Chlebová strouhanka v domácích podmínkách

Ahoj nemáte někdo nějaký fígl jak v domácích podmínkách udělat chlebovou strouhanku. Uznávám, že ta otázka zní blbě, ale každý kdo zkusil dělat strouhanku z chleba na normálním domácím robotovi ví o čem píšu. Nejdřív začne ukrutně kvílet robot a vzápětí drahá polovička v obavě o zničení robota.
Autor diskuse: Martin02 - Profil , 12.5.2013 všeobecné - domací dílna

malyjohn - Profil | Ne 17.1.2016 8:00:21

Martin02 >>
Tak bud rad, ze to vydrzi...ja uz si radeji davam bacha...to by me ta strouhanka prisla sakra draho, kdybych mel po kazde kupovat novou striznou pojistku. :-)

Martin02 - Profil | So 16.1.2016 20:11:06

malyjohn >> Tenhle to nese statečně. Ten struhankomlýnek na něm momentálně není nasazenej.

malyjohn - Profil | So 16.1.2016 13:40:38

Na chlebu jsem robota znicil (oprava cca 650,-Kc) ..tak ted delam toto ...viz.fota..nejdriv hruba sila..a pak si masovy mlynek uz hrave poradi.

pohodak - Profil | Pá 24.1.2014 21:13:46

najidealnejsie nasusit na radiatore v lete na slnku a nasledne pomliet na mlinceku na maso clovek si aspon precvici ruky ked potrebuje namliet zopar litrov
najlepsie je struhanku triedit a to podla materialu z ktoreho je nastruhana

rybomil - Profil | Čt 16.5.2013 7:28:53

Kreja >> to je ten můj z kovošrotu ( když ho honím víc jak 10min. v kuse tak se dost hřeje ). Ten si šetřím.

MrKos - Profil | Čt 16.5.2013 7:14:18

Pvl >> parádní prácička

petrs - Profil | St 15.5.2013 21:17:18

Zdravím, já měl s mletím chleba taky problém až do té doby co jsme si pořídily zahradu a štěpkovac.V loni v zimě jsem řešil tři pytle suchého chleba a napadl mě ten štěpkovač navlekl jsem na něj pytel a za 30 min hotovo.

Sven - Profil | St 15.5.2013 20:41:42

MrKos >> jo, ten jsem také kdysi měl a udělal jsem životní chybu, že jsem ho společně se stejnojmenným, ručním loupačem kukuřice výhodně daroval :-(
Na tom umeleš i mouku.
Bohužel firma Porkert, která takové užitečné mašinky vyráběla, už zkrachovala...

Pvl - Profil | St 15.5.2013 20:37:42

MrKos >> To je mašinka co ? .o§))

Sven - Profil | St 15.5.2013 20:30:51

Paulus >> no tak alespoň máte doma veselo :-)))

Anýzový dědek - Profil | St 15.5.2013 20:04:08

V tomhle soudruzi z NDR chybu neudělali- to semele i pelety ...))))

MrKos - Profil | St 15.5.2013 19:51:23

taky melu ponejvíce pantem, ale občas se stane, že melu aji šrotovníkem

pomele to nejen chleba, ale i kukuřici a v podstatě všechno včetně zapomenutého kamínku a ták ... nezničitelný aparát a mám ho už pár let

Paulus - Profil | St 15.5.2013 19:41:54

Sven >> Já prej furt melu pantem, poudala tuhle ta moje o)))

Martin02 - Profil | St 15.5.2013 19:38:51

marmyš >> Dík za pozvání, ale to bych toho musel mít náklaďák aby se mi vyplatilo přijet.

Zajda - Profil | St 15.5.2013 19:32:10

Sven >> Tak jsem se díval a máme 0023.

Kreja - Profil | St 15.5.2013 19:26:54

jestli těch 74 je letopočet tak už něco pamatuje

Kreja - Profil | St 15.5.2013 19:26:00

Martin02 - >> diskuse ještě pokračuje tak mi to nedalo a vytáhl jsem foťák

Pvl - Profil | St 15.5.2013 19:25:08

Sven >> Reagoval jsem na tebe ,ale psal to, aby věděli ostatní . Že to prostě není na věky .o§) Je fakt , že jsme byli chudá rodina a měli jen plechovej kotouč :o§))))))))

Sven - Profil | St 15.5.2013 19:23:58

Pvl >> jasně :-)

Pvl - Profil | St 15.5.2013 19:22:34

Sven >> .

Sven - Profil | St 15.5.2013 19:13:14

Pvl >> žádný problém :-)
Melu jen nárazově a pro svou potřebu.
Je pravda, že se kotouč tupí po nějakém čase ale přetáhnu ho brouskem a jede se dál... mimo to mám několik kotoučů náhradních, takže mě to určitě přežije :-)
Ale nejlépe jak píše rybomil, sehnat nějakou bazarovou, bytelnější mašinu ze starých času.
Mám 4ks tříštivé mlýnky (původně na kávová zrna), které jsem koupil po bazarech a blešácích po 20 -100 Kč. Na jednom melu pro kuchyň koření, mák apod., na druhém pro rybařinu ořechy, konopí, anýz, koriandr a jiné tajné ingredience :-)

Pvl - Profil | St 15.5.2013 18:50:26

Sven >> To je všechno pěkný --jen to má malej háček .Taky jsem mlel kdysi chleba . Dost se tupí , díky jeho tvrdosti .Ale jde to .

Sven - Profil | St 15.5.2013 18:50:01

Zajda >> ahoj. No, tak ho zresusciutuješ :-)
Kupodivu jsou ještě k sehnání nějaké transplantáty http://www.nadeta.cz/nahradni-dily/nahradni-dily-et​a/kuchyne/Kuchy%C5%88sk%C3%A9%20roboty%20a%20maso%C​5%99ezky%20ETA/robot-eta-0024.html/
Já mám něco na něco nasyslováno ze starých časů :-)

rybomil - Profil | St 15.5.2013 18:45:47

Iva15 >> tuto mechanizaci jsem zavrhnul asi tak před 40 lety


mám jako Kreja prastarý roboty, jeden z kovošrotu, druhý ze železné neděle krátce po revoluci v bývalé EnDéEr.
Ten z NDR pracuje suprově, rozšrotuje snad úplně všechno?

( pokud potřebuju víc, tak si donesu tvrdý až napůl šušený chléb z práce, někdy i několik přepravek )

Zajda - Profil | St 15.5.2013 18:45:05

Sven >> Ty brďo - máme něco hodně podobného - akorát jiný ovládací čudlík. A taky bez problémů...Až jednou umře, bude mi hodně ouvej..:-(

Sven - Profil | St 15.5.2013 18:29:16

Martin02 - >> v čem je problém ? :-)
Léta melu chlebovou strouhanku v obyč. robotu ETA 0024
https://www.google.cz/search?q=eta+0024&client=fire​fox-a&hs=pR0&rls=org.mozilla:cs:official&tbm=isch&t​bo=u&source=univ&sa=X&ei=NLSTUd3aBMSXtAb10YGgDQ&ved​=0CEUQsAQ&biw=1288&bih=662#imgrc=minrrJTTIv_GqM%3A%​3BccJzgnH353SVwM%3Bhttp%253A%252F%252Fimg11.aprod.h​u%252Fimages_aprodhu%252F18788623_1_644x461_konyhai​-robotgep-eta-0024-elado-csobanka.jpg%3Bhttp%253A%2​52F%252Faprod.hu%252Fhirdetes%252Fkonyhai-robotgep-​eta-0024-elado-IDVp0X.html%3B497%3B461
a jde to v pohodě.
Nejprve nahrubo na kotouči viz obrázek a pak prosítuju jemným sítem. Co nepropadne sítem, přemelu znovu, tentokrát nožem.
Ovšem podmínkou je, chléb před sušením nakrájet na krajíce.
Čím tenší, tím rychleji uschnou a tím lépe se i melou

Pvl - Profil | St 15.5.2013 18:17:13

Zajda >> A nebo dokonce na strouhanku .o§)