jen pouze odvadi to co ma asi to bude tim ze prevod je ulozen v teme 3cm dlouhem pouzdru tudiz se vule jentak konat nebude a jinak jsou tam dve ozubena kolecka to je vse

roman - Profil | Ne 9.2.2014 13:12:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kopik - >> stella není asi moc dobrá volba, shodou okolností jsem viděl v servisu v Brně její střeva (naviják v záruce)--nebyl to moc pěkný pohled....ale za tu cenu ooo)))) komentáře servisáka se zde nedají publikovat. Přetlumočím ti jeho radu---koupit starší mašinku od schimana vyrobenou u japončíků, za pár stokorun nechat promazat a nebude problém. Já se mám stavit na další promazání za 5let, pro informaci mám stredica made in japan......

Pstruh27 - Profil | Ne 9.2.2014 13:10:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kopik - >> Na Tvojom mieste by som šiel do Daiwy - od Caldie vyššie. U tých drahších modelov máš už naozaj krásny hladký chod, jemnučkú brzdu a je fakt radosť s tým chytať. Nie je tam ozaj žiadna - resp. je tam minimálna vôla čo by malo o čosi predĺžiť aj životnosť navijáku ale nemyslím že nejako radikálne - budeš si však ten lov oveľa viac užívať :-)

poldeci - Profil | Ne 9.2.2014 13:06:53

admin je buď debil alebo vie ,źe zima bude ešte dlhá keď púšťa takéto otázky,mimo iné podobných sú tu desiatky
zase sa iba dozvieme/samozrejme od tých čo stellu ani certate nemajú/že sa to neoplatí,je to spotrebka,spomenú sa všetky základné rady navijakov z tržníc a skončí to :kúp si red arc!

kopik -máš tam štyri otázky za sebou,áno presne to je ich výhoda výdrž,spoľahlivosť,chod,spracovanie